Gelecek hayalleri enkaz altında kalmayacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü, 2011-2012 akademik yılının ilk toplantısını yaptı. Eski üyelerin yanı sıra yeni üye olmak isteyenlerin de ilgi gösterdiği toplantıda konuşan kulübün danışmanı Araştırma Görevlisi Murad Tiryakioğlu, 'Gelecek hayallerinizin enkaz altında kalmaması için çalışıyoruz' dedi Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde 2007 yılında Araştırma Görevlisi Murad Tiryakioğlu'nun girişimiyle kurulan ve o [&hellip]

Gelecek hayalleri enkaz altında kalmayacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü, 2011-2012 akademik yılının ilk toplantısını yaptı. Eski üyelerin yanı sıra yeni üye olmak isteyenlerin de ilgi gösterdiği toplantıda konuşan kulübün danışmanı Araştırma Görevlisi Murad Tiryakioğlu, “Gelecek hayallerinizin enkaz altında kalmaması için çalışıyoruz” dedi

Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde 2007 yılında Araştırma Görevlisi Murad Tiryakioğlu’nun girişimiyle kurulan ve o günden bu yana tatbikat ve eğitimlerle afet konusunda öğrencilerin bilinçlenmesini sağlayan Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü, yeni akademik yılın ilk toplantısını AKÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.
Afet durumuna
hazırlıklı olunmalı
Kulübe yeni üye olmak isteyen öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantı, 17 Ağustos 1999 depremiyle ilgili hazırlanan belgeselin gösterimi ile başladı.
Belgesel gösteriminden sonra konuşan AKÜ Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü danışmanı Araştırma Görevlisi Murad Tiryakioğlu, “Belgeselde de gördüğünüz gibi, ne zaman ve nasıl bir afet yaşayacağımızı tahmin edemiyoruz. İşte tam da bu sebeple afet durumuna hazırlıklı olmamız gerekir” dedi.
Her öğrencinin
hayali var
Öğrencilerin üniversiteyi kazandıklarında meslek ve kariyerlerine dair hayaller kurmaya başladıklarını hatırlatan Tiryakioğlu, “Hepimizin geleceğe yönelik hayalleri var. Ama o hayaller, gün geliyor bir depremde enkaz altında kalabiliyor. Biz hayalleriniz enkaz altında kalmasın diye faaliyet gösteriyoruz” diye konuştu.
Simav’daki depremzedelerin yardımına koştular
Kulüp olarak “Karanlıktan Korkmayanlar” sloganı ile yola çıktıklarını belirten Tiryakioğlu, “Kulüp üyelerimiz için temel arama kurtarma, köpekle arama kurtarma, dağcılık arama kurtarma, ilk yardım, afet durumunda haberleşme ve iletişim gibi eğitimler organize ediyoruz. Mayıs ayında Simav’da gerçekleşen depremde, eğitim ve tatbikatlarda aldığımız eğitimleri uygulama fırsatı bulduk. Bu eğitimlerle bizi destekleyen Sivil Savunma Afyonkarahisar Birlik Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) gibi kurumlara müteşekkir olduğumuzu da ifade etmeliyim.” ifadelerini kullandı.
Mesleğinde iyi, sağduyulu, yardımsever
Kulübün öğrencilere birçok olumlu özellik kazandıracağını hatırlatan Tiryakioğlu, şöyle konuştu:
“Hepimiz mesleğimizi iyi yapmakla mükellefiz. Lakin hayata karşı özenli bir insan, çevresine ve içinde yaşadığı topluma duyarlı bir insan olabilmek, en az mesleğimizi iyi yapmak kadar önemli. Biz burada sağduyulu, yardıma koşan insan olmanın da önemine vurgu yapıyoruz. Ayrıca ekip olmayı öğreniyoruz. Egolarımızı, dünya ile ilgili genel beklentilerimizi kapıda bırakıp afet anında zor durumda olan insanlara nasıl destek olabiliriz, bunu konuşuyoruz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme