• Haberler
  • Gündem
  • Geleneğin İzleri, Geleceğin Lezzetleri İle Buluşuyor

Geleneğin İzleri, Geleceğin Lezzetleri İle Buluşuyor

Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Kalkan, 6'ncı Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali'nin şehrin gastronomi kültürüne ve turizmine katkı sağlayacağını belirtti

Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Kalkan, Afyon Motor Sporları Merkezi’nde yarın başlayacak olan 6’ncı Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali ile gastronomi dünyasının dikkatlerinin Afyonkarahisar’a çekileceğini belirtti. Kalkan, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101’inci yıldönümü dolayısıyla Uzun Çarşı’da 101 metrelik dünyanın en uzun lokumu rekorunun kırılacağını kaydetti. 

GASTRONOMİ TURİZMİ VURGUSU

Kalkan, “Afyonkarahisar, tarihî ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra mutfak kültürü ile de dikkat çekiyor. Sucuk, kaymak ve lokum gibi yerel ürünleri ile tanınan şehrimiz, bu potansiyelini gastronomi turizmine dönüştürerek uluslararası alanda daha da güçlü bir konuma gelmeyi hedefliyor. Festival, Afyonkarahisar’ın gastronomi vizyonunu pekiştirmek ve şehrin ekonomisine katkı sağlamak amacıyla düzenleniyor” diye konuştu. 

Geleneğin İzleri, Geleceğin Lezzetleri İle Buluşuyor

DÜNYA MUTFAĞINDAN SEÇKİN ÖRNEKLER

Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Kalkan, “Afyon Motor Sporları Merkezi’nde düzenlenecek olan festival, yerli ve yabancı katılımcılara benzersiz lezzet deneyimleri sunmayı amaçlıyor. Türk mutfağının yanı sıra dünya mutfağından da seçkin örnekler, ziyaretçilere sunulacak. Yemek gösterileri, atölyeler ve lezzet yarışmalarıyla dopdolu geçecek etkinlik, amatör ve profesyonel aşçıları ağırlayacak” dedi. 

BİRBİRİNDEN ÜNLÜ ŞEFLER AFYON’DA

Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Kalkan, Türkiye’nin yakından tanıdığı şeflerin de Afyonkarahisar’a geleceğini hatırlatarak “Festivalin öne çıkan isimleri arasında Türkiye’nin ünlü şeflerinden Somer Sivrioğlu, Cüneyt Asan, Hazer Amani, Eyüp Kemal Sevinç ve Rafet İnce yer alıyor. Ünlü şefler, üç gün boyunca mutfak gösterileri ve atölye çalışmaları düzenleyerek gastronomi tutkunlarına ilham verecek” şeklinde konuştu. 

Geleneğin İzleri, Geleceğin Lezzetleri İle Buluşuyor

SANATSEVERLER İÇİN ŞÖLEN HAVASINDA

Festivalin aynı zamanda sanatseverler için de bir şölen havasında geçeceğine dikkat çeken Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Kalkan, “Festivalde sadece lezzet değil, müzik de ön planda olacak. Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden Ümit Besen ve Pamela, halk müziği sanatçısı Turgay Başyayla festivalde sahne alarak ziyaretçilere keyifli anlar yaşatacak” ifadelerine yer verdi. 

DERNEK KALKAN, TEŞEKKÜR ETTİ

Kalkan, açıklamasına şöyle devam etti:

“Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve birçok kurum 6’ncı Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali’ne destek veriyor. Bu vesile ile Afyonkarahisar Valimiz Sayın Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na, Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Sayın Burcu Köksal’a ve desteği olan kurum ve kuruluşlara çok teşekkür ediyorum.”

Bakmadan Geçme