• Haberler
  • Genel
  • Genç güreşçiler gruplar için mücadele etti

Genç güreşçiler gruplar için mücadele etti

Afyonkarahisar Güreş Eğitim Merkezi’nde hafta sonu 17-18 Yaş Okullar Arası Güreş İş Birinciliği müsabakaları yapıldı Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullar Arası Güreş İl Birinciliği turnuvaları geçen hafta başlamıştı. 15-16 Yaş arası gençlerin mücadelesinde Gazi Endüstri Meslek Lisesi sporcuları birinciliği ele geçirmişlerdi. Bu hafta sonu ise 17-18 Yaş grubu gençler mindere [&hellip]

Genç güreşçiler gruplar için mücadele etti

Afyonkarahisar Güreş Eğitim Merkezi’nde hafta sonu 17-18 Yaş Okullar Arası Güreş İş Birinciliği müsabakaları yapıldı

Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullar Arası Güreş İl Birinciliği turnuvaları geçen hafta başlamıştı. 15-16 Yaş arası gençlerin mücadelesinde Gazi Endüstri Meslek Lisesi sporcuları birinciliği ele geçirmişlerdi. Bu hafta sonu ise 17-18 Yaş grubu gençler mindere çıktı. Greko-Romen ve Serbest stil kategorilerinde yapılan mücadeleler nefes kesti. Gençler dereceye girebilmek adına ellerinden geleni yaptılar. Kıran kırana geçen müsabakalardan sonra Zafer Koleji, il birincisi olan okul oldu. Şuhut Lisesi ise 2’nci sırayı kazandı. Cumhuriyet Lisesi ise turnuvaı 3’üncülükle tamamladı. Güreş Eğitim Merkezi Antrenman Salonu’nda yapılan turnuvayı çok sayıda güreşsever de izledi. Turnuvadan sonra derece alan sporculara ve takımlara kupa ve madalyaları takdim edildi.
Kilolarında dereceye giren sporcuların isimleri ise şu şekilde:
66 kilogram:
1- Arif Öztoprak- Zafer Koleji
2- Recep Açıkgöz- Şuhut Lisesi
3- Turgut Öztaş – Zafer Koleji
84 Klogram:
1- Yiğit Berberoğlu- Cumhuriyet Lisesi
2- Yunus Zencir- Afyon Kocatepe Anadolu Lisesi
3- Mahir Özkaranlık- Zafer Koleji
Takım sıralaması:
1- Zafer Koleji
2- Şuhut Lisesi
3- Cumhuriyet Lisesi

Derece alan sporcular gruplara gidecek

Afyonkarahisar Güreş Eğitim Merkezi antrenörleri de turnuvada derece alan sporcuların gruplara katılma hakkı elde edeceklerini belirttiler. Antrenörler, Nurullah Çeliköz, Mehmet Yüksel ve Yakup Yağcı’dan alınan bilgilere göre, il birinciliği müsabakalarında derece alan sporcular, yeri ve tarihi ilerleyen günlerde netleşecek Türkiye Şampiyonası Grup müsabakalarına katılacaklar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme