Geleceğin emekçileri, 1 Mayıs'ı kutladı

1 Mayıs İşçi Bayramı'nda OSB Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji'de farklı bir sosyal etkinlik gerçekleştirildi. Okul Müdürü İbrahim Çakal, Okul Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Çoleker ve Biyoloji Öğretmeni Feride Gökdeniz ve öğrencilerden oluşan bir grup OSB’de yer alan firmaların sektörlerinde söz sahibi olan Oruçoğlu Yağ, Sesemak Mermer Kesme ve İşleme Makinaları, Alimoğlu Mermer ve [&hellip]

1 Mayıs İşçi Bayramı’nda OSB Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji’de farklı bir sosyal etkinlik gerçekleştirildi. Okul Müdürü İbrahim Çakal, Okul Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Çoleker ve Biyoloji Öğretmeni Feride Gökdeniz ve öğrencilerden oluşan bir grup OSB’de yer alan firmaların sektörlerinde söz sahibi olan Oruçoğlu Yağ, Sesemak Mermer Kesme ve İşleme Makinaları, Alimoğlu Mermer ve Coşkun Et’i ziyaret etti.
ARA ELEMAN İHTİYACI
HAD SAFHADA
Ziyaretin ilk durağı Oruçoğlu Yağ oldu. Firma yetkilileri 113 personelle yıllık 13 bin ton ayçiçeği kırım yapıldığını ve 4.500 ton ayçiçek yağı elde ettiklerini söylediler. Afyon’da mermer sektörün önde isimlerinden Alimoğlu Mermer sahibi İbrahim Alimoğlu; eğitilmiş ara eleman ihtiyacının sektörde had safhada olduğunu belirtti. Daha sonra işadamı İbrahim Alimoğlu’nun fabrikasında bulunan ve kendisinin geliştirdiği özel müzesi gezen öğrenciler 2 milyon yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen fosilleri görme ve gezme imkânı buldu. Afyonkarahisar ve Denizli’deki kendisine ait mermer ocaklarından çıkan fosilleri toplayarak fabrikada oluşturduğu müzede sergileyen Alimoğlu, çocukluğundan bu yana mermer işi ile uğraştığını, mermere kazınmış fosilleri buldukça ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi. Alimoğlu, eski taş plak ve dedelerinin tarihi kişisel eşyalarını da öğrencilere anlattı.
İŞÇİLERE
 KARANFİL VERİLDİ
Coşkun Et Kombinası’nı gezdiren yönetici Veli Gök, Afyon OSB’de yeni bir firma olduklarını ve kesilen etleri bu yıl sonuna kadar Et ve Balık Kurumuna vereceklerini söyledi. Gök, 82 personelle ayda 400 büyük baş hayvan kesimi yaparak 35 ton etin satışı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Gezinin en son durağı ise Sesemak Mermer oldu. 27 yıllık profesyonel tecrübe ile sektörün ihtiyaç ve isteklerini en iyi şekilde karşıladıklarını belirten makine mühendisi Turhan Ersoy, 60 personelle ayda 60 ton demir veya çeliği işlediklerini belirtti. Öğrenciler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesi işçilere karanfil vererek günlerini kutladı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme