• Haberler
  • Gündem
  • Genç sanatkârlara GENÇDES desteği – Kocatepe Gazetesi

Genç sanatkârlara GENÇDES desteği – Kocatepe Gazetesi

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, 'Kültür ve Turizm Bakanlığımız kültür ve sanat yönünden özellikle 14-29 yaş grubu gençlerimizin desteklenmesi amacıyla GENÇDES projesini hayata geçirmiştir. Milli kültürümüzün gelecek nesillere aktarılmasını, gençlerimizin yeteneklerinin ortaya çıkarılmasını, kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılımını sağlamayı amaçlayan bu çok önemli fırsattan Afyonkarahisarlı gençlerimizi yararlanmaya davet ediyoruz' dedi.KENDİNİZE GÜVENİNTanır, şu bilgileri [&hellip]

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, “Kültür ve Turizm Bakanlığımız kültür ve sanat yönünden özellikle 14-29 yaş grubu gençlerimizin desteklenmesi amacıyla GENÇDES projesini hayata geçirmiştir. Milli kültürümüzün gelecek nesillere aktarılmasını, gençlerimizin yeteneklerinin ortaya çıkarılmasını, kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılımını sağlamayı amaçlayan bu çok önemli fırsattan Afyonkarahisarlı gençlerimizi yararlanmaya davet ediyoruz” dedi.
KENDİNİZE GÜVENİN
Tanır, şu bilgileri verdi:
“Ülkemiz Kültür ve Turizm Bakanlığı da gençlerimizin kültürel değerlerine sahip çıkması, sanatsal anlamda gelişmesi için çalışmalar yaptı. Bu çalışmalar sonucunda GENÇDES programı geliştirdi. GENÇDES projesi ile yeni nesilin kültürel ve sanatsal anlamda  gelişip, birçok eser ve etkinlik üretmeleri amaçlanmıştır. Eser Üretim Desteği başlığı altında tüzel kişilere Projenin toplam bütçesinin yüzde 75 i karşılanmaktadır. Bu yılki proje kategorilerine müzikte dahil edilerek Türk sanat müziği, türkülerimiz, geleneksel müzik ve ritmlerimiz ile ilgili çalışmalar yapılacaktır. Tarihteki önemli şahsiyetler ve eserleri,  bilinen bilinmeyen kahramanlarımız ve öyküleri, birer film, belgesel tadında hazırlanacak olması biz yetişkinlere de heyecan katmaktadır. Bu etkinlik ve projelerle geçmişle gelecek arasındaki bağ daha çok güçlendirilecek, tarihimiz yeni kuşağa daha kolay aktarılacaktır. Gençlerimiz ise projelerini hayal etmekle kalmayacak gerçeğe dönüştüreceklerdir. Sizler de hayal gücünüze inanıyor, bende yeteneğime güveniyorum diyorsanız, bu proje değerlendirilmeye değer.”

Bakmadan Geçme