• Haberler
  • Genel
  • Genç girişimciler bilgilendirildi – Kocatepe Gazetesi

Genç girişimciler bilgilendirildi – Kocatepe Gazetesi

Yeni iş kuracak genç girişimcilere yönelik Çay Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile başlatılan eğitimler 25 kursiyerin katılımıyla devam ediyor Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) eğitimcilerinden Egemen Palalı Yakan, Yeşilçiftlik belde Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen eğitim toplantısında, Sultandağı ilçesinin özellikle meyvecilik [&hellip]

Genç girişimciler bilgilendirildi

Yeni iş kuracak genç girişimcilere yönelik Çay Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile başlatılan eğitimler 25 kursiyerin katılımıyla devam ediyor

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) eğitimcilerinden Egemen Palalı Yakan, Yeşilçiftlik belde Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen eğitim toplantısında, Sultandağı ilçesinin özellikle meyvecilik ve tesisleşme açısından çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu kaydetti.
27 bin lira destek verilecek
İş kuracak yeni girişimcilere verilen imkanlardan nasıl faydalanılacağı konularında bilgiler sunduklarını bildiren Yakan, şunları belirtti:
“http://m.kocatepegazetesi.com/”Burada gördüğüm en önemli eksiklik markalaşma ve patent sorunudur. Bu sorunlar aşılırsa KOSGEB tarafından düzenlenen kursların ardından genç girişimci adaylarının bu kurumun desteklerinden de faydalanarak bu potansiyeli değerlendireceklerini umuyorum. Yeni giri-şimcilere işletme kurduklarında karşılıksız hibe olarak 27 bin lira destek verilecek. İş potansiyeli yüksek olan işletmelerimize de KOSGEB tarafından 70 bin lira faizsiz kredi verilecek.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
Girişimci adaylarına yönelik düzenlenen 60 saatlik ücretsiz ve uygulamalı girişimcilik eğitimi haftada 2 gün düzenleniyor. Kurs 1 ay sonra sona erecek. Kurs bitiminde katılımcıların KOSGEB’in sağlayacağı 27 bin liralık hibe desteğinden faydalanmasının yolu açılabilecek. Ocak 2012 tarihinde düzenlenecek 2. etap kurslara ise yeni kayıtların Yeşilçiftlik belde Belediyesinde devam ettiği kaydedildi. Kursa vergi mükellefleri ile emeklilerin başvurularının kabul edilmeyeceği bildirildi. (AA)

Bakmadan Geçme