• Haberler
  • Genel
  • Geleceğin öğretmenleri mezun oldu – Kocatepe Gazetesi

Geleceğin öğretmenleri mezun oldu – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezuniyet coşkusunu yaşadı. Geleceğin öğretmenlerinin mezuniyetine hem sevinç hem de okuldan ayrılmanın hüznü bir arada yaşandı AKÜ Eğitim Fakültesi Türkiye'nin geleceğini yetiştirecek yeni öğretmenleri mezun etti. Her bölümün ayrı ayrı mezuniyet töreni düzenlediği Eğitim Fakültesi'nde mezuniyet sevincini ilk olarak Türkçe Eğitimi bölümünden mezun olan Türkçe Öğretmenleri yaşadı. Türkçe Eğitimi'nin ardından [&hellip]

Geleceğin öğretmenleri mezun oldu

Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezuniyet coşkusunu yaşadı. Geleceğin öğretmenlerinin mezuniyetine hem sevinç hem de okuldan ayrılmanın hüznü bir arada yaşandı

AKÜ Eğitim Fakültesi Türkiye’nin geleceğini yetiştirecek yeni öğretmenleri mezun etti. Her bölümün ayrı ayrı mezuniyet töreni düzenlediği Eğitim Fakültesi’nde mezuniyet sevincini ilk olarak Türkçe Eğitimi bölümünden mezun olan Türkçe Öğretmenleri yaşadı. Türkçe Eğitimi’nin ardından Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri bölümünün mezuniyet sevincini yaşadığı eğitim fakültesinde en kalabalık ve coşkulu mezuniyet ise okul öncesi öğretmenleri, sosyal bilgiler öğretmenleri ve sınıf öğretmenlerinin mezuniyet törenlerinin bir arada yapıldığı İlköğretim Bölümü’nün mezuniyeti oldu.
Mezunların özenle hazırlandığı törende hep birlikte sahneye çıkarak ellerindeki Türk Bayrakları ile AKÜ bayraklarını sallayan öğrenciler adına İlköğretim Bölüm birincisi Kevser Fulya Sinan kürsüye çıktı. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atütürk’ün; “Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseriniz olacaktır” sözünden yola çıkarak Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden mezun olduklarını belirten Kevser Fulya Sinan, “Öncelikle işini çok seven aynı zamanda öğretmeyi öğrenmeyi sevdiren bir olan, çocuk ruhundan ve psikolojisinden anlayıp her hareketimizle öğrencilerimize örnek olmaya çalışan; çağdaş, sosyal, güncelliğini koruyan bir yaklaşımla hareket eden ve öğrencilerini başarılı olabileceğine inandıran ve onlara güven duygusu verebilen öğretmenler olma yolundayız” dedi.
İNSAN SEVGİSİ OLMADAN
BU KUTSAL MESLEK YAPILMAZ
Öğretmenlere yeni hayatlarında başarı dileyen Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Nuray, Türkiye’de üniversite çağına gelmiş pek çok gencin üniversite eğitimi alamadığını hatırlattı. Mezunların üniversite okuma ayrıcalığına sahip olduğunu ifade eden Dekan Prof. Dr. Nuray, “Zorlu bir eğitim döneminin ardından Fakültemizden mezun oldunuz. Hepiniz bu gün burada 4 yıllık öğretim sürecinizi bitirmenin heyecan ve haklı gururunu yaşıyorsunuz.” şeklinde konuştu.
Öğretmen olacak öğrencilerine tavsiyelerde de bulunan Nuray, öğretim üyelerinin 4 yıl boyunca teori ve uygulama alanında mezun olan öğrencilere gerekli bilgileri verdiğini ifade etti. Öğrencilerin staj döneminde okullarda öğretmenlik yaptığını da hatırlatan Nuray sözlerini şöyle tamamladı, “Okullarda öğretmenlik uygulaması yaptınız. Hiç unutmayalım ki öğretmenlik mesleği için bilgi gereklidir ama yeterli değildir. Öğretmenlik mesleğinin ön şartı insan sevgisidir. İnsan sevgisi olmadan bu kutsal meslek yapılmaz”
YAZICI, TÜRKİYE’NİN GELECEĞE TAŞINMASINDA ROL OYNAYACAKSINIZ
Öğretmen adaylarından bilimin ve aklın ışığında; evrensel değerlere sahip, eleştirel düşünme sistemini benimsemiş, farklı düşüncelere saygılı, milli ve manevi değerlere bağlı bireyler olmalarını temenni ettiklerini söyleyen AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı ise, mezunların AKÜ öğretim üyeleri için gurur kaynağı olduğunu ifade etti. Mezunlarla hayatın her aşamasında işbirliğini sürdürmeye hazır olduklarını ifade eden Prof. Dr. Yazıcı, “Yıllardır devam ettirdiğiniz eğitim hayatınızın zorlu bir sürecini daha başarıyla tamamladınız. Bugünden başlayarak yeni yaşamınızda yeni sorumluluklar üstlenecek, ülkemizin gelişmesinde, kalkınmasında ve geleceğe taşınmasında rol oynayacaksınız” diye konuştu.
Dereceye girenlere ödüllerinin verildiği törende ilk üçe giren öğrencilere ödüllerini Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakkı Yazıcı ile Prof. Dr. Kemalettin Conkar ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Nuray verdi. Mezun öğretmenlerin bölüm bölüm ve sınıf sınıf sahneye çağırıldığı törende öğrencilere temsili diplomaları verildi. Mezun öğrencilerin coşkusu ise kep atma ile doruğa ulaştı. Hep birlikte sahne önünde toplanan öğrenciler keplerini sallayarak 10’dan geriye doğru saydı. Hep birlikte coşkuyla keplerini atan öğrenciler, alileriyle de bol bol hatıra fotoğrfı çektirdi. Öğrencilerden bazılarının zorlukla gözyaşlarına hakim olduğu mezuniyet törenine AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Conkar, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Nuray, öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme