Gelecek yıl suda bolluk ve bereket olacak

TOSYÖV'ün Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlediği 'KOBİ'lerin Orta Gelir Tuzağından Kurtarılmasında Orman ve Su Politikaları' toplantısına katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplantı sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada gelecek yılın su açısından bol ve bereketli bir yıl olmasını beklediğini açıkladı Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Eroğlu, kuraklık sıkıntısının atlatıldığını belirtti. Gelecek [&hellip]

Gelecek yıl suda bolluk ve bereket olacak

TOSYÖV’ün Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlediği ‘KOBİ’lerin Orta Gelir Tuzağından Kurtarılmasında Orman ve Su Politikaları’ toplantısına katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplantı sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada; gelecek yılın su açısından bol ve bereketli bir yıl olmasını beklediğini açıkladı

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Eroğlu, kuraklık sıkıntısının atlatıldığını belirtti. Gelecek yılı su açısından bol ve bereketli beklediklerini ifade eden Eroğlu şöyle konuştu, “Yağışlar devam ediyor. Bilhassa Batı bölgelerimizde kuvvetli yağışlar var. Herkes dikkatli olmalı, kuvvetli yağışlar var. Sadece Doğu Anadolu’nun bir kısmı ile Karadeniz’de yağış yok. Yarından itibaren yağışlar Doğu’ya doğru kayıyor. Ertesi gün sadece Doğu Karadeniz ve Hakkari çevrelerinde yağışlar var. Sıcaklıklarda mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Yağışlar iyi, sıkıntımız yok. Allah’a şükür yağışlar zamanında geldi. Su açısından herhangi bir sıkıntı olmadı. Kuraklık sıkıntısını atlattık. Barajlarımızda doluluk oranları da hızla yükselmeye başladı. Yüzde 50 oranlarına yaklaştı. Bu sevindirici bir haber. Önümüzdeki yıl bol ve bereket bekliyoruz Allah’ın izniyle.”
İSRAİL’İN AZGIN
TAVRININ GÖSTERGESİ
Batı Şeria’da Filistinlilerin zeytin ağacı diktiği bölgeye İsrail ordusunun saldırması nedeniyle çıkan arbedede, Filistin birlik hükümetinin bakanlarından Ziyad Ebu Ayn hayatını kaybettiği hatırlatılan Eroğlu şu ifadeleri kullandı, “Bu vahşet dünyada görüşmemiş bir şey. İsrail’in ne kadar azgın bir tavır içerisinde olduğunu açık seçik göstergesi. Bir bakanın şehit edilmesi gerçekten hepimizi üzdü, lanetliyoruz. İnşallah bunu dünyada da ahrette de yapanlar cezasını çekecektir. Türkiye Cumhuriyeti olarak bunu zaten lanetliyoruz.”
BAŞKANLIK SİSTEMİNİ
DESTEKLİYORUM
Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım’ın başkanlık sisteminin geleceği ile ilgili sözleriyle hakkında ne düşündüğü sorulan Eroğlu şöyle konuştu, “Benim şahsi yorumumu sorarsanız 2015 erken olabilir ama zaman içerisinde Türkiye’nin başkanlık sistemine geçmesi akıllıca bir hareket olur diye düşünüyorum. Yani bende başkanlık sistemini destekliyorum.”
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın 10 ilin daha büyükşehir olacağı ile ilgili sözleri ve yakın adayın Afyonkarahisar olduğu da hatırlatılan Eroğlu sözlerini şöyle tamamladı, “Afyonkarahisar büyükşehir adayları arasında ilk sırada. Ordu gibi biz de arzu etseydik, özellikle İstanbul, İzmir ve değişik illerdeki vatandaşlarımızın nüfuslarını Afyonkarahisar’a aldırsaydık biz de büyükşehir oluyorduk. Bu dönem geçsin, biraz hazırlık yapalım; önümüzdeki dönem daha rahat ve hazırlıklı bir büyükşehir olur diye düşündük. Ancak Afyonkarahisar nüfus olarak zaten büyükşehir olacak iller arasında ilk sırada bulunuyor.”
Açıklamaların ardından Eroğlu, ATSO Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme