• Haberler
  • Genel
  • Gelişme için ortak çalışma ve havaalanı aktif kullanılmalı

Gelişme için ortak çalışma ve havaalanı aktif kullanılmalı

Açıldığında Türkiye'nin dördüncü büyük havalimanı olacak Zafer Havalimanı’nın etkin kullanımı, sürdürülebilirliği ve karşılıklı beklentilerin tartışıldığı toplantı Afyonkarahisar’da gerçekleştirildi. Toplantıda havaalanının sürdürülebilirliğinin önemine değinilirken Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, illerin bireysel kalkınma ve cazibe merkezi olmak için çalışmak yerine güç birliği yapılması gerektiğini anlattı Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak illeri ve ilçelerindeki ticaret ve sanayi [&hellip]

Gelişme için ortak çalışma ve havaalanı aktif kullanılmalı

Açıldığında Türkiye’nin dördüncü büyük havalimanı olacak Zafer Havalimanı’nın etkin kullanımı, sürdürülebilirliği ve karşılıklı beklentilerin tartışıldığı toplantı Afyonkarahisar’da gerçekleştirildi. Toplantıda havaalanının sürdürülebilirliğinin önemine değinilirken Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, illerin bireysel kalkınma ve cazibe merkezi olmak için çalışmak yerine güç birliği yapılması gerektiğini anlattı

Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak illeri ve ilçelerindeki ticaret ve sanayi odası ile ticaret borsası başkanlarının Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) organizasyonuyla bir araya gelerek ilk toplantısını Kütahya’da gerçekleştirdiği, Zafer Cazibe Merkezi Platformu’nun ikinci toplantısı Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Afyonkarahisar’da yapıldı. Bir termal otelde öğle yemeğinin ardından gerçekleştirilen çalışma toplantısında Zafer Havalimanı’nın etkin kullanımı, uçuşların sürdürülebilirliği ve bölgenin gelişmesi için ne gibi çalışmalar yapılması gerektiğinin yanı sına havaalanını yaparak 29 yıl süreyle işletecek IC İçtaş firması ile karşılıklı beklentiler konuşuldu.
BALKANLIOĞLU, HAVAALANI
ETKİN KULLANILMALI
Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerini kapsayan Zafer Havalimanı’nın, bölgenin gelişmesinde büyük bir öneme sahip olduğunu anlatan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, termal ve mermer gibi pek çok zenginliğin ulaşım eksikleri nedeniyle kullanılmadığını aktardı. Bölgenin gelişmesinin havalimanının en etkin kullanılmasına bağlı olduğunu belirten Balkanlıoğlu, beklentilerin karşılanmaması durumunda seferlerin azalmasının hatta tamamen bitmesine yol açabileceğini söyledi. Hava ulaşımının ucuzlamasının yanı sıra büyük bir kolaylık olduğunu hatırlatan Balkanlıoğlu, “Havaalanı yeterince kullanılmazsa uçuşlar önce azalır. Hatta yeterli uçuş olmazsa belki uçuş olmaz. Sonra neden buradan uçuş olmuyor diye yakınırız. Üstelik havaalanlarında kaldırılan uçuşların yeniden konması çok zor. Bu nedenle herkes havaalanına sahip çıkmalı. Ayrıca bölgede geniş bir termal havza var. Sadece Afyonkarahisar’da değil Kütahya ve Uşak’ta da termal alanlar var. Termal turizm bu bölgenin öne çıkacağı markalaşacağı alan olabilir. Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak’ın ortak değeri olan termal imkanların iyi pazarlanması için havalimanı şart. Havalimanının, dezavantajları avantaja çevirecek. Bu konuda 3 kentin yöneticileri de ellerinden geleni yapıyor. Vatandaşlarımız da havalimanının en etkin şekilde kullanılması için büyük gayret göstermeli” dedi.
ÇOBAN, HAVAALANIYLA İŞ DÜNYASININ BÖLGEYE BAKIŞI DEĞİŞECEK
Belediye Başkanı olmadan önce Türkiye’nin en önemli işadamlarından birini, bir başka işadamı aracılığıyla Afyonkarahisar’a davet ettiklerini anlatan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban sözlerini şöyle sürdürdü, “Bölgemizin gelişmesi için hayati öneme sahip havalimanına kavuşmamıza çok az bir zaman kaldı. Hem iş dünyası hem de turizm için hava yolu çok önemli. Bir dönemde Afyonkarahisar’a davet ettiğimiz işadamı ‘Afyon’a yol yok’ demişti. Ben de ‘nasıl olur’ dediğimde ‘hava yolu demek istiyorlar’ denmişti. Artık iş dünyası içinde kara yolu yol değil. Hatta bir çok işadamımızın kendi özel jeti var. Yeni çıkan teşvik yasasıyla bu üç ilimiz de avantajlı konumda. Bölgemizde de sanayi ve iş potansiyeli var. Bunun yanı sıra termal imkanımız var. Ben iş adamlarının havaalanıyla birlikte bu bölgeyi daha etkin kullanacağına inanıyorum. Havalimanının aktif bir şekilde çalışması için belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız”
REKTÖR SOLAK; TERMAL SAĞLIK İÇİN SAĞLIK BAKANLIĞI’YLA GÖRÜŞÜYORUZ
Afyonkarahisar başta olmak üzere bölgenin termal ve sağlık turizmi konusunda bir marka haline gelebileceğini anlatan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Mustafa Solak, yaptıkları çalışmalar ve sağlık yatırımları ile ilgili bir sunum yaptı. Termal otellerle daha etkin ortak çalışmalar yapılabilmesi amacıyla termal tesislere sağlık destek hizmeti vermek istediklerini, bununla ilgili talebin Sağlık Bakanlığı’na iletildiğini, bakanlığın olumlu görüş bildirdiğini ancak mevzuat değişikliği gerektirdiğini kaydetti. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin ana gövde olacağını, otellerle ortak sağlık çalışmaları yapılabileceğinin önemine değinen Rektör Solak, AKÜ ile termal tesislerin ortak çalışmasını sağlayacak mevzuat değişikliği için gelecek hafta Ankara’da görüşmeler yapacaklarını açıkladı. AKÜ olarak hastanenin akredite çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Solak, termal otellere de akredite olun tavsiyesinde bulundu.
GÜRAL, GELİŞME İÇİN GÜÇLER BİRLEŞTİRİLMELİ
Her ilin kendi bölgesini tanıtma ve cazibe merkezi yapmak için var gücüyle çalıştığını gördüğünü anlatan Kütahya Sanayi ve Ticaret Odası (KÜTSO) Başkanı Nafi Güral,bunun varolan güç ve çalışma azmini azaltacağını, bölgesel gelişmenin hedeflenmesi gerektiğini belirtti. Çalışma grubunun 3 ilin ortaklaşa yapması gereken hizmetleri tespit etmesi gerektiğini belirten Başkan Güral, “Bu bölgede Frig Vadisi var ama bunu kim tanıtacak. Afyon mu Kütahya mı ya da Kurtuluş Savaşı’yla ilgili tanıtım çalışmasını Dumlupınar’dan dolayı Kütahya mı yapacak, Kocatepe’den Afyon mu yoksa Yunan komutanın yakalandığı Uşak mı? Ortak bir hedef, ortak bir çalışma grubu tespit edilmeli ve herkes görev dağılımını bilmeli. Zafer Kalkınma Ajansının varlığı çok önemli. Eğer bir koordinasyon yapılabilir bu üç il kendi içlerindeki dinamikleri harekete geçirebilirse bölgesel bir kalkınma hızla gerçekleşir. Eğer biz bu havaalanını çalıştıramazsak hayal ettiklerimizin ancak 4’te 1’ine ulaşırız. Ama bu havaalanı iyi çalışırsa bu üç il de hayal ettiklerinin 3 katına, 5 katına ulaşabilir. Havayolu ulaşımı olmazsa olmaz ihtiyaçlardan biri, Bizim tesislerimiz dünya çapında kabul gören tesisler ama bunların güzelliğini görmeden kimse varlığına inanmıyor. Biz ulaşım imkansızlığından bölgeye müşteri getiremiyoruz. Ama bu havaalanı bu imkansızlığı bitirecek”
AÇILIŞTA ZAFER’E 5 UÇAK İNECEK
Kongre merkezi, ekonomi ve bilim üniversitesi ile eğlence merkezi gibi projeleri anlatan ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, ise her üç şehrin de havalanı yönüne doğru büyümesini sürdüreceğini söyledi. Zafer Kalkınma Ajansı’nın yaptırdığı Zafer Havaalanı Anketi Değerlendirme raporu ile kalkınma ajansının planlama işini üstlenen Megapol şirketinin de çalışmalarla ilgili bilgi verdiği toplantıda IC İçtaş Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Keleş, kendilerinin beklenti ve önerilerini anlattı. Antalya örneğinin bölge için iyi bir kalkınma örneği olduğunu söyleyen Keleş, bölgedeki belediye başkanlarına havaalanına gidecek yolcuları 1 yıl ücretsiz taşıma tavsiyesinde bulundu. Fuarın yanı sıra tanıtım amacıyla bir şirket kurulması gerektiğini de değinen Keleş, “25 Kasım 2012 saat 13.30’da planlanan açılışa biz hazırız. Eğer o gün açılış olmazsa bu bizden kaynaklanmayacak. Hava şartları ya da Başbakanımızın programı kaynaklı olabilir. Ama şu an açılış günü bir Ankara, bir İstanbul, bir Duesseldorf’tan gelecek uçakla birlikte bizim geleceğimiz IC uçağı ve Başbakan Erdoğan’ın uçağıyla birlikte 5 uçak Zafer Havaalanı’na inecek.” dedi.
Toplantıya, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mustafa Solak, Zafer Kalkınma Ajansı temsilcileri ile Zafer Havaalanı yöneticileri katıldı. (Kocatepe)

9 dilde Afyonkarahisar

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Afyonkarahisar’ı 9 dilde tanıtan bir CD hazırlattı

Afyonkarahisar’ın 5 bin yıllık tarihinden günümüzdeki sosyo-ekonomik konumuna kadar birçok konunun anlatıldığı tanıtım filmini ANG Ajans tasarladı. Afyonkarahisar’ın sucuğundan, kaymağına, lokumdan Karahisar Kalesine, termal sularından sanayisine kadar geniş bir anlatıma sahip tanıtım filmi ATSO tarafından il deki yöneticilere iş adamlarına bürokratlara kadar bir çok kişiye gönderildi. 5 bin adet bastırılan CD’ler il dışından gelen misafirlere hediye edilirken bir çok ile de gönderildi.

Bakmadan Geçme