'Gelecek Partisi olarak yıkıma karşıyız'

Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, birisinin başına bir iş gelmeden sokak köpekleri konusuna bahanesiz çözüm üretilmesini, Afyon'un içme suyu için yer altı barajına ihtiyaç duyduğunu, Gelecek Partisi olarak Belediye Şehir Çarşısı yıkımına karşı olduklarını dile getirdi   Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş, dün öğleden sonra partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıda partililerde hazır [&hellip]

Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, birisinin başına bir iş gelmeden sokak köpekleri konusuna bahanesiz çözüm üretilmesini, Afyon’un içme suyu için yer altı barajına ihtiyaç duyduğunu, Gelecek Partisi olarak Belediye Şehir Çarşısı yıkımına karşı olduklarını dile getirdi

Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş, dün öğleden sonra partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıda partililerde hazır bulundu.
“MİLLİ BİRLİĞİMİZİ PEKİŞTİRMELİYİZ”
Niyazi Ertaş, Taksim’de bombalı terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara başsağlığı diledi. Ertaş, “Altı vaatandaşın can verdiği ikisi ağır beşi yoğun bakımda onlarca vatandaşımızın yaralandığı İstanbul’da İstiklal Caddesindeki bmbalı saldırıyı başta Gelecek Partisi ve altılı masada yer alan siyasi partiler olmak üzere kınadık. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarıda da konu hakkında ortak bir açıklama yaptılar. Vahim olayla asıl hedef birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozmaktır. Sükûnetle ve dayanışma işinde birlikte hareket ederek Milli Birliğimizi pekiştirelim.” ifadelerini kullandı.
“YARININ TÜRKİYESİ’NDE KİMSE AYRIMCILIĞA MARUZ KALMAYACAK”
“Gelecek Partisi olarak İktidarın vaatlerinin kimseye ümit vermediğinin bilincindeyiz.” diyen Ertaş, “Biz anayasayı temel hak ve özgürlükleri bir bütün olarak görüyoruz Gelecek Partisi olarak yarının Türkiye’sinde hiç kimse düşüncesinden, inancından, kıyafetinden, giyim tarzından dolayı ayrımcılığa maruz kalmayacaktır. Sansür yasasıyla basını susturan sivil toplumu ve sosyal medyayı tehdit olarak gören düşünce özgürlüğünü hiçe sayan yönetim anlayışına son vereceğiz.” ifadelerine yer verdi.
“TERÖRE KARŞI DURUŞUMUZ NET”
Gelecek Partisinin teröre karşı her zaman net bir duruşu olduğunu dile getiren Ertaş: “Türkiye’yi terör saldırısı ile dizayn etmek isteyenlere karşı kararlı duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz. Zorlukları hep birlikte aşacağız. Konuşan tartışan güçlü Türkiye’yi Adalet- Liyakat ve istişare ile yeniden inşa edeceğiz. Gelecek partisi olarak önümüzdeki seçimle birlikte Hukuk Devleti’nin tüm kurum ve kuruluşlarla hayata geçirildiği bu güne kadar verilmiş hakların korunacağı gençliğin güven içinde eğitimine devam edeceği çiftçinin mazotunu- gübresini ucuza alıp güven içinde tarlasını sürebileceği Memurun İşçinin hak ve hukukun korunacağı 85 milyonun hislerine tercüman olup Bağrına taş basan Acılı – Sıkıntılı- Üzüntülü İstikbalinden ümitsiz asil Milletin duygularına tercüman olacağı İşsize- iş Aşsıza- Aş Verilecek Geleceğe Ümitle Bakan Bilge Lider Ahmet Davutoğlu ve Gelecek partisi ile Başaracağız.” dedi.
“TÜRKİYE’Yİ ADALET VE İSTİŞARE İLE YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ”
Gelecek Partisinin teröre karşı her zaman net bir duruşu olduğunu ifade eden Niyazi Ertaş, “Türkiye’yi terör saldırısı ile dizayn etmek isteyenlere karşı kararlı duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz. Zorlukları hep birlikte aşacağız. Konuşan tartışan güçlü Türkiye’yi adalet- liyakat ve istişare ile yeniden inşa edeceğiz.” diye konuştu.
“SOKAK KÖPEKLERİNE BAHANE BULMADAN ÇÖZÜM İSTİYORUZ”
Afyonkarahisar’da her mahallenin başıboş sokak köpeklerinden şikâyetçi olduğunu belirten Ertaş, “Afyon’da çocuklar okula gitmeye korkuyor. Başıboş sokak hayvanlarının Afyon’da çoğalması ve bunların saldırgan hale gelmesi Afyon halkını ve özellikle de okula giden çocuklarımızı korkutuyor. Hayvan sevgisiyle büyümesini merhametli bireyler olarak yetişmesini arzu ettiğimiz çocuklarımız travma yaşıyor. İktidar ve özellikle Belediye ve Valilik bu işin tek sorumlusudur. Sokaktaki hayvan sayısı bu kadar kontrolsüz bir noktaya gelene kadar sürüler halinde cadde ve sokaklarda dolaşana kadar geriden seyretti. Bu umursamazlık nedeniyle insanlar sokakta tedirgin çocuklar ise okula gitmeye korkuyor. Ayrıca sokaklardaki poşetlerdeki çöpleri karıştıran hayvanlar çöpleri sağa sola atarak çok kötü koku ve görüntü kirliliğine sebep oluyor. Bahane bulmadan çözüm istiyoruz. Hayvanlar için beslenme noktaları oluşturulsun beslenme noktaları için hayvan severlerle birlikte hareket edilsin gerekirse Belediye ve Valilik iş birliği yaparak bu işi özel sektöre verebilir. Afyon Gelecek Partisi olarak uyarıyoruz. Birisinin başına bir iş gelmeden bunu halledin.” şeklinde konuştu.
“AFYON’A YER ALTI BARAJINI YAPARAK SU SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”
Afyonkarahisar’ın susuz kalmaması için acil önem alınması gerektiğini belirten Ertaş, “Afyon’un içme suyunu temin için yapılan Akdeğirmen Barajında su yokluğundan ve barajda ki kaçaktan dolayı Afyon’a su vermemektedir. Afyon içme suyunu Sinanpaşa ilçesi Balmahmut köyünde bulunan kuyulardan temin etmektedir. Kuyulardan su temini riskli olduğundan Afyon’un acilen içme suyu hususunda tedbir almalıdır. Bu işin alternatifi yer altı barajıdır. Türkiye’de DSİ Genel Müdürlüğü yeraltı sularındaki kayıpları önlemek için başlattığı yeraltı barajları ve yeraltı suyu suni beslenme projeleri kapsamında 95 adet yeraltı barajı yaptı. Proje kapsamında bu güne kadar 95 yeraltı barajı tamamlanırken tamamlanan barajlardan içme suyu ve sulamadan yapıldı. Şu anda ihale aşamasında 11 inşa aşamasında 40 yeraltı barajı bulunuyor. Afyon’un susuz kalmaması için acilen Afyon’da yeraltı barajı yapılmalıdır.” dedi.
“EĞER BELEDİYE YIKIYORSA MAĞDUR ETMEMELİ”
Belediye Şehir Çarşısı yıkımı tartışmalarını değerlendiren Ertaş sözlerini şöyle tamamladı: “İki günde yıkılanı yirmi günde yerine koyamazsınız. Orada güzel bir eser meydana gelmiş yüzlerce kişi oturuyor. Tam olarak bilmiyorum ama şu anda orada 50 binin üzerinde şahsiyet oturuyor. Bunların kimi dernek kimi kurum kimi şahıstır. Burayı yıkacağınıza yapılmış bir şey, altı otopark olarak burayı elbirliğiyle güçlendirelim. Bu insanlarda burada daha iyi şartlarda daha düzgün bir şekilde Afyon’a örnek olacak nitelikte bir yer olsun. Tam bilmiyorum herhalde yıkımı Belediye yapıyor. Yapmıyorlarsa özür dilerim. Eğer yıkımı Belediye yapıyorsa kardeşim bu memleketin vatandaşını mağdur etmeyelim. Gel senin orada kaç metrekare yerin varsa sana şurdan o metrekare yeri verip seni mağdur etmeyelim diyerek bir yeri yap. Gelecek Partisi olarak biz yıkıma karşıyız.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme