Gelin Hamamı adeti Budan’da yaşatılıyor

Eski geleneklerden olan Gelin Hamamı, Budan Termal Otel’de yaşatılıyor. Düğün öncesi gelin ve damat tarafının kadınlarının bir araya gelerek stres atmasını sağlayan Gelin Hamamı etkinliği, Afyonkarahisar’da ilk kez Budan Termal’de düzenleniyor.BÖYLE BİR TALEP VARDIBudan Termal SPA Müdürü Süreyya Akyol, “Gelin Hamamı, Türklere özgü bir gelenektir. Gelin Hamamı adetini canlanırarak aslında bir ihtiyacı karşıladık. Burada Türk [&hellip]

Eski geleneklerden olan Gelin Hamamı, Budan Termal Otel’de yaşatılıyor. Düğün öncesi gelin ve damat tarafının kadınlarının bir araya gelerek stres atmasını sağlayan Gelin Hamamı etkinliği, Afyonkarahisar’da ilk kez Budan Termal’de düzenleniyor.
BÖYLE BİR TALEP VARDI
Budan Termal SPA Müdürü Süreyya Akyol, “Gelin Hamamı, Türklere özgü bir gelenektir. Gelin Hamamı adetini canlanırarak aslında bir ihtiyacı karşıladık. Burada Türk Hamamı’nı görenler, ‘Gelin Hamamı da yapsanız ne güzel olur’ diyerek görüşlerini bize ilettiler. Biz de buradan yola çıkarak organizasyonlar yapmaya başladık” dedi.

MEYVE SEPETİ, GELİN
ŞERBETİ HAZIRLANIYOR
1 aydır Gelin Hamamı etkinliklerine imza attıklarını kaydeden Süreyya Akyol, “Gelin Hamamı etkinliğinde, aileler otelden randevu alıyor. Cumartesi günü hariç her gün Türk Hamamı’nın uygunluğuna göre taleplere cevap veriyoruz. Biz otel olarak meyve sepeti, gelin şerbeti, tef ve müzik sistemini hazırlıyoruz. Hamam girişini de süslüyoruz” şeklinde konuştu.

OTEL MİSAFİRLERİ DE KATILIYOR
Ailelerin de Gelin Hamamı’na ilgisinin olduğunu belirten Akyol, “Biz bunu doğrudan duyurmamıştık. Fakat kulaktan kulağa yayılarak vatandaşlara ulaşmaya başladı. Böylece ilgi arttı. Aileler saat 14 ile 17 arasında Gelin Hamamı etkinliğini düzenliyor. Otelde kalan misafirlerimiz de zaman zaman Gelin Hamamı’na katılıp eğlenceye ortak oluyor” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

BUDAN TERMAL’DE SAĞLIK VE KONGRE BİR ARADA

Budan Termal Otel, 28 bin 100 metrekarelik hizmet alanı 17 bin 500 metrekarelik açık sahası bulunan otel, termal kaplıca, SPA, kongre merkezi ve sosyal tesisler 10 Kasım 2013 tarihinde hizmete açıldı.
Budan Termal yöneticilerinden Gökhan Kızık, “Afyonkarahisar´ın şifalı termal suyunu, alternatif tıp uygulamalarıyla birleştirerek termal otelimizde farklı bir senfoni oluşturduk. Bizim farkımız; farklı bölgelerde bulunan termal olanakların veya farklı turizm işletmelerinde beğendiğiniz, ama hepsini bir otel´de bulmadığınız termal kaplıca, sağlık, şifa, eğlence hizmetlerini termal otelimizde buluşturup, değerli misafirlerimizin termal tatil beklentilerinden daha fazlasına cevap verebilmektir” dedi.
Kızık, şöyle devam etti:
“Tuz mağaramız; astım ve nefes darlığı hastalığına yardımcı tedavi olarak rahatlamanızı sağlıyor. Bataklık mağaramızda; Aile ve arkadaşlarınızla size özel termal çamur ve kil ile eğlenceli bir tedaviye dönüşüyor. Termal ozon terapimiz; her seans başında 250-500 grama kadar zayıflatarak, cildi sıkılaştırıp güzelliğinizi sağlıyor. Ayak detokslarımız; zararlı toksinleri vücudunuzdan atarak iç organlarınızın daha yüksek performansla çalışmasını sağlıyor. Tıbbi masözlerimiz; Uzak doğunun hünerli elleriyle sizi dinlendirip, yorgun vücudunuza ve ağrılarınıza derman oluyor.Budan Thermal SPA Hotel Convention Center; 134 Standart oda, 3 Connect oda, 8 Deluxe oda, 8 Corner Deluxe Suit oda, 2 King Suit oda, 2 bedensel engelli odası ile birlikte 157 oda, 450 yatak kapasitelidir.”

Bakmadan Geçme