Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Geleceğin mucitleri yetişecek

Geleceğin mucitleri yetişecek

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zafer Kalkınma Ajansı işbirliğiyle Afyonkarahisar’da kurulacak olan “Kendin Yap Atölyeleri” sözleşme ve imza töreni düzenlendi

Törene Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Av. İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, ZEKA Genel Sekreteri Veli Oğuz, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, ATSO Başkan Yardımcısı Ahmet Şükrü Köse, Bilim Kahramanları Derneği Genel Sekreteri Aslı Yıkıcı Yurtsever, öğrenciler ve
SABİT VE MOBİL ATÖLYELER KURULACAK
Afyonkarahisar’daki 6-14 yaşları arasındaki öğrencilerin mesleki yönelimlerinin artırılarak geleceğin teknolojilerine uygun bilgi ve donanıma sahip bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı amaçlayan YENEP projesi kapsamında sabit ve mobil atölyeler kurulacak. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende öncelikle Program Yönetim Birimi Uzmanı Ezgi Geçin sunum yaptı. Afyonkarahisar YENEP proje sunumu için Ar-Ge Biriminden Nursefa Keskin sunum yaptı.
“BU TÜR PROJELERE VE DAHA BÜYÜKLERİNE DESTEK OLALIM”
Ardından konuşmalara geçildi. İlk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın konuştu. ZEKÂ Genel Sekreteri Veli Oğuz’un proje hakkında görüşlerini açıklamasının ardından söz alan Milletvekili Veysel Eroğlu’da projeyi çok önemsediğini ve heyecanlandığını belirterek, “Çok önemli bir toplantıdayız. Türkiye kıskaç altında. Dolayısıyla ülkemizi ayakta tutabilmek için güçlü olmak zorundayız. Bunun da yolu fikir üretmekten, bilgi teknolojileri ve yapay zekâyı yakından takip etmeli ve onları geride bırakabilecek projeler üretmeliyiz. Kalkınma eğitimden başlar. Biz 2023-2071-2053 hedeflerini yakalamak istiyorsak geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. Çünkü dünyada bir yarış var. Yarışı kaybeden yok olur. Bu noktada hepimize büyük görevler düşüyor. Büyük düşünmeye mecburuz. Üretelim, ileri teknolojiyi kullanalım. Kalkınmanın temeli budur. Bunlar olmazsa bizler kaybederiz. Bu tür projelere ve daha büyüklerine destek olalım. Fikir üretelim.” diye konuştu.
“9 PROJEDEN 2 MİLYONA YAKIN DESTEK”
Gelecek eğitilmiş insandadır diyen ve projenin önemine dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz, “Mutlu olduğum günlerden birini yaşıyorum. Afyonkarahisar ve ZEKA’ya bağlı diğer iller olarak bu rekabette en azından geri kalmamak adına farklı şeyleri yapmamız gerektiğine inanarak böyle bir projeyi faaliyete geçiriyoruz. Burada çağımızın ihtiyacı olan üretim yeteneği üst düzeyde olan, yeni buluşlar yapabilecek, dijital düşünebilen gençlerin yetişmesine alt yapı oluşturacak. Tabi bunlar her şey değil. Bunlar sadece bu işin başlangıcı. Yeteneklerin görülmesine katkı sağlayacak ve bu yeteneğinin o alanda olduğunu düşünen öğrencilerimiz, gençlerimiz geleceklerini bu alanda daha fazla kurgulayarak hem kendi geleceklerini, hem de ülkemizin ve bölgemizin geleceğine de büyük katkı sağlayacaklar. Bundan büyük mutluluk duyuyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 9 proje ile ilimize 2 milyona yakın bir kaynak transferi yapılmış olacak” dedi.
Konuşmaların ardından Robotik ve Sanlap firmaları robot gösterileri sundu. Kendin Yap Atölyeleri sözleşmesine tarafların imza atması ile tören sona erdi.

“PROJE ÜRETEMEYEN İLÇELER KENDİLERİNİ SORGULAMALI”

Proje üretemeyen ve destekten faydalanamayan ilçelerin öz eleştiri yapması gerektiğini belirten Vali Tutulmaz, “Üzgün olduğum tarafta şu proje ilk çıktığında Kaymakamlıklarımıza ve İlçe Mili Eğitim Müdürlüklerimize “Tüm kaynağı almamız gerekiyor, özel bir çalışma yapın” dedim. Maalesef 5 proje elendi. Bu açıdan ilgili Milli Eğitim Müdürlerimizin kendilerini bir kontrol etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Yani biz bu projeye önem verdik. Hepsinin geçmesi gerekiyor dedik. 4 tane yedek var. Onlarda yine bir anlamda iyi sayılabilir. Aşamayı geçemeyen projelerden dolayı Milli Eğitim Müdürlerimizden kendilerini sorgulamalarını istiyorum. 9+4 projelerin sahibi ilçelerimizi tebrik ediyorum. Bu projelere devam edeceğiz. İnşallah aynı hataları tekrar etmeyiz. Bu başlangıç diyorum. Devamı da inşallah gelecektir. Dijital çağa ayak uydurmak için çok çalışacağız ve rekabet ortamına uyum sağlayacağız. İlimizi de daha da yukarı seviyelere taşıyacağız.” diye konuştu.