'Gençler siyasette AK Parti ile yer buluyor'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Genç Meclis Üye adayları ile 9 Mart Cumartesi günü partide bir araya geldi.'REİS'İN DESTEĞİ VE GÜVENİYLE ÇALIŞTIK'Toplantının açılış konuşmasını AK Parti Afyonkarahisar Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan yaptı. Şehir yönetiminde söz sahibi olmak isteyen gençlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine [&hellip]

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Genç Meclis Üye adayları ile 9 Mart Cumartesi günü partide bir araya geldi.
“REİS’İN DESTEĞİ VE GÜVENİYLE ÇALIŞTIK”
Toplantının açılış konuşmasını AK Parti Afyonkarahisar Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan yaptı. Şehir yönetiminde söz sahibi olmak isteyen gençlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine verdiği güvenle bugüne kadar çalışan kişiler olduklarını belirten Karahan, “İnşallah 31 Mart’ta ki süreçte ve sonrasında da hem teşkilatlarımızda hem yerel yönetimlerimizde seçilip görev almak nasip olur. Sözünü sahibine bırakırken tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.
“TÜRKİYE’NİN GENÇ POTANSİYELİ VAR”
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Selman Özboyacı, çok güzel olarak ifade ettiği Afyonkarahisar’da çok değerli insanların bulunduğunu söyledi. Türkiye gerçeklerinden söz etmek istediğini vurgulayan Özboyacı, “Bizde asla kuru kuruya genç sevdamız olmaz. Bizim iddiamız gençlerin aktif anlamda siyasette yar almasıdır. Hiç şüphesiz bu iddiamızın en büyük destekçisi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cumhurbaşkanımızın bu desteği, bu güveni Türkiye gerçeklerine dayanıyor. 24 Haziran seçimlerinde 56 milyon oy kullanılmış. Bu oyun 17 milyonunu 35 yaş seçmenler kullanmıştır. Bu çok büyük bir rakamdır. Neredeyse her üç seçmenden bir tanesi gençtir. Türkiye’nin böyle bir potansiyeli var.” diye konuştu.
“GENÇLER ÜLKENİN UMUDU”
24 Haziran seçimlerinde 996 bin genç seçmenin oy kullandığını neredeyse sayısı bir milyona yaklaşan genç bir potansiyelin olduğuna dikkat çeken Özboyacı, “Ülkemizin en büyük gücü potansiyeli gençliğidir dersek yanlış olmaz. Özellikle Batı Avrupa ülkelerinde genç nüfus sıkıntısı onlarda hat safhadadır. Cumhurbaşkanımızın ülkemizde gençlere verdiği değer ve güven bu ülkenin gençlik potansiyelinden kaynaklanıyor. Eğer biz bu çok önemli gücümüzü ve potansiyelimizi yani gençliğimizi doğru kanalize eder, doğru eğitebilirsek, kendini iyi yetiştirmiş gençler aktif siyasette yer alırsa Türkiye’nin geleceği inşallah bugünden çok daha parlak olacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.
EN GENÇ VEKİLLER AK PARTİDE
AK Parti’de 30 yaş altı 5, 35 yaş altında 15 tane milletvekili olduğunu hatırlatan Özboyacı şöyle konuştu:
“Partimizde 30 yaş altı 5, 35 yaş altında 15 tane milletvekili var. Diğer partilerde bu durumu görmek mümkün değil. CHP’de sadece 1989 yılında doğmuş Bartın Milletvekili bir hanımefendi var. Bu durum aslında Cumhurbaşkanımızın aslında ne kadar vizyon sahibi, Türkiye’nin gerçekliğini bire bir yaşayıp genç nüfusu ne kadar önemsediğini göstermektedir. O sebeple bizler gençlere bu kadar çok güvenen bir Cumhurbaşkanının genç yol arkadaşları olarak üzerimizde ki sorumluluğun hakkını vermek zorundayız. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine hazırlanan bu günlerde AK Parti Belediye Meclis Üyeliklerinde gençlere en çok yer veren partidir.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme