Gençler Türkiye şampiyonu olmak istiyor

Gençler Arası Bilgi İl Birinciliği Yarışması Afyonkarahisar Gençlik Merkezi Spor Salonu'nda yapıldı. Afyonkarahisar'da birinci olan gençler daha önce Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü elde etmişti. Gençlerin şimdiki hedefi ise Türkiye Şampiyonu olmak   Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Kültür ve Sanat yarışmaları bünyesinde 'Kim Bilir' sloganıyla hayata geçirdiği Gençler Arası Bilgi Yarışması, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl [&hellip]

Gençler Arası Bilgi İl Birinciliği Yarışması Afyonkarahisar Gençlik Merkezi Spor Salonu’nda yapıldı. Afyonkarahisar’da birinci olan
gençler daha önce Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü elde etmişti. Gençlerin şimdiki hedefi ise Türkiye Şampiyonu olmak

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Kültür ve Sanat yarışmaları bünyesinde “Kim Bilir” sloganıyla hayata geçirdiği Gençler Arası Bilgi Yarışması, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Spor Salonu’nda yapıldı. Lise (13-18 yaş arası) ve Üniversite (18-25 yaş arası) olmak üzere iki bölüm halinde gerçekleştirilen “Gençler Arası Bilgi Yarışması”nda 47 grupta 141 öğrenci yarıştı. Genel Kültür, Genel Yetenek, konularından seçmeli 10 soru yöneltildi.
Üniversite bölümünde 17 grup arasından Burak Çakar, Kübranur Avcı ve Yılmaz Acar’dan oluşan grup birinci oldu. Lise bölümünde de 30 grup arasından Enes Aytan, Semih Ahmet Koçak ve Hamza Yakşi’den oluşan grup birincilik elde etti.
Dereceye giren öğrencilere Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Gençlik Hizmetleri Müdürü Ahmet Ertürk, Şube Müdürü Emine Türk ve Afyonkarahisar Gençlik Merkezi Müdürü İsmail Kılınç madalya ve başarı belgelerini takdim etti. Birinci olan lise ve üniversite grupları Denizli’de yapılacak olan Bilgi Yarışması bölge finalinde Afyonkarahisar’ı temsil edecek.
HEDEF TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ
Daha önce düzenlenen Bilgi Yarışmalarında Afyonkarahisar grubu, Türkiye finallerinde ikincilik ve üçüncülük elde etmişti. Öğrenciler bu yıl düzenlenen yarışmada birinci olmayı hedefliyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetlerince düzenlenen Bilgi Yarışmasında Türkiye finallerinde birinci olanlara Yurt Dışı Hareketlilik Programı, ikinci olanlara dizüstü bilgisayar, üçüncü olanlara akıllı telefon hediye edilecek.
Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de dereceye giren gençleri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. >> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Bakmadan Geçme