'Geçim Olmazsa Seçim Olacak'

CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan, çiftçi ve hayvan üreticisinin para kazanamadığını vurguladı. Erhan, 'Köyde de geçim yok, şehirde de geçim yok. Geçim olmazsa seçim olacak.' dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, Sinanpaşa İlçesi’nin Balmahmut Köyünde, tarım ve hayvancılığı değerlendirdi.

“Hükümetin yanlış tarım politikaları sebebiyle bu sene tarımla uğraşan çiftçimiz para kazanamıyor.” diyen Erhan, şunları kaydetti: “ Hayvancılık da aynı durumdadır. Sütün fiyatı 11-12 TL’ye kadar düşmüş durumdadır. Şu anda çiftçimiz geçen seneyle neredeyse aynı fiyata süt satıyor. Yemi ve mazotu 2-2,5 kat daha pahalıya alıyor. Ama sütü aynı fiyattan satıyor. Şu anda bir litre sütle ancak bir kilo yem alabiliyor. Şu anda 4 litre süt verirse ancak 1 litre mazot alabilir. Çiftçiye verilen süt desteği yıllardır değişmiyor, aynı kalmış. Peki, bu fiyat düşüklüğü vatandaşın cebine girmiş mi? Hayır girmemiş. Şimdi kontrol ettim, markette sütün litresi 30 lira ile 40 lira arasında değişiyor. Dolayısıyla köyde de geçim yok, şehirde de geçim yok. Geçim olmazsa seçim olacaktır.”

Bakmadan Geçme