Gençlerden slogan: 'Vali Baba Meclis'e'

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Kadir Çalışıcı, Ataköy Mahallesi’nde halka hitap etti. 12 Haziran’da yapılacak seçimlerde milletin AK Parti’den hesap soracağını kaydeden Çalışıcı’ya gençler, “Vali Baba Meclis’e” sloganıyla destek verdi. Çalışıcı’dan sonra açıklama yapan MHP İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, “Ağaç dikmekle işsizlik çözülmüyor” dedi Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Kadir Çalışıcı, Ataköy [&hellip]

Gençlerden slogan: “Vali Baba Meclis’e”

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Kadir Çalışıcı, Ataköy Mahallesi’nde halka hitap etti. 12 Haziran’da yapılacak seçimlerde milletin AK Parti’den hesap soracağını kaydeden Çalışıcı’ya gençler, “Vali Baba Meclis’e” sloganıyla destek verdi. Çalışıcı’dan sonra açıklama yapan MHP İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, “Ağaç dikmekle işsizlik çözülmüyor” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Kadir Çalışıcı, Ataköy Mahallesi’nde açık hava toplantısı gerçekleştirdi. Konuşması ilgiyle takip edilen Çalışıcı, “Bozkurtların olmadığı yerlerde çakallar gezer. Bugün devletimiz iyi yönetilse, Sayın Başbakan şehide kelle demese o çakallar rahatça gezemez. Siz şehide kelle derseniz, ‘Yandım sayın Başbakanım’ diyen köylüye ‘Ananı al da git’ derse-niz, ‘Açım’ diyen vatandaşa ‘Gözünü toprak doyursun’ derseniz, Habur’da teröristi kırmızı halı sererek karşılarsanız, devlet töreni ile karşılarsanız elbette o terörist devletin polisine tokadı vurur” dedi.
“Hesap sandıkta görülecek”
Emekli vali olması nedeniyle gençlerin sık sık “Vali Baba” diye nitelediği Kadir Çalışıcı, 12 Haziran seçimlerinin kader seçimleri olduğunu vurgulayarak “Milli Mücadele’yi hatırlayın. Atatürk’ün ve arkadaşlarının durumunu hatırlayın. 500 lira bulamıyorken 5 tane yürekli vatan evladı Türk Milleti’ni birleştiriyor ve Kurtuluş Savaşı’nı kazanıyorlar. Şimdi de vatan ufuklarında karabulutlar var. Onun için 12 Haziran seçimleri kader seçimleri, önümüze gelen sandık kader sandığı. Demokrasilerde hesap sandıkta görülür” diye konuştu. Çalışıcı’nın bu sözleri üzerine açık hava toplantısındaki gençler “Vali Baba Meclis’e” sloganı atarak Çalışıcı’ya destek verdiler. Slogan dolayısıyla memnun olan Çalışıcı, “Vali Kadir Çalışıcı’nın Meclis’e girip girmemesi hiç önemli değil. Vali Çalışıcı çok ikballer gördü. Önemli olan vatanımızın birliği ve bütünlüğü. Allah vatanımıza, milletimize zeval vermesin” ifadelerini kullandı.
35 senelik memleket hasreti
Gençler, bu sefer de “Afyon seninle gurur duyuyor” sloganı atınca Çalışıcı şöyle konuştu:
“Ben de Afyon’la gurur duyuyorum. 35 sene memleket hasreti, vatan hasreti çektim. Şimdi sizinle buluştum. Ben görevdeyken trafik polislerine 03 plakalı araçları aratırdım. ‘Acaba 03 plakalı bir hemşehrimin aracını bulur muyum, o hemşehrime sarılır, memleket kokusu alır mıyım’ diye düşünürdüm.”
“25 senedir
aynı kişi”
Konuşmasında AK Parti Milletvekili Sait Açba’ya da yüklenen Kadir Çalışıcı, “Afyonkarahisar, yapılanların hesabını sandıkta soracak. 25 senedir, sanki Afyon’da adam yokmuş gibi bir kişiyi getiriyorsunuz Afyonlu hemşehrilemizin önüne. O da Afyon’a değil, başka şehirlere hizmet ediyor” dedi.
“Tercihinizi Türk Milleti’nden
yana yapın”
Afyonkarahisarlılara ve Türk Milleti’ne çok büyük görevler düştüğünü hatırlatan Kadir Çalışıcı, “Bu seçimler Milli Mücadele’den yana tercih yapıp yapmama seçimleridir. Tercihinizi mandacı zihniyetten, global sermayeden yana değil, Türk Milleti’nden yana kullanın” şeklinde konuştu.
“Vatandaşa tepeden
bakıyorlar”
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Kadir Çalışıcı’nın ardından konuşan MHP İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk ise Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın âmâ bir vatandaşa “Sana iş vermişiz, daha ne yapalım” diye hitap etmesini eleştirerek “Bunlar oy aldıkları vatandaşa tepeden bakıyorlar, onu hor görüyorlar. 12 Haziran’da da vatandaşlarımız bunları hor görecek ve gerekli dersi verecek” yorumunu yaptı.
“Ağaç dikmekle olmaz”
Afyonkarahisar’ın 9 yıldır AK Parti tarafından görmezden gelindiğini, ihmal edildiğini vurgulayan Ertürk, şöyle devam etti:
“Afyon, Türkiye’nin zenginliklerinden hakkına düşen payı alamadı. Afyonlu gençlerimiz işsiz. Her gün 20-30 tane gencimiz geliyor, asgari ücretle çalışmak için iş talebinde bulunuyor. Maalesef Afyon’un hali belli. İşi olmayan gençlerimiz eş de bulamıyor. 7 milletvekilimiz vardı 5’e düştü. Bu neden düştü? Bunu Afyonlu sorgulamalı. İş bulamayan hemşehrilemiz komşu illere göç etmek zorunda kalıyor. Afyonun nüfusu da böylece düşmüş oluyor. 7 milletvekilini bu sebeple kaybettik. İktidar partisi, bu durumun kabartılmış nüfuslardan kaynaklandığını belirtiyor. Külliyen yalan. 6 Mart 2010 tarihinde kabartılmış nüfustan dolayı bir milletvekili gitti diyelim. 1 yıl içerisinde bir tane daha gitti. O zaman da adrese daya-lı nüfus sistemi vardı, şimdi de adrese dayalı nüfus sistemi var. Diyorlar ki 4 bin eksiğimiz var. Bir yıl öncekine göre 4 bin eksik. Ama 700 bin nüfusu olan Afyon’un 10 yıllık nüfus artış ortalamasına göre her yıl 11 bin nüfusunun artması gerekiyor. Bu nüfus yok olmuş, üstüne de 4 bin eksilmişiz. Bir yılda 15 bin Afyonlu başka yerlere göçmüş. Çarpıtıyorlar. Sayın Başbakan burada milletvekili sayısının 7’den 5’e düştüğünü söyledi, devamını getiremedi. Arkasından da ‘5-0’ diyor. Ne verdin de ne istiyorsun? Ağaç dikmekle bal ormanı açmakla işsizliğe çare bulamıyoruz.”
Afyonkarahisar’da bazı milletvekillerinin mazbatasını aldıktan sonra Afyon’a uğramadıklarını kaydeden Ertürk, “Afyon’un oyuyla seçilip başka yerlere hizmet götüren vekilleri de istemiyoruz” dedi.
Seçim toplantısına MHP Milletvekili Adayı Havvana Gencer de katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme