• Haberler
  • Genel
  • Genç aşçılar yemekleriyle yarıştı – Kocatepe Gazetesi

Genç aşçılar yemekleriyle yarıştı – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Aşçılar Federasyonu ile Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği’nin düzenlediği 'Ulusal Afyonkarahisar Yemek Yarışması'nda en güzel yemekler yarıştı. Aşçılık eğitimi alan öğrencilerin kıyasıya mücadele ettiği yarışmada yemeklerin tatlarının yanı sıra hijyen ve sunum da büyük önem taşıdı Türkiye Aşçılar Federasyonu’nun desteğiyle Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği’nin düzenlediği düzenlediği 'Ulusal Afyonkarahisar Yemek Yarışması' Türkiye'nin önde gelen şef ve [&hellip]

Genç aşçılar yemekleriyle yarıştı

Türkiye Aşçılar Federasyonu ile Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği’nin düzenlediği ‘Ulusal Afyonkarahisar Yemek Yarışması’nda en güzel yemekler yarıştı. Aşçılık eğitimi alan öğrencilerin kıyasıya mücadele ettiği yarışmada yemeklerin tatlarının yanı sıra hijyen ve sunum da büyük önem taşıdı

Türkiye Aşçılar Federasyonu’nun desteğiyle Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği’nin düzenlediği düzenlediği ‘Ulusal Afyonkarahisar Yemek Yarışması’ Türkiye’nin önde gelen şef ve aşçılarını bir araya getirdi. ‘7 Bölge 7 Lezzet’ sloganıyla başlayan yarışmada okullarında aşçılık ve gastronomi lise ve üniversite öğrencileri yarıştı. Yarışma alanında kurulan mini mutfaklarda yemeklerini hazırlayan öğrenciler istenilen sürede yemeklerinin hem en iyi tadı yakalaması hem de yemeğin sunumu için büyük çaba harcadı. Yemek hazırlanırken hijyen kurallarının puanların yüzde 20’sini etkilediği yarışma renkli görüntülere sahne oldu.
Yarışma sırasında heykeltıraş aşçılar kabaktan hazırladığı Atatürk portresi oyması görülme değerdi. Jürinin hazırlanan birbirinden güzel yemekleri tek tek önce tattığı yarışmada lise öğrencileri kategorisinde dereceye girenlerini ödüllerini Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler verdi. Aşçı üniforması giyen Vali Balkanlıoğlu, yemek kültürünün önemine değindi. Gençlerin yarışmalarla hem tecrübe hem de moral kazandığına değinen Balkanlıoğlu, zengin Türk yemek kültürünün iyi tanıtımıyla insanların yurt dışından yemek yeme amaçlı bile gelebileceğini söyledi.
Afyonkarahisar’da ilk kez düzenlenen yarışmanın ulusal boyutta gerçekleştirilmesinin önemine değinen Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, “Umarım ilerleyen yıllarda çok daha iyisi olacak. Afyonkarahisar’ın yerel yemeklerinin gün yüzüne çıkması için bu etkinlik çok iyi olacak. Amacımız ülkemizin ve yörelerimizin yemek kültürünün tanıtılarak, gençlerimizin farklı yemek kültürlerini de öğrenmesi” dedi.
Federasyona bağlı 20 dernek, 12 üniversitenin katıldığı yarışmaya 200’e yakın yarışmacı katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme