Geçici kesinti Hilton Oteli'ne bağlantı nedenli

Vatandaşlardan gazeteniz Kocatepe'ye ulaşan şikayetlerde AFJET'in keyfi olarak enerji kesintisi yaptığı dile getirilerek, 'Uydukent'te bir çok bina ısı beklerken, yeni yapılan ayrıcalıklı binalara AFJET tarafından ısı veriliyor' iddiaları gündeme getirilmişti. Vatandaşlar, 'Su ve ısı yeterli değil diye talepler geri çevrilirken, lüks binalara ısı veriliyor' diyerek sıkıntılarını dile getirmişlerdi.Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz AFJET A.Ş. Genel [&hellip]

Vatandaşlardan gazeteniz Kocatepe’ye ulaşan şikayetlerde AFJET’in keyfi olarak enerji kesintisi yaptığı dile getirilerek, “Uydukent’te bir çok bina ısı beklerken, yeni yapılan ayrıcalıklı binalara AFJET tarafından ısı veriliyor” iddiaları gündeme getirilmişti. Vatandaşlar, “Su ve ısı yeterli değil diye talepler geri çevrilirken, lüks binalara ısı veriliyor” diyerek sıkıntılarını dile getirmişlerdi.
Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz AFJET A.Ş. Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk, 2 Aralık Pazar günü Uydukent bölgesinde yapımı tamamlanma aşamasında olan Hilton Oteline ısı bağlantısı için daha önce ilan ettikleri şekilde ısıda belli bir bölge de geçici kesintisi meydana geldiğini açıkladı.
“GEÇİCİ KESİNTİ YAPILDI”
Müdür Yusuf Ulutürk, Uydukent bölgesinde Zafer Sitesi çevresinde yaklaşık 60 aboneye 2 Aralık Pazar sabahı 11:00-23:30 saatleri arasında geçici süreyle ısı verilmediğini söyledi. Ulutürk, ısı kesintisinin önceden abonelere haber verildiğini kaydetti. Uydukent bölgesinde Yüntaş A.Ş.’nin arkasında yapımı devam eden Hilton Oteli’nin yeni yılda açılma durumunun olduğunu belirten Ulutürk, “Yeni yapılan Hilton oteli galiba yılbaşında sanırım Ocak ayı içerisinde açılacak. Bu otelin ısı bağlantı çalışması nedeniyle arkadaşlarımız 2 Aralık Pazar günü bir enerji kesintisi yapılmak zorunda kalındı. Bu otel bize abonelik başvurusunda bulunmuştu. Acele ediyorlar çünkü yılbaşından sonra açılışa hazırlanıyorlar. Bu havada bağlantıyı kısa sürede sağlamazsak ilerleyen günlerde kış şartlarında bu çalışma daha da zor olacak. Bu nedenle Pazar günü geçici bir enerji kesintisini yaptı. Bu kesinti 11:00-23:30 saatleri arasında gerçekleşti. Zaten önceden ilgili yerde bulunan abonelerimize kesinti yapılacağını haber verdik.” dedi.
“KESİNTİYİ
ÖNCEDEN BİLDİRDİK”
Otele ısı bağlantısı yapılan yerde bir okul bulunduğunu belirten Yusuf Ulutürk, orada ısı bağlantı hattının ayrı olduğunu dün yürütülen çalışmanın da buradaki arızanın giderilmesi amaçlı olduğunu belirtti. Geçici enerji kesintisinin keyfi olmadığını ifade eden Ulutürk şöyle konuştu: “Okulun ısı hattı ayrı. Bu hatta flanştaki problemi giderildi. Gün içerisinde bu çalışmada bitirildi. Konu bundan ibarettir. Orada keyfi bir kesinti yapılmadı. Sonuçta bir işyerine ısı bağlantısı. Bu çalışma neden yaz sezonunda yapılmadı diye soruluyor. Otelin ısı merkezi binası yaz döneminde tamamlanamadı. Bina altında yürütülen inşaatın imarla ilgili bir probleminden dolayı ısı merkezi çalışması yeni tamamlandı. Bizden yılbaşına açılış yapacaklarını bu nedenle ısı bağlantısını yapmamızı talep ettiler. 30 Kasım Cuma gününden 2 Aralık Pazar günü geçici kesinti yapacağımız Zafer Sitesi çevresinde yaklaşık 60 abonemize bilgi verdik.” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme