'Geçim derdi Ramazan sevincini gölgeledi'

SP İl Başkanı Beytullah Karataş, halkın Ramazan sevincini geçim derdiyle karşılamak zorunda bırakıldığını belirtti   Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş, gündemle ilgili açıklama yaptı. 'ESKİ RAMAZANLAR EKONOMİK KOŞULLAR YÖNÜNDEN DE ARANIYOR' Beytullah Karataş, vatandaşın günden güne giderek artan sıkıntılarını dile getirdi. Karataş, 'Nisan ayının ve bu ay boyunca idrak edeceğimiz mübarek Ramazan [&hellip]

SP İl Başkanı Beytullah Karataş, halkın Ramazan sevincini geçim derdiyle karşılamak zorunda bırakıldığını belirtti

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş, gündemle ilgili açıklama yaptı.
“ESKİ RAMAZANLAR EKONOMİK KOŞULLAR YÖNÜNDEN DE ARANIYOR”
Beytullah Karataş, vatandaşın günden güne giderek artan sıkıntılarını dile getirdi. Karataş, “Nisan ayının ve bu ay boyunca idrak edeceğimiz mübarek Ramazan günlerinin, geride kalan yılın ilk 3 ayından farklı olması, ülkemizin ve insanımızın problemlerinin çözüme kavuşmasını istiyoruz. Bizim önceliğimiz budur ve gündemimiz de insanımızın gerçek gündemidir. Rahmet ve bereket ayı Ramazan-ı Şerif’in huzur iklimini arıyoruz. Bir kez daha Ramazan’a ulaşmanın sevinci ve coşkusunu yaşıyoruz. Bir zamanlar Ramazan demek; kalabalık iftar sofralarında dostlarımız ve sevdiklerimizle bir araya gelmek, huzuru paylaşmak demekti. Ramazan demek; mahalledeki esnafı, sokaktaki komşuları, akrabaları iftar sofrasında ağırlamak demekti. Fakat bu Ramazan, halkımız Ramazan sevincini geçim derdiyle karşılamak zorunda kaldı. Bırakın iftar davetlerinde misafir ağırlamayı kendileri için bile iftar menüsü hazırlamak külfete dönüştü. Çarşı pazarda sebze ve meyveler taneyle satılır oldu. ‘Avrupa’da meyveyi taneyle alıyorlar’ efsanesi, ülkemiz için ağır bir gerçeklik halini aldı. İnsanımız eski Ramazanları, özellikle de ekonomik koşullar yönünden hakikaten arar oldu.” ifadelerini kullandı.
“ESNAF ZOR DURUMDA KEPENK KAPATIYOR”
Karataş sözlerine şöyle devam etti: “Esnaf zor durumda, kepenkler bir bir kapanıyor. Şehrimizde bulunan esnaflarımız hakikaten zor durumda; vergisini ödeyemiyor, alacaklarını tahsil edemiyor, kirasını ve borçlarını da ödeyemiyor. Yani bir kıskacın içine girmiş haldeler. Bu şartlarda esnafa bir vergi affı getiriliyor. Bu ilk başlarda çok makul ve esnafın yükünü hafifletecek bir adım gibi görünüyor. Ama devlet burada başka bir halet-i ruhiye içerisinde bu kararları alıyor. Her gün yeni bir zam haberi ile uyandığımız, artık hiçbir şeyin fiyatını tam olarak bilmediğimiz günleri yaşıyoruz. İktidarın ömrü kısaldıkça, kuyruklar uzuyor. Kuyruklar uzadıkça, iktidar yönetme yetisini daha çok kaybediyor. Sonuçta, panik havası içinde milletimizi sadece fakirleştirecek bir uygulamayı model olarak takdim ediyor. İktidarın, kendisini daha da yoksullaştıracağını söylediği milletimize bu vesileyle açık çağrıda bulunuyorum. Türkiye, bu ekonomik tabloyu, bu umutsuzluğu, bu fakirleştirme modelini hiç ama hiç haketmiyor. Biz bunları düzeltmeye talibiz. Bunu başarmak hiç ama hiç zor değildir.”
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Bakmadan Geçme