Gelecek Partisi'nden ittifak sinyali

Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, Millet İttifakı'nın sorumlu mercilerinin bir araya gelerek gündemi belirlemeye çalıştıklarını söyleyerek, 'Bunlara son haftalarda Gelecek Partisi ile DEVA Partisi yetkilileri de katıldılar. Herhalde bir birleşme yolu gibi bir şeyler gözükmeye başladı. İnşallah hayırlara vesile olur' dedi   Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş, 2 Ekim 2021 Cumartesi günü [&hellip]

Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, Millet İttifakı’nın sorumlu mercilerinin bir araya gelerek gündemi belirlemeye çalıştıklarını söyleyerek, “Bunlara son haftalarda Gelecek Partisi ile DEVA Partisi yetkilileri de katıldılar. Herhalde bir birleşme yolu gibi bir şeyler gözükmeye başladı. İnşallah hayırlara vesile olur” dedi

Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş, 2 Ekim 2021 Cumartesi günü öğleden sonra partide düzenlediği basın toplantısında geçtiğimiz haftayı değerlendirdi.
“MUHALEFET ANADOYULU
75 GÜN BOYUNCA GEZDİ”
Niyazi Ertaş, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay’a geçirdiği trafik kazası, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e de geçirdiği rahatsızlık nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti. Yaşlılar Haftasını da kutlayan Ertaş, “TBMM’de yeni yasama yılı başladı. Yeni dönemin hayırlı olmasını diliyorum. TBMM tatilde iken 75 günlük süreyi muhalefet anadoluyu karış karış gezerek tamamladı. Muhalefet milletin derdini dinledi. Çözüm yolları aradı. Yeni dönemde TBMM’de gündeme getirilecek çözüm yollarını, önerilerini bu yasama yılında ortaya koyacaktır. İktidar partisi ise Siyasi Partiler Yasası’ndaki değişikliği gündeme getirmiştir. Yeni anayasa hazırlığını yaptı. Sosyal medya düzenlemesi gibi çalışmalarla gündemi TBMM’ye taşıyacaktır.” dedi.
“HERHALDE BİRLEŞME YOLU GÖZÜKÜYOR”
Niyazi Ertaş, 16 Haziran 2017 tarihinde yapılan referandumla kabul edilip 24 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe giren partili Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi sonrası Afyonkarahisar’da AK Parti iktidarından pek bir şey görülmediğini iddia etti. Ertaş, “Ama Millet İttifakı CHP’si, SP’si, İYİ Parti’si, DP’si, Hukuk ve Sosyal İşlerden Sorumlu merciler bir araya gelip toplantı yaparak gündemi belirlemeye çalışıyorlar. Bunlara son haftalarda Gelecek Partisi ile DEVA Partisi yetkilileri katıldılar. Herhalde bir birleşme yolu gibi birşeyler gözükmeye başladı. İnşallah hayırlara vesile olur.” diye konuştu.
“ŞUHUT YOLU HALA MUAMMADIR”
Ertaş, TBMM tatilinde AK Parti iktidarı mensuplarının Afyonkarahisar genelinde yaptığı gezilerde 18 yıllık iktidar döneminde Afyonkarahisar’a 27 milyon TL’lik yatırımlar yapıldığı sözlerine dikkat çekti. Ertaş, “İktidar mensupları geçmişle övünerek yollarına devam ediyor. Ama 2018 yılında açılacağı söylenilen Afyonkarahisar-İzmir, Afyonkarahisar-Antalya kavşağındaki yöresel ürünler satış merkezi İstiklal Tanıtım Merkezi karşısındaydı. 26 Ağustos Tabiat Parkının önünde böyle bir yatırım vardır. 2018 yılında açılması gereken bu yatırım için taahhütleri vardır. 2018 yılı için; Bir adet cami, bir adet şadırvan, bir adet 250 metrekarelik kafeterya, 49 araçlık otopark, 6 adet 64 metrekarelik yöresel ürünler satış ünitesi açılacak demişlerdi. Taahhütleri olmasına rağmen hala bugüne kadar bunların açılışı yapılmamıştır. Şuhut yolu hala bir muammadır. Geçtiğimiz basın toplantımızda da dile getirmiş olmamıza rağmen hiçbir yetkili Şuhut yolu için çıkıp şu zaman bitecek diye bir taahhütte bulunmamıştır.” şeklinde konuştu.
“GEÇMİŞE TAKILMAYIN
YAPAMADIKLARINIZLA UĞRAŞIN”
“Yetkililere diyorum ki, Sayın siyasilere diyorum ki; Geçmişle övüneceğinize önünüzdeki ortamda yapamadıklarınız, yapılmayanlar var. Lütfen bunlarla uğraşın.” diyen Ertaş şöyle konuştu: “Sayın siyasilerimize geçmişe takılıp kalmayın diyorum. İktidar cemiyetin orta direği olan esnafın korunup kollanması gerektiğini söylüyor. Biz Gelecek Partisi olarak diyoruz ki; Esnafı biz kollar, gerekli desteği veririz. Ama lütfen siz dün yapamadıklarınızı bugün yapmaya çalışın.”
“LÜFTEN AFYON’DA EĞİTİME EL ATILSIN”
Afyonkarahisar’da eğitim konusunun en hassas nokta olduğunu dile getiren Ertaş şunları söyledi: “Eğitim en hassas noktamızdır. Eğitimle ilgili olarak söylenecek çok söz vardır. Çok eksiklerimiz olmasına rağmen Eylül ayı sonlarında Afyonkarahisar Valimiz Sayın Gökmen Çiçek bir programda 2022 yılında eğitimde Afyonkarahisar’ı eğitimde 81 ilin alt seviyesinden alıp üst seviyeye taşıyacağız açıklamasını yapmıştır. Biz bu söze inanıyor, Sayın Valimize güveniyoruz. Eğitimde başaracağına inanıyoruz. Ama çok büyük aksaklıkları ve eksikleri kısa sürede nasıl tamamlayacak? Bunları kimlerle tamamlayıp nasıl bir yol izleneceğini ortaya koymasını bekliyoruz. Biz Afyonkarahisar’da eğitimde ilk 10’a nasıl gireceksek, Gelecek Partisi olarak gereken her türlü desteği vermeye hazırız. Lütfen Afyon’da eğitime el atılsın. Eğitime Destek Platformu Toplantılarında nelerin konuşulduğunu bilmiyor sadece toplantının yapıldığını biliyoruz. Bunun için diyorum ki sahadayız, mahalleleri geziyoruz. Son gittiğimiz Örnekevler Mahallesi Muhtarı Erdal Balıbey, 8 bin civarındaki mahalle nüfusunun 22 bine yaklaştığını ihtiyaç duyulan okul yerlerinin hazır olduğunu, bu okulun acilen yapılması gerektiğini bize söyledi. Aksi halde Örnekevler Mahallesindeki çocukların çok mağdur olacaklarını ifade etmiştir. Bizde Sayın Valimizden ve İl Milli Eğitim yetkililerinden çok rica ediyoruz, yeri yurdu hazır olan bu okulu Sayın Vekillerimizle irtibata geçerek bu okulun kısa sürede yapılmasını talep ediyoruz.”
“OKULLAR AÇILDI, ŞEHİR İÇİ
TRAFİK ALT ÜST OLDU”
Okulların açılmasıyla Afyonkarahisar’da şehir içi trafiğin alt üst olduğunu söyleyen Ertaş şunları kaydetti: “Aşırı trafik yoğunluğuna birde Belediye’nin yol ve kaldırım çalışmaları eklenince büyük sıkıntılar yaşanmaya başlanmıştır. Afyon halkı tedirgindir. Belli yerlerde ve belli saatlerde Afyon trafiğine yön verecek trafik memurlarının bulunmasını istiyoruz. İl Emniyet Müdürlüğü’nden ricamız budur. Trafik yoğunluğundan dolayı Afyon’da kaza sayısı artmıştır. Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Lisesi’nde Valimiz tarafından aldırılan tedbir şu anda yan yol olarak devam etmektedir. Kısa sürede biz burada bir üst geçit görmek istiyoruz. Sayın Valimizin sözü vardır bu sözü de yerine getireceğine canı gönülden inanıyorum.”
“MÜTEAHHİT AFYONLUNUN
ASFALTINDA DEMİR AYIKLADI”
İl Emniyet Müdürlüğü eski binasından İzmir karayoluna çıkılan kavşakta günlük en az 2 trafik kazası meydana geldiğini belirten Ertaş, “Ya bu yolun kapatılması gerekmektedir. Veyahutta yetkililerin bu yola acilen bir çare bulmaları gerekmektedir. Milli Kütüphane meselemiz vardır. Afyonkarahisar Millet Kütüphanesinin ihalesi yapıldı. Arkasından Vakıflar işhanı binasının bulunduğu yer Millet Kütüphanesi yapılmak üzere bina yıkıldı. Yıkıma başlanan 4 bin 580 metrekare alan yıkılırken Afyon toz dumana karıştı. Ortalık berbat oldu Afyon halkının şikayeti üzerine neticede bir itfaiye gelerek sulama yaptı. Hadi yıkım bitti maalesef Afyon’un ana giriş yolu bir ay boyunca trafiğe kapalı kaldı. Cadde yıkım bitmiş olmasına rağmen trafiğe açılmamıştır. Yıkımı yapan firma müteahhiti Afyon’un en gözde yerinde asfalt üzerinde curuf içerisinden beton ayıklamıştır. Ordası benim Afyonlumun asfaltıdır. Alın teriyle yapılan bu yola böyle bir zarar verilmemelidir. Bu Afyonluya saygısızlıktır. Belediye’nin belirleyeceği alanda demirinizi kömürünüzü ayıklayın. Burada ki trafiğin kapalı kalmasına gönlümüz razı değildir.” ifadelerini kullandı.
“SALGINI HAFİFE ALMAK KİMSENİN İŞİNE GELMEZ”
Niyazi Ertaş sözlerine şöyle devam etti: “Pandemi dünyayı ve Türkiye’yi sarstığı gibi Afyon’u da sarstı. 13 Eylül 2021 tarihinde Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin Koca, Afyon’da vakaların arttığını ifade etmiştir. 16 Eylül 2021 tarihinde aradan 3 gün geçtikten sonra Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, ‘Pandemide Afyon’da korkulacak hiç birşey yoktur.’ diye beyanat vermiştir. 18 Eylül 2021 tarihinde ise Sağlık Bakanı Sayın Koca, ‘Afyon Ege bölgesinde Kütahya’dan sonra en çok Kovid-19 vakasına rastlanılan il demektedir.’ Vakalarımız artmaktadır. Bu konuda ciddiyete davet ediyorum. Buna göre tedbirler alınmalı. Bu hastalığı hafife almak hiçbirimizin işine gelmez.”
“TREN HATTI NE ZAMAN TAMAMLANACAK?”
TCDD 7. Bölge Müdürlüğü’nde geçen hafta DDY kuruluşunun kutlandığını belirten Ertaş, “TCDD 7. Bölge Müdürü Adem Sivri, Kent İçi Hafif Raylı Sistemi Yüksek Hızlı Trenden bahsetti. Çok önemli yatırımlarla DDY’nı daha çok güçleneceğini ifade etti. Fakat Afyon’a söz verilen yapımını DDY’nin üstlendiği Hafif Raylı Sistem hiç mi hiç kaleme alınmadı. Sayın Sivri’ye soruyorum, ‘Biz yapacağız.’ dediğiniz raylı sistemi ne zaman yapacaksınız? Çalışmayı kiminle ortaklaşa yapıyorsunuz? 2017 yılında Gazeteci Yavuz Donat Afyon’un hasretini Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a aktardığında Sayın Bakan Afyon’un; Ankara-Uşak-Manisa-İzmir hattına 2019 yılında kavuşacağını açıklamıştı. Yıl 2021’dir. Siyasiler geçmişle değil gelecekle övünecek işler yapmalıdır. Hasleten istirham ediyorum 2019 yılında bitirilecek bizim Ankara-Uşak-Manisa-İzmir hattımız bir an önce tamamlanmalıdır. Niye tamamlanmadığı, ne zaman tamamlanacağını öğrenmek istiyoruz. Gelecek Partisine düşen ne varsa yanlarındayız.” ifadelerini kullandı.
“DÖRTYOL MAHALLESİNE
HIRSIZLAR DADANDI”
Eski Sadıkbey Köyü Dörtyol Mahallesinde yüz blok 600 konutluk alanda ciddi emniyet problemi bulunduğunu iddia eden Ertaş, “Deprem evlerinin bulunduğu bu alanda 600 konutluk bölgede yüz kişi ikamet etmektedir. Geri kalan 500 ev boştur. Bu boş evlerde gün geçmiyor ki hırsızlık ve farklı olaylar olmasın. Ev sahipleri ihtiyaç sahiplerine kira ödemeden sadece elektrik, su giderlerini karşılayarak evlere sahip çıkılması şartıyla oturmalarını teklif etmektedir. Yol güzergahı, camisi ve okulu olan harap bir durumda yerleşim alanı bulunmaktadır. İlgililer lütfen burayla ilgilensin. Hırsızlar dadanmış duvar kablosundan, tuvalet taşlarına, kapılara kadar herşey götürülüyor.” diye konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme