• Haberler
  • Eğitim
  • “Gelecekte entelektüel sermayesi güçlü olan şirketler hayatta kalacak”

“Gelecekte entelektüel sermayesi güçlü olan şirketler hayatta kalacak”

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Girişimcilik ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (GİKAM) tarafından 'Kariyer Gelişiminde Gelecek Öngörüleri' konulu seminer düzenlendi   Moderatörlüğünü GİKAM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Koray Gürpınar'ın yapığı seminerde Eğitim Ve İletişim Danışmanı Dr. Cengiz Tavukçuoğlu bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Çevrim içi platformda düzenlenen programa öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Programda konuşan [&hellip]

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Girişimcilik ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (GİKAM) tarafından “Kariyer Gelişiminde Gelecek Öngörüleri” konulu seminer düzenlendi

Moderatörlüğünü GİKAM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Koray Gürpınar’ın yapığı seminerde Eğitim Ve İletişim Danışmanı Dr. Cengiz Tavukçuoğlu bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Çevrim içi platformda düzenlenen programa öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Programda konuşan GİKAM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Koray Gürpınar, yaklaşık bir buçuk yıl önce kurulan merkezin öğrencilerin kariyer planları ve mezuniyetleri sonrası yol gösterme misyonu ile kurulduğunu söyledi. Gürpınar, misyon doğrultusunda öğrencilere yol gösterecek, onlara ışık tutacak eğitimler düzenleyerek hedeflerini gerçekleştirdiklerini, bu eğitimle de hedeflerine daha yaklaşacaklarını ifade etti.
Çevrim içi olarak düzenlenen programda tecrübelerini paylaşan Eğitim ve İletişim Danışmanı Dr. Cengiz Tavukçuoğlu, kariyer ve kariyer gelişimiyle ilgili pratik bilgilerden bahsetti. Tavukçuoğlu, günümüz dünyasında artık bilginin yalın bir eğitim ya da sadece eğlence ile sunulmadığını eğlenceli eğitimin sunulması gerektiğini söyledi.
“DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY DEĞİŞİM”
Tavukçuoğlu, gelecek öngörülerinin insana mahcubiyet verebileceğini söyleyerek, 1895 yılında Lord Kelvin’in “Havadan daha ağır makine imkansızdır”, 1943 yılında IBM Başkanı Thomas Watson’un “Dünya piyasasında beş bilgisayardan fazlasına yer yoktur”, 1981 yılında Bill Gates’in “Herkese 640 kilobaytlık bellek yeterli olacaktır” ve “İnternetten para kazanmamız mümkün değildir” sözlerini hatırlatarak, dünyanın küreselleştiğini, hız ve rekabetin yoğun olduğunu ve değişmeyen tek şeyin değişim olduğunu ifade etti. Tavukçuoğlu, günümüzde C kuşağının etkin olduğunu söyleyerek “C kuşağı sürekli iletişim kuran, bilgisayarlı, sürekli bağlantıda olan ve sürekli tıklayan, içerik üreten, toplum yönlü, yaratıcı bir kuşaktır” dedi. Bu noktada bireylerin kariyer gelişimlerinde kendi SWOT analizlerini yaparak kendilerini doğru bir şekilde değerlendirmeleri gerektiğini dile getiren Tavukçuoğlu, kendi analizini doğru yapanların bir adım önde olacaklarını söyledi.
Seminer soru cevabın ardından sona erdi. >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Bakmadan Geçme