Geleceğin diş hekimleri önlük giydi

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine yeni başlayan öğrenciler için beyaz önlük giyme töreni düzenlendi Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Zafer Sağlık Külliyesi B Blok Mavi Salonda düzenlenen törene akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler ve aileleri katıldı. “GÜNDE 400 HASTAYA SAĞLIK HİZMETİ VERİLİYOR” Düzenlenen törende konuşan AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. [&hellip]

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine yeni başlayan öğrenciler için beyaz önlük giyme töreni düzenlendi

Haber

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Zafer Sağlık Külliyesi B Blok Mavi Salonda düzenlenen törene akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler ve aileleri katıldı.
“GÜNDE 400 HASTAYA SAĞLIK HİZMETİ VERİLİYOR”
Düzenlenen törende konuşan AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muhtar Gürol, 2011 yılında kurulan fakültede hasta hizmetleri ve akademik çalışmalara aralıksız devam edilerek günlük yaklaşık 400 hastaya sağlık hizmeti verildiğini söyledi. Sekiz anabilim dalında 60 ünitesi bulunan fakültede; 2 profesör, 2 doçent, 14 doktor öğretim üyesi ile 29 uzmanlık öğrencisi, 1 diş hekimi ve 30 idari personelin görev yaptığını kaydeden Prof. Dr. Gürol, “Modern bir eğitim vermek üzere ülkemizin ve bölgemizin en donanımlı fakültesi haline geldiğimizi gururla söyleyebilirim.” dedi.
Diş hekimi olmak için teorik bilginin yanı sıra pratik eğitimin önemine işaret eden Prof. Dr. Gürol, öğrencilere hitaben, “Giyeceğiniz beyaz önlüklerin, gelecekte icra edeceğiniz mesleğinizin sorumluluğunu, masumiyetini, insan sevgisinin ve barışın sembolü olduğunu hiçbir şekilde unutmayacaksınız. Bu sorumlulukla ülkemize ve insanlığa en güzel hizmetleri verebileceğinize yürekten inanıyorum.” diye konuştu.
“BU ÖNLÜKLERE HAYATINIZ BOYUNCA LEKE SÜRMEMEYE DİKKAT EDİN”
AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, törende yaptığı konuşmada çocuklarının bu noktaya gelmesinde fedakârlıklarda bulunan ailelerin teşekkürü, gurur ve heyecanı sonuna kadar hak ettiğini söyledi.
Prof. Dr. Okumuş öğrencilere şöyle seslendi: “Uzun ve zorlu bir eğitim süreci sonrasında acımasız yarışlardan geçerek, ailenizin ve kendinizin hayallerini gerçekleştireceğiniz, sonrasında yeni bir hayatın kapılarının önünüze açılacağı fakültemize gelerek zorlu bir eğitim sürecine başladınız. Bugün burada yapılan törenle hekim olma yolunda önlüklerinizi giyerek ilk adımı atacaksınız. Dürüstlüğün, aydınlığın ve saflığın simgesi olan beyaz önlükleriniz aynı zamanda özveriyi, fedakârlığı, sabrı, empatiyi ve çalışkanlığı temsil etmektedir. Ancak unutmayınız ki beyaz en kolay kirlenen renktir. Meslek ahlakı açısından beyaz önlüğü temiz tutmak çok önemlidir. Bu nedenle giydiğiniz bu önlüklere hayatınız boyunca leke sürmemeye dikkat ediniz. Bugün sadece bir önlük giymiyorsunuz, aynı zamanda üzerinize büyük bir sorumluluk alıyorsunuz. Diş hekimliği, hekimliğin yanı sıra bilimdir, sanattır, estetik bir yaşama biçimidir. Eğer bu bilinçle çalışır ve eğitiminize önem verirseniz bu beyaz önlük sizlere birer melek kanadı kadar hafif, eğer bu bilinçte olmazsanız bir zırh kadar ağır ve korkutucu gelecektir. Sözlerime son verirken 1908 yılının 22 Kasımı’nda, ülkemizde diş hekimliği eğitiminin ilk verilmeye başlandığı gün olması nedeniyle kutlanan Ağız ve Diş Sağlığı Haftanızı da kutluyor ve siz sevgili öğrencilerimize aramıza hoş geldiniz diyorum.”
Konuşmaların ardından öğretim üyelerinin AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesi 1. sınıf öğrencilerine önlüklerini giydirdiği program kokteyl ile devam etti.

Bakmadan Geçme