• Haberler
  • Genel
  • GEÇEN HAFTA NE OLDU – Kocatepe Gazetesi

GEÇEN HAFTA NE OLDU – Kocatepe Gazetesi

Dershaneler, Afyon'un da gündeminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği dershane konusu, Afyonkarahisar'ın da gündemindeydi. Afyonkarahisar'daki dershaneciler, durumu 'Dostmodern darbe' olarak nitelendirdi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği, Milli Eğitim Bakanlığı'nın da bir taslak hazırladığı 'dershanelerin kapatılması' ile ilgili gelişmeler, hafta boyunca dikkatle takip edildi. Türkiye'de olduğu gibi Afyonkarahisar'daki dershane temsilcileri de basın-yayın yoluyla içinde [&hellip]

GEÇEN HAFTA NE OLDU

Dershaneler, Afyon’un da gündeminde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği dershane konusu, Afyonkarahisar’ın da gündemindeydi. Afyonkarahisar’daki dershaneciler, durumu “Dostmodern darbe” olarak nitelendirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da bir taslak hazırladığı “dershanelerin kapatılması” ile ilgili gelişmeler, hafta boyunca dikkatle takip edildi. Türkiye’de olduğu gibi Afyonkarahisar’daki dershane temsilcileri de basın-yayın yoluyla içinde bulunulan süreci anlatma gayreti içine girdi. Dershane temsilcileri, önce gazeteleri ziyaret etti; ardından da ortak bir basın toplantısı düzenledi. “İyi” günlerinde şehirdeki ilan tahtalarını “gören” dershanecilerin, “kötü” günlerinde basından yardım istemesi, “İletişim yolları, geç de olsa işletiliyor” yorumuna neden oldu.
BİLGİ EVLERİ NE OLACAK?
Ülke genelinde dershane tartışması sürerken Afyonkarahisar Belediyesi’nin açtığı ve eğitimde fırsat eşitliği sağlayan Bilgi Evleri’nin akibeti hakkında ise herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Öğretmenler ve velilerin önemli derecede sahiplendikleri, çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Bilgi Evleri’nin dershane kapsamına girip girmeyeceği meçhul Eğer Bilgi Evleri kapatılırsa, AK Parti’nin sıkıntı yaşayabileceği belirtiliyor.
“BENİ BAŞKAN KABUL EDİN”
Geçen hafta, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun kenti ziyaret etmesi de gazete sütunlarında geniş yer buldu. Afyonkarahisar’ın hemen hemen her bölgesine yatırım müjdeleriyle giden Eroğlu, Kemerkaya ve Işıklar’a da gölet ve sulama tesisi müjdelerini götürdü. Eroğlu, Kemerkaya’da kendisine “Bizi köy ettiniz” diyen bir vatandaşa, “Beni Belediye Başkanı kabul eder misiniz” diye sordu ve vatandaşın gönlünü aldı.
REFERANDUM İSTİYORLAR
Kapanan beldelerin yanı sıra, “merkeze bağlanan köyler” kavramını da son iki haftadır duymaya başladık. Afyonkarahisar’ın çevresindeki 10 köyün merkez Belediye’ye bağlanması kararına, köy muhtarları tepkili. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Köylerimiz şehir gibi olacak” derken, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ise “Şehirlilik ayrıcalıktır” ifadesini kullandı. Ancak köy muhtarları, Ankara’ya giderek “referandum” taleplerini yetkilere ilettiler. Muhtarlar, “Bizim merkeze bağlanıp bağlanmayacağımıza halk karar versin” diyor.
3 BANKADA 100 MİLYON LİRA
İl Özel İdaresi’nin 3 bankadaki 100 milyon lirası, Valilik’in eski makam aracının alıcı bulmaması, Bademli Mahallesi’nde sökülen taşlarla ilgili olarak CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın açıklamaları yine geçen hafta tartışıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme