• Haberler
  • Siyaset
  • 'Gençler, evet mührünü vuracak' – Kocatepe Gazetesi

'Gençler, evet mührünü vuracak' – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezini ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun eşi Hatice Eroğlu ile AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, halk eğitim merkezindeki çalışmaları yerinde incelediler. AK Parti Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın eşi Emine Çoban'ın da eşlik ettiği ziyarette Hatice Eroğlu ve Hatice [&hellip]

Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezini ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun eşi Hatice Eroğlu ile AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, halk eğitim merkezindeki çalışmaları yerinde incelediler. AK Parti Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın eşi Emine Çoban’ın da eşlik ettiği ziyarette Hatice Eroğlu ve Hatice Özkal; Halk Eğitim yöneticilerinden eğitim durumu, kurslar ve kursiyer sayılarıyla ilgili bilgiler aldılar.
Ziyaretin ardından akşam saatlerinde Afyonkarahisarlı kadınlarla ev toplantısında buluşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, kadınlara anayasa değişikliğini anlattı. Özkal, “Üniversiteye giden bir gencin askerliği nasıl erteleniyorsa, milletvekili seçilen gencin de askerliği ertelenecek. Üstelik 18-25 arasındaki 9 milyon gencimiz yarısı kız olduğuna göre, onların askerlik gibi bir sorunu olmadığı da unutulmamalı. Lütfen CHP’lilere askerliği bahane ederek, kızların niye 18 ya da 20 yaşında seçilmesini istemediklerini sorun. Bir genç; 18 yaşında evlenip yuva kurma sorumluluğu alabiliyorsa, ehliyet alıp insan taşıma cesaretini gösteriyorsa, 20 yaşında askere gidip vatanı savunabiliyor hatta vatan ve bayrak uğruna şehadet şerbetini içebiliyorsa neden milletvekili olmasın? CHP, gençlerin Meclise girmesine karşı çıkıyor. Bu şimdi kışlalarda nöbet tutan gençleri de 18-20 yaşında evlenmiş yuva sahibi olmuş hatta anne olmuş insanları da görmezden gelmek, yok saymak anlamına gelir. İnanıyorum ki gençlerimiz onları yok sayanlara, görmezden gelenlere ‘evet’ mührünün vura vura kendini gösterecektir” dedi.

Bakmadan Geçme