• Haberler
  • Spor
  • Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği yapıldı

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği yapıldı

İscehisar Kaymakamlığı Çocuk Oyunları Şenliğine Kaymakamı Muhammet Öztabak, Belediye Başkanı Mustafa Çibik, daire müdürleri, iş adamları, öğretmenler, öğrenciler ve İscehisar halkı katıldı.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlanan Çocuk Oyunları Festivalinde Geleneksel Türk Okçuluğu sporcularının okçuluk gösterisini izleyen Kaymakam, yaptığı denemede başarılı ok atışları yaptı.Oyunların temel amacı hakkında bilgi veren Kaymakam Öztabak, 'Buradaki temel amacımız, [&hellip]

İscehisar Kaymakamlığı Çocuk Oyunları Şenliğine Kaymakamı Muhammet Öztabak, Belediye Başkanı Mustafa Çibik, daire müdürleri, iş adamları, öğretmenler, öğrenciler ve İscehisar halkı katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanan Çocuk Oyunları Festivalinde Geleneksel Türk Okçuluğu sporcularının okçuluk gösterisini izleyen Kaymakam, yaptığı denemede başarılı ok atışları yaptı.
Oyunların temel amacı hakkında bilgi veren Kaymakam Öztabak, “Buradaki temel amacımız, ilçemizde yaşayan çocuklarımızı, yaşadıkları yerde mutlu edebilmek, sosyalleşmelerine katkıda bulunmak. Tek başlarına bilgisayar başında değil, sosyal hayatın içine girip kendi yaşıtlarıyla milli değerlerimizi paylaşarak ve bize ait değerleri öğrenerek büyümesini sağlayacak bir ortam sağlamaya çalışıyoruz” dedi.
Daha sonra Jandarma Komutanlığı Asayiş Şubesi’ne ait arama kurtarma ile iz takip köpekleri birer gösteri sundu. İlginç gösteride köpekler birçok engelin bulunduğu parkuru hata yapmadan iki kez tamamlarken, saha içerisine getirilen 3 sandıktan birinin içerisine gizlenen kişiyi hızlı bir şekilde buldu.
Kaymakam Öztabak Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğine katkılarından dolayı İşadamı Necmettin Ayyıldız’a teşekkür plaketi verdi.
Öğrenciler oyunlarda bayrak yarışı, mendil kapmaca, yakan top, sek sek gibi geleneksel oyunlarda dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı.
Yarışmalarda dereceye girenlere ise Kaymakam Öztabak ve protokol üyeleri tarafından madalya, kupa ve çeşitli hediyeler verildi.

Bakmadan Geçme