• Haberler
  • Spor
  • Gençler sesleriyle yarıştı – Kocatepe Gazetesi

Gençler sesleriyle yarıştı – Kocatepe Gazetesi

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı olan Afyonkarahisar Gençlik Merkezleri tarafından, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 'Sahne Sırası Sende' Türk Müziği Ses Yarışması Afyonkarahisar İl Birinciliği Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapıldı. Yarışma kapsamında yetenekli gençler, solo ses ve solo çalgı kategorilerinde birinci olabilmek için mücadele etti. Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Konservatuar Bölümü Öğretim [&hellip]

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı olan Afyonkarahisar Gençlik Merkezleri tarafından, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Sahne Sırası Sende” Türk Müziği Ses Yarışması Afyonkarahisar İl Birinciliği Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapıldı. Yarışma kapsamında yetenekli gençler, solo ses ve solo çalgı kategorilerinde birinci olabilmek için mücadele etti. Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Konservatuar Bölümü Öğretim Görevlisi Alper Soybilgen, Yardımcı Doçent Dr. Yavuz Tutuş ve Öğretim Görevlisi Suat Toydemir jüri üyesi olarak programda yer aldı. Oluşturulan komisyon tarafından 18-21 yaş Solo Kız Ses, Solo Erkek Ses, Solo Çalgı ve 22-29 yaş Solo Kız Ses, Solo Erkek Ses, Solo Çalgı birincileri tespit edildi. 18-21 yaş kategorisinde Solo Kız Ses alanında Ummuhan Yüksel, Solo Erkek Ses alanında Remzi Ahmet Said Yavuz, Solo Çalgı alanında Remzi Ahmet Said Yavuz il birincisi oldu. 22-29 yaş kategorisinde Solo Kız Ses alnında Bedia İsmet Gürpınar, Solo Erkek Ses alnında Emrah Ceylan, Solo Çalgı alanında İnan Menekşe il birincisi oldu. İl Birincisi olan gençler bölge yarışmasına giderek Afyonkarahisar’ı temsil etmeye hak kazandı. Yarışma sonrasında Afyonkarahisar Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Ertürk, Ebru Sanatçısı Ömer Faruk Barış ve jüri tarafından birinci olan gençlere ödülleri takdim edilerek tüm katılımcılara katılım belgeleri verildi.
Program sonrasında “Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Şehitlerine” projesi kapsamında Afyonkarahisar’dan başvurusu yapılan 6 bin 959 mektup arasından dereceye giren gençlere ödül töreni yapılarak ödülleri verildi. Bu kapsamda 13-17 yaş kategorisinde Ayşegül Sakarya, 18-21 Yaş kategorisinde Rumeysa Akman, 22-29 yaş kategorisinde Ebru Gezer il birincisi oldu.

Bakmadan Geçme