• Haberler
  • Genel
  • Gelişmiş ülkeler, gelişmişliklerini 'inovasyon'a borçlular

Gelişmiş ülkeler, gelişmişliklerini 'inovasyon'a borçlular

Afyon Kocatepe Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü tarafından 5’inci İnovasyon Zirvesi gerçekleştirildi. Zirve’nin açılışında konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, üniversite sanayi işbirliğine vurgu yaptı Afyon Kocatepe Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü tarafından geleneksel hale getirilen İnovasyon Zirvesi’nin 5’incisi, Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Zirve’nin açılış konuşmasını yapan Afyon Kocatepe Üniversitesi [&hellip]

Gelişmiş ülkeler, gelişmişliklerini “inovasyon”a borçlular

Afyon Kocatepe Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü tarafından 5’inci İnovasyon Zirvesi gerçekleştirildi. Zirve’nin açılışında konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, üniversite sanayi işbirliğine vurgu yaptı

Afyon Kocatepe Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü tarafından geleneksel hale getirilen İnovasyon Zirvesi’nin 5’incisi, Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Zirve’nin açılış konuşmasını yapan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, “İnovasyon süreci, bilginin ekonomik ve toplumsal faydaya dönüştürülme sürecidir. Bu nedenle teknik, ekonomik ve sosyal süreçlerin oluşturduğu bir bütündür. İnovasyon bireyde ve toplumda değişime olan istek, yeniliğe açıklık ve girişimcilikle özdeşleşen bir kültür gerektirir. Gelişmiş ülkeler, gelişmelerini inovasyona borçludurlar” dedi.
Üniversite-sanayi işbirliği
Ülke ekonomisini geliştirecek unsurlar arasında inovasyonun da bulunduğunu kaydeden Solak, “Ülke ekonomisini güçlendirecek unsurların başında eğitim, inovasyon, Ar-Ge ve girişimcilik sayılabilir. Bir kimsenin inovasyon yeteneği, üniversite, sanayi ve devlet arasında olaşacak işbirliği ile doğru orantılıdır. Bilgiyi üreten kurum, üniversiteler bunu ticari bir veriye dönüştürecek olan da sanayidir” diye konuştu.
İlk marka tescilli kulüp
AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Conkar, İnovasyon Zirvesi’nin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederken İşletme ve Ekonomi Kulübü Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Tuğrul Kandemir ise İşletme ve Ekonomi Kulübü’nün ilkleri yaşatan bir kulüp olduğunu söyledi. Kandemir, “İşletme ve Ekonomi Kulubü, Türkiye’nin ilk marka tescili yapılan öğrenci kulübüdür. Sadece Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde değil, birçok üniversi-tede ilkleri yaşatmıştır. Üniversite, sosyal hayatın dolu dolu yaşandığı ve öğrencilere katkı sağlayan bir kurumdur” ifadelerini kullandı.
2 ayda hazırlandılar
İşletme ve Ekonomi Kulübü Başkanı Lütfü Öztaylan ise İnovasyon Zirvesi organizasyonunu 2 ayda hazırladıklarını, bu süreçte kendilerine destek olan herkse teşekkür ettiklerini söyledi. Konuşmaların ardından, emeği geçenlere plaket takdim edilirken Karahisar Zeybek Ekibi de kısa bir gösteri sundu.
Tribal Satış ve Pazarlama Destek Genel Müdürü ve Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği (DPİD) Başkan Yardımcısı Emine Pura, “Köyün Delisi: Pazarlama Meraklısı” başlıklı sunumunda, pazarlamada tüketici deneyimleri ve bağ kurmanın önemli olduğunu ifade ederek, ürünün tüketiciyle birleştirilmesi gerektiğini söyledi. Konuşmasında konu ile ilgili günlük hayattan ve dünyadan örnekler de sunan Pura, “Pazarlamada önemli olan, fikirdir; pazarlamanın özü, fikirdir. Pazarlamada fikrin iyi olması önemli değil, zaman da önemlidir” dedi.
Zirvenin öğleden sonraki programı, Karahisar Zeybek Ekibinin halk oyunları gösterisi ile başladı. Program, Hürriyet Daily News Yazarı, Kariyer Yönetim Danışmanı Fatmanur Erdoğan’ın “Girişimci Yöneticilik” başlıklı sunumları ile devam etti. Ardından Ajans IQ Kurucu Ortağı Cem Berkcil, Yüksek Yazılım Mühendisi Ali Lazım, Hakkı Arpacıoğlu, Google Network Uzmanı Deniz Günaydın birer sunum yaptı. “5. İnovasyon Zirvesi”, sinema, belgesel ve reklam seslendiricisi Fatih Özacun ve Pouse Fm Radyo Programcısı Ömer Köroğlu’nun konuşmalarının ardından sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme