“Gelin, ilimizin sorunlarını birlikte çözelim”

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kocacan, haftalık basın toplantısında Afyonkarahisar’ın sorunlarını gündeme getirerek bu sorunların elbirliğiyle çözülmesini istedi. Kocacan, son zamanlarda Afyonkarahisar’da çekişme ve birbirini suçlama siyasetinin hüküm sürdüğünü hatırlatan Kocacan, “Gelin, güzel ilimin, memleketimin sorunlarını hep birlikte gözden geçirip çareler arayalım. Siyasetin asli görevi, bunları tespit edip gerekli kurum, kuruluş, odalar, borsalar, [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kocacan, haftalık basın toplantısında Afyonkarahisar’ın sorunlarını gündeme getirerek bu sorunların elbirliğiyle çözülmesini istedi. Kocacan, son zamanlarda Afyonkarahisar’da çekişme ve birbirini suçlama siyasetinin hüküm sürdüğünü hatırlatan Kocacan, “Gelin, güzel ilimin, memleketimin sorunlarını hep birlikte gözden geçirip çareler arayalım. Siyasetin asli görevi, bunları tespit edip gerekli kurum, kuruluş, odalar, borsalar, dernekler ve bunun gibi yardım kuruluşlarıyla sivil toplum kuruluşlarında anlatılarak çözüme kavuşturmaktır” dedi.
BİLİM ADAMLARI İLE ELE ALINMALI
Afyonkarahisar’ın ekonomisinin ve üretim değerlerinin hangi durumda olduğunun bilinmesi gerektiğine işaret eden Kocacan, “Hepsi kendi kulvarında  uzman değerli bilim adamlarıyla üniversite kürsülerinde ciddi bir şekilde ele alınmalı ve değerlendirmeleri yapılıp grafikleri ve fiziki haritaları oluşturulmalıdır” diye konuştu.
ÇİFTÇİ KAN AĞLIYOR
Tarımdan bir örnek vererek basın açıklamasını sürdüren Kocacan, “İlimizde turşuluk hıyar üretimi bir hayli fazla olmasına rağmen Ankara ve İzmirli kabzımalların eline muhtaç hâline gelinmiştir. Bir de üzerine hastalık ve bunun gibi diğer unsurlar biner ise, altından kalkılması zordur. Çifçi, üretici kan ağlıyor. Ürün değerince para etmezken, tarlada çalışan işçi ailelerine para verilemez duruma geldik” ifadelerini kullandı.
“BELEDİYECİLİK
TAM BİR FİYASKO”
Afyonkarahisar’daki belediyecilik hizmetlerini de eleştiren MHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kocacan, şöyle devam etti:
“İlimiz idarecileri, belediyecilikte tam bir fiyasko. Fizibilite yok, proje yok, tasarım yok, mimari yok, kazı çalışmalarında ikaz lambaları yok, yön levhaları yok, emniyet şeritleri yok. ‘Bayrama kalmış 5 gün, her yer şantiyeye dönmüş’ desinler diye trafik felç, her yer allak bullak, araç kuyrukları oluşmakta. Durduğu yerde araçlar, hoyratça yakıt harcamakta. Mecidiye, Ordu Bulvarı, Ambaryolu, Dervişpaşa inanın içler acısı. Kazılan yerler, anında asfaltlanmadığı için stabiliçi ile kapatılıyor, her yer toz duman.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme