Genç liderler yetişiyor – Kocatepe Gazetesi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Öğrenci Konseyi’nin ortaklaşa yürüttüğü “Yarının Liderleri” adlı proje kapsamında Türkiye Öğrenci Konseyi Başkan Vekili ve Proje Genel Koordinatörü, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Liderler Grubu ile bir araya geldi Türkiye Öğrenci Konseyi Başkan Vekili Feyzullah Tecirli ve Proje Genel Koordinatörü Fatih Süleyman Uçar, Afyonkarahisar’ın yanı sıra Isparta, [&hellip]

Genç liderler yetişiyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Öğrenci Konseyi’nin ortaklaşa yürüttüğü “Yarının Liderleri” adlı proje kapsamında Türkiye Öğrenci Konseyi Başkan Vekili ve Proje Genel Koordinatörü, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Liderler Grubu ile bir araya geldi

Türkiye Öğrenci Konseyi Başkan Vekili Feyzullah Tecirli ve Proje Genel Koordinatörü Fatih Süleyman Uçar, Afyonkarahisar’ın yanı sıra Isparta, Kütahya ve Konya’daki ünversitelerin de yer aldığı “Yarının Liderleri Projesi” kapsamında birinci bölge olan AKÜ’de Liderler Grubu üyeleri ile toplantı yaptılar. ANS Kampusü Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı da yer aldı.
Toplantı öncesinde bir konuşma yapan Prof. Dr. Yazıcı, proje kapsamındaki komşu illerdeki üniversitelerle dirsek teması içerisinde projenin amacına ilişkin çaba içerisine gireceklerini belirterek, Şubat döneminde yabancı dil kursu düzenleneceğini ve bunun için yeterli şartlara sahip olduklarını söyledi.
3 AYDA BİR
KİŞİSEL GELİŞİM
Türkiye Öğrenci Konseyi Başkan Vekili ve Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Feyzullah Tecirli ise konuşmasında, gerek Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı ile gerekse, Başbakan ile olan programlarında birinci bölgenin ön plana çıkmasını arzuladıklarını ifade etti. Tecirli konuşmasında “Yarının Liderleri” projesinin kapsamına ilişkin olarak, “Proje kapsamında, üniversite içerisinden seçimle veya mülakatlarla 30 kişiden oluşan gruplar oluşturuluyor. Proje kapsamında yaklaşık 6 aylık ders programları bulunmaktadır. 3 ayda bir kişisel gelişim programları düzenlenmektedir. İkinci dönemin başından itibaren genç liderlerin yetiştirilmesine yönelik güzel bir program organize edilmektedir” şeklinde konuştu. Tecirli, proje kapsamında yer alan üniversitelerin Liderler Gruplarını bakanlar, Türkiye’nin önde gelen akademisyenleri, iş adamları ve gazetecileriyle buluşturacak programların düzenleneceğini belirterek, proje üyelerinin daha fazla aktif olmaları ve projenin sunduğu fırsatları iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi. Proje kapsamında, sosyal programların yanı sıra akademik çalışmalarında bulunduğunu dile getiren Tecirli, yurt dışında bulunan dünyaca ünlü üniversitelerde eğitim alma imkanının da olduğunu sözlerine ekledi. Toplantı, Tecirli’nin öğrencilerin sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme