Gençler ve kadınlar, siyasette yer almalı

Alternatif Politikalar Merkezi tarafından başlatılan ve 17 Ağustos 2013’ten bu yana devam eden Savunuculuk ve Lobicilik eğitimlerine katılan gençler ve kadınlar, sertifikalarını törenle aldı. APM Başkanı Mahmut Koçak, siyasette kadınların daha çok görev almaları gerektiğini belirtti Alternatif Politikalar Merkezi tarafından verilen, gençlerin ve kadınların siyasette daha fazla yer almasını amaçlayan “Savunuculuk ve Lobicilik' eğitimleri sona [&hellip]

Gençler ve kadınlar, siyasette yer almalı

Alternatif Politikalar Merkezi tarafından başlatılan ve 17 Ağustos 2013’ten bu yana devam eden Savunuculuk ve Lobicilik eğitimlerine katılan gençler ve kadınlar, sertifikalarını törenle aldı. APM Başkanı Mahmut Koçak, siyasette kadınların daha çok görev almaları gerektiğini belirtti

Alternatif Politikalar Merkezi tarafından verilen, gençlerin ve kadınların siyasette daha fazla yer almasını amaçlayan “Savunuculuk ve Lobicilik” eğitimleri sona erdi. Çakmak Marbel Otel’de düzenlenen sertifika töreninde konuşan Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Mahmut Koçak, siyasette kadın ve gençlerin daha çok yer alması gerektiğini söyledi. Koçak, “Afyonkarahisar gençliğinin daha katılımcı, kendisini dinleten bir gençlik olarak yetişmesini istiyoruz. Gençlik, hem geleceğimiz hem bugünümüz. İl Genel Meclisleri’nde, Belediye Meclisleri’nde, muhtarlıklarda, seçilerek gelinen yerlerde olduğu gibi, yönetici kadrolarımızda daha çok genç görmek istediğimizi söylüyoruz. Daha çok bayan da görmek istediğimizi söylüyoruz. Toplumun yarısını oluşturan bayanların temsil noktasında az sayıda olması gerçekten üzücü” dedi.
DÜNYANIN HER YERİNDE
Koçak, Alternatif Politikalar Merkezi’nin dünyanın her tarafında hizmetlere devam ettiğini söyleyerek “Kuzey Afrika’dan orta Afrika içlerine kadar, Ortadoğu’dan Türk dünyasındaki hemen bütün coğrafyada özellikle yakın Kafkaslar dediğimiz Gürcistan, Azerbaycan ve Ermeni meselesi ile ilgili çok ciddi sorumluluklar üstlenerek birçoğunu başarı ile tamamladık. Avrupa içlerinde özellikle Almanya’da düzenlenen Kafkas toplantılarında İngiltere ve ABD’deki önemli düşünce kuruluşlarını Türkiye’nin milli siyaseti doğrultusunda bir çok sempozyum ve konferanslara APM’nin konuşmacıları katıldılar” ifadelerini kullandı.
TÜRK MİLLETİ’NE HİZMET
Koçak, faaliyetlerinin bir siyasi partide mevki kazanmak için değil Türk Milleti’ne hizmet etmek için yapıldığına dikkat çekerek “Basın mensubu arkadaşlarımız benim ağzımdan bir siyasi faaliyet duymadıkça, söylentilere kulak asmasınlar. Ama her türlü eleştiri ve analizlerini bizim için yazabilirler” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme