• Haberler
  • Spor
  • Gençler proje yazmayı öğreniyor – Kocatepe Gazetesi

Gençler proje yazmayı öğreniyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı olarak Merkez Gençlik Merkezi proje çalışmalarını hibe programlarının desteği ile sürdürmeye devam ediyor.  Merkez Gençlik Merkezi Proje Kulübü'nde yer alan gençlerin, gençlik liderleri ile birlikte hazırladıkları 'Gönüllü Gençler Proje Yazmayı Öğreniyor' adlı proje Vali Hakan Yusuf Güner'in katkılarıyla Zafer Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı tarafından başarılı [&hellip]

Afyonkarahisar Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı olarak Merkez Gençlik Merkezi proje çalışmalarını hibe programlarının desteği ile sürdürmeye devam ediyor.  Merkez Gençlik Merkezi Proje Kulübü’nde yer alan gençlerin, gençlik liderleri ile birlikte hazırladıkları “Gönüllü Gençler Proje Yazmayı Öğreniyor” adlı proje Vali Hakan Yusuf Güner’in katkılarıyla Zafer Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı tarafından başarılı projelerin arasında kabul edilerek desteklenmesi uygun görülmüştü. Proje kapsamında Proje Uzmanı Necmettin Yemiş tarafından 5-12 Mart tarihleri arasında Gençlik Merkezi’nin proje kulübü bünyesinde 25 gönüllü gence, 40 saat “Proje Yazma ve Yürütme” Eğitimi veriliyor. Eğitimde; kalkınma ajansları, ulusal ve uluslararası hibe programı hakkında katılımcılara bilgi verilerek proje döngüsü yönetimi, paydaş analizi, mantıksal çerçeve, bütçe oluşturulması, başvuru formunun doldurulması konularında eğitim verilecek. Katılımcılar beşer kişilik gruplara ayrılan gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı Hibe Programları, Kalkınma Ajansları, AB Hibe Programları, İçişleri Başkanlığı Hibe Programları, Büyükelçilik Hibe Çağrıları gibi Ulusal ve Uluslararası Hibe Programlarına beş adet örnek projenin eğitimci desteğiyle yazılması sağlanarak uygulamalı proje yazma ve yürütme eğitimini tamamlamış olacak. Eğitimlerde günlük yoklama alınarak, eğitime en az % 80 devam sağlayanlara katılım belgesi verilecek. Faaliyetin tamamlanmasıyla proje döngüsü eğitiminde başarılı olan gençler Afyonkarahisar Gençlik Merkezi bünyesinde proje kulübü kurarak aktif olarak proje yazma ve yürütme faaliyetleri yapacaklar. Eğitime katılan gençler proje kulübü bünyesinde, ulusal ve uluslararası düzeyde hibe programlarına gençlik alanında proje yazma ve yürütme çalışmaları yapacaklar.
5 Mart’ta Merkez Gençlik Merkezi’nde düzenlenen ve projenin açılış programına Vali Yardımcıları Kamil Kıcıroğlu ve Erhan Günay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, Merkez Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Ertürk, Zafer Kalkınma Ajansı yetkilileri, Gençlik Liderleri, Gençlik Merkezi gönüllü gençleri katıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme