Geleceğimiz sağlam – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar bölgesinde en fazla çocuk nüfusuna sahip illerden birisi Türkiye İstatistik Kurumu'nun Manisa Bölge Müdürlüğü bölgede yer alan 4 ilin çocuk ve genç nüfus oranlarını açıkladı. Buna göre Afyonkarahisar çocuk ve genç nüfus sayısı bakımından bölgenin önde gelen illerinden birisi.Manisa'da 2013 yılında toplam nüfus içindeki çocuk nüfus oranı yüzde 21,1 iken genç nüfus oranı yüzde [&hellip]

Geleceğimiz sağlam

Afyonkarahisar bölgesinde en fazla çocuk nüfusuna sahip illerden birisi

Türkiye İstatistik Kurumu’nun Manisa Bölge Müdürlüğü bölgede yer alan 4 ilin çocuk ve genç nüfus oranlarını açıkladı. Buna göre Afyonkarahisar çocuk ve genç nüfus sayısı bakımından bölgenin önde gelen illerinden birisi.
Manisa’da 2013 yılında toplam nüfus içindeki çocuk nüfus oranı yüzde 21,1 iken genç nüfus oranı yüzde 15,1. Afyonkarahisar’da 2013 yılında toplam nüfus içindeki çocuk nüfus oranı yüzde 23,4 olarak saptanırken, genç nüfus oranı yüzde 16,7. Kütahya’da 2013 yılında toplam nüfus içindeki çocuk nüfus oranı yüzde 18,7 iken genç nüfus oranı yüzde 16,6.
Uşak’ta 2013 yılında toplam nüfus içindeki çocuk nüfus oranı yüzde 20,3 iken genç nüfus oranı yüzde 15.
TÜRKİYE GENÇ NÜFUSA SAHİP
Türkiye nüfusu giderek yaşlanmakta olan bir nüfus yapısına sahip olmakla birlikte, Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığında genç bir nüfusa sahip olduğu belirtildi. Türkiye nüfusunun yüzde 41,1’ini çocuklar ve gençler oluşturuyor. Avrupa Birliği üyesi ülkeler ile kıyaslandığında, Türkiye yüzde 16,6 ile en fazla genç nüfusa sahip iken, İspanya ve İtalya yüzde 9,9 ile en az genç nüfusa sahip. (Kocetepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme