• Haberler
  • Genel
  • “Geçmiş olsun, Allah bir daha göstermesin”

“Geçmiş olsun, Allah bir daha göstermesin”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Canlı Hayvan Borsası’nın temelini atmak için geldiği Afyonkarahisar’da terörün yurtdışı kaynaklı olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret ederek 5 Eylül’de mühimmat deposunda meydana gelen patlama için “geçmiş olsun” dileklerini iletti Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Afyonkarahisar Ticaret Borsası tarafından yaptırılacak olan Canlı Hayvan [&hellip]

"Geçmiş olsun, Allah bir daha göstermesin"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Canlı Hayvan Borsası’nın temelini atmak için geldiği Afyonkarahisar’da terörün yurtdışı kaynaklı olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret ederek 5 Eylül’de mühimmat deposunda meydana gelen patlama için “geçmiş olsun” dileklerini iletti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Afyonkarahisar Ticaret Borsası tarafından yaptırılacak olan Canlı Hayvan Borsası’nın temel atma törenine katılmak üzere Afyonkarahisar’a geldi. Temel atma töreninden önce İkmal ve Garnizon Komutanı Albay İsmet Gökhan Gülmez’i ziyaret eden Hisarcıklıoğlu, 5 Eylül’de Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda meydana gelen patlama dolayısıyla taziye mesajlarını iletti. Hisarcıklıoğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu da ziyaretinde ise son dönemde artan terör olaylarıyla ilgili açıklama yaptı. Vali Balkanlıoğlu tarafından Hükümet Konağı girişinde karşılanan Hisarcıklıoğlu, Valilik Özel Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra makam odasına geçti. Basın mensupları, görüşme başladıktan yaklaşık 20 dakika sonra makam odasına alındı.
TERÖR İÇİN YURTDIŞI İMASI
Afyonkarahisar’a Canlı Hayvan Borsası’nın temelini atmak ve taziye ziyaretinde bulunmak için geldiğini kaydeden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Türkiye zor günlerden geçmektedir. Afyon’da elim hadiseden dolayı hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz, ailelerine sabırlar, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Özellikle Türkiye’de son günlerde artan terör 74 milyonu, hepimizi rahatsız etmektedir. Kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına hepimizi rahatsız etmektedir. Bu kirli oyunların temelinin yurtdışında olduğunu biliyoruz. Bunlar bizi bölüp parçalamak niyetiyle bunu yapıyorlar. Ama hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaklarını ifade etmek istiyorum. Bu millet, zor ve sıkıntılı günlerinde bir ve beraber olmasını bilir” dedi.
İYİ YERLERDE OLACAĞIZ
Türkiye’nin birlik ve beraberlikten vazgeçmemesi gerektiğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, “Türkiye, birlik ve beraberlik içinde. Birlik ve beraberliğimize sıkıntı getirmediğimiz sürece kimse emeline ulaşamaz. Bu toprakların mayasında birlik ve beraberlik yatıyor. Bu ülkeye hiçbir şey olmaz. Türkiye güçlendikçe, zenginleştikçe, bölgesinde güçlü hâle geldikçe çekemeyenleri daha fazla olacaktır. Şunu bilsinler ki bizim kaderimiz inşallah, bugünkü olduğumuz yerden daha iyi olmak noktasında, çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
VALİ “HAYATIMIZI ORTAYA KOYDUK”
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederek patlamadan sonra olay yerine intikal ettiğini, söyledi. Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:
“25 tane gencecik vatan evladı, şehit olmak suretiyle aramızdan ayrıldılar. Afyonkarahisar ve bizler, şehitlerimizin bu acısını dindirme konusunda iyi bir sınav verdiğimize inanıyorum. Hadise vuku bulduktan sonra oradaydık, bütün Afyon halkı kan vermeye koştu. Şehit yakınlarının rehabilite edilmesi ve burada barındırılması, misafir edilmesi konusunda yoğun gayret gösterdiler. Hayatın normale dönmesi için biz de hayatımızı ortaya koymuştuk. 3 gün boyunca ben uyumadan hadise mahalindeydim. Askeri yasak bölgede cereyan etmesine rağmen bu hadise, ben gözümü kırpmadan 3 gün boyunca oradaydım. Çevreye saçılmış tahrip gücü yüksek başta obüs topları olmak üzere bombaların toplatılması, hasarların ödenmesi ve tespiti, şehit yakınlarının rehabilitesi ve barındırılması..İlk önce de yangının söndürülmesi.. Kendimizi riske atarak adeta itfaiyeyi bombaların üzerinden yürüterek söndürdük. Türk milletinin bütününün arkamızda olduğunu hissettik.”
AFYONKARAHİSARLILARA ÖVGÜ
Konuşmaların ardından Rifat Hisarcıkl��oğlu, Afyonkarahisarlıların patlamanın olduğu gece hastanelere akın ettiğini de hatırlatarak “Daha önce kan vermeliyim, diyerek hastanelere koşan vatandaşlarımız olduğu müddetçe, bizim birlik ve beraberliğimiz bozulmayacaktır” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme