Genç Vali, 'laboratuvar' talimatı verdi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Valilik Makamı'na oturan Hülya Kıymet, 75'inci Yıl Yatılı Bölge Orta Okulu'ndaki eksikliklerin giderilmesi gerektiğini söyledi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, makamını 75'inci Yıl Yatılı Bölge Orta Okulu 7/A öğrencisi Hülya Kıymet'e temsili olarak bıraktı. Genç Vali Hülya Kıymet, 'Ben Vali [&hellip]

Genç Vali, “laboratuvar” talimatı verdi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Valilik Makamı’na oturan Hülya Kıymet, 75’inci Yıl Yatılı Bölge Orta Okulu’ndaki eksikliklerin giderilmesi gerektiğini söyledi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, makamını 75’inci Yıl Yatılı Bölge Orta Okulu 7/A öğrencisi Hülya Kıymet’e temsili olarak bıraktı.
Genç Vali Hülya Kıymet, “Ben Vali olmak istiyordum. Bir günlük de olsa bu amacıma ulaştım” dedi. Bunun üzerine Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Çok çalışman lazım. Gerektiği gibi çalıştıktan sonra bu amacına ulaşabilirsin” diye konuştu.
YEŞİL ALANLAR İSTİYORUM
Balkanlıoğlu, Hülya Kıymet’e “Neler yapmak istersin, yetki sende” deyince Hülya Kıymet, “Okullardaki eğitim kalitesini artırmak adına, okullara İngilizce, kimya ve fizik laboratuarları yapılmasını istiyorum, okullardaki güvenliğin artırılmasını, öğrencilerin çok daha güzel vakit geçirebilecekleri sosyal tesisler, voleybol ve basketbol sporlarının yapılabileceği spor salonlarının yapılmasını istiyorum. Ayrıca okullarda, teneffüs zamanlarında öğrencileri dinlenebileceği banklar ve yeşil alanlar istiyorum” ifadelerini kullandı.
ŞARTLAR ARTIK DAHA İYİ
Vali İrfan Balkanlıoğlu da “Bizim öğrencilik zamanında eğitim ve öğretim şartları çok da iyi değildi. Bizler eğitimizi kerpiç okullarda ve zor şartlar altında aldık. Ama ne şartlar altında olursak olsun asla pes etmedik ve devamlı çalıştık. Ben kitap okumasını çok severim, bunun faydasını hayatımın her döneminde gördüm. Bu anlamda da tüm öğrencilerimizin kitap okumasını ve hedefleri doğrultusunda çok iyi çalışmalarını tavsiye ediyorum. Şu anda Afyonkarahisar’da Vali olamayacak çocuk görmüyorum. Çünkü artık şartlar daha iyi durumda, yeter ki çocuklarımız güzel bir hedef belirlesin ve bu uğurda ellerinden gelen fedakarlığı göstersinler” dedi.
Ziyarete 75’inci Yıl Yatılı Bölge Orta Okulu 7/A ve 8/C Sınıfı Öğrencileri ile Okul Müdürü Hasan Akalın, Temel Eğitim Şube Müdürü Gürbüz Bıdık, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın katıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme