Geleceğin gönüllü elçileriyle hoş sohbet

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu tarafından yabancı uyruklu statüde öğrenim gören Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrencileri onuruna akşam yemeği verildi Oruçoğlu Termal Hotel’de düzenlenen yemeğe Afyonkarahisar’da misafir 200’e yakın yabancı uyruklu üniversite öğrencisi ile birlikte Afyonkarahisar Valisi Sayın İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı İkmal Albay Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, İl [&hellip]

Geleceğin gönüllü elçileriyle hoş sohbet

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu tarafından yabancı uyruklu statüde öğrenim gören Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrencileri onuruna akşam yemeği verildi

Oruçoğlu Termal Hotel’de düzenlenen yemeğe Afyonkarahisar’da misafir 200’e yakın yabancı uyruklu üniversite öğrencisi ile birlikte Afyonkarahisar Valisi Sayın İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı İkmal Albay Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, İl Jandarma Komutanı J. Albay Okçin Akşit, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Müjdat Karagöz, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Kemalettin Çonkar, Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren, Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, AKÜ Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. M. Hilmi Uçan ile AKÜ idari birim amirleri katıldı.
HEDEF, KONTENJANIN YÜZDE 10’U
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak yaptığı konuşmada “AKÜ Yönetimi olarak geçen yıldan beri çalışmalarına başladığımız ve ilk gurubunu geçen yıl aldığımız 204 yabancı uyruklu statüdeki öğrencilerimiz aramızdalar. 2012-2013 öğretim yılında eğitim yılı başında 37 bin 600 öğrencimizin 217 kadarı bu statüdeydi. Bir kısmı mazeretli olduğu için bu akşam burada bulunamıyorlar. Üniversitemiz yeni eğitim-öğretim yılında da 579 kontenjan ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) nezdinde en fazla kontenjan açan üniversitelerden biri olmuştur. Hedefimiz mevcut öğrencilerimizin yüzde 10 kadarını yabancı uyruklu statüde kardeş ülkelerden, Balkanlar’dan, Ortadoğu’dan, Mağrib’den ve Avrupa ülkeleri ile Amerika’dan olmasını sağlamaktır” diye konuştu.
AKÜ HIZLA İLERLİYOR
Üniversitenim gelişmesini hızla tamamladığına da dikkat çeken Rektör Solak, “Yeni tesisler, yeni ekipman, yeni hazırlıklarımızı hızla tamamlıyoruz. 4-5 yıl boyunca yabancı öğrenci alımına devam ederek, bir taraftan yerli öğrencilerimiz bir taraftan da çok değişik ülkelerden aramıza katılan sevgili öğrencilerimizle güzel bir akademik ortamı birlikte teneffüs etmeyi, kullanmayı planlamış bulunuyoruz. AKÜ sağlık alanında, mühendislik alanında, temel bilimler alanında, müzikte, sanatta, sporda hak ettiği yere hızla ilerlemektedir. Başta Sayın Valimiz olmak üzere ilimizin en üst düzey yöneticileri ve üniversite yönetimi olarak bugün sizlerle birlikte olmak için buradayız. Bundan sonraki aylarda da her ay birlikte bir kuruluşumuzun yemeğinde beraber olmaya devam edeceğiz. Bir taraftan aramızdaki yakınlığı daha da arttıracağız; gideremediğimiz sıkıntı, ihtiyaçlarınız varsa birlikte çözmeye devam edeceğiz. Hepinize güzel bir eğitim-öğretim yılı ve başarılı bir sınav dönemi diliyorum” şeklinde konuştu.
TÜRKÇEYİ ÖĞRENİN
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise “Sayın Rektörümüz aldığı güzel bir kararla dünyanın birçok ülkesinden sizleri üniversitemizde misafir ediyorlar. Üniversite adı üstünde universe, kainat, evren demek; dolayısıyla universal birçok kültürün kaynaştığı yer anlamına da geliyor. Sizlerle karşılıklı güzel alışverişte bulunmamız son derece önemli. İlim hayatınızı Afyon’da geçiriyor olmanız da bizi son derece sevindiriyor. Umarım Afyon’dan ve Türk insanından hoşlanırsınız, tanımaktan mutlu olursunuz. Sizi üzen, sıkıntıyı sokan sorunlarınız, ihtiyaçlarınız varsa biz de yardımcı olmak isteriz. Sayın Rektörüm bizim birçok ülkeden öğrencimiz var deyince, onlarla bir yemek yiyelim, tanışalım demiştim. Davetimize katıldınız, hepinize teşekkür ediyorum. Eğer bir ihtiyacınız, sıkıntınız olursa da her zaman beklerim Valiliğe, kapımız sizlere de açıktır” diye konuştu.
İNGİLİZCE VE ARAPÇA DA HİTAP ETTİ
Öğrencilere zaman zaman İngilizce ve Arapça dillerinde de hitap eden Vali Balkanlıoğlu, “Türkçe’de derler ki, ‘Bir dil bir insandır, iki dil iki insandır’ yani ilave güçtür. Birden fazla dil biliyorsanız son derece büyük bir iş başarmışsınız demektir. Türkçe gibi zor bir dili de bir sene gibi kısa sürede öğrenmeniz de son derece zeki olduğunuza işaret ediyor. Bu sayede koskoca bir Türk dünyası sizin önünüze açılmış oluyor. Hepinize öğrenim hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından söz alan öğrenciler, Afyonkarahisar ili ve Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne dair görüş ve izlenimlerini aktardılar. Yemek, öğrencilerin seslendirdiği yöresel şiir ve şarkılar ile yöresel müzikleri eşliğinde dans etmelerinin ardında sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme