Gecek yolunda sorun yok köprü tamam

Gecek kaplıca giriş yolunun 500 metre ilerisinde NATO dolum tesislerinin bulunduğu alandan kaplıca girişine saklama cepli bir kavşak yaparak trafikteki sorunun aşıldığını söyleyen 31. Karayolları Şube Şefi Yalçın Özgür, DDY köprü çalışmasının tamamlandığını, en geç Haziran- Temmuz ayları arasında bu yolun bölünmüş olarak çalışacağını bildirdi HERHANGİ BİR SIKINTI YOK 31. Karayolları Şube Şefi Yalçın Özgür, [&hellip]

Gecek yolunda sorun yok köprü tamam

Gecek kaplıca giriş yolunun 500 metre ilerisinde NATO dolum tesislerinin bulunduğu alandan kaplıca girişine saklama cepli bir kavşak yaparak trafikteki sorunun aşıldığını söyleyen 31. Karayolları Şube Şefi Yalçın Özgür, DDY köprü çalışmasının tamamlandığını, en geç Haziran- Temmuz ayları arasında bu yolun bölünmüş olarak çalışacağını bildirdi

HERHANGİ BİR SIKINTI YOK
31. Karayolları Şube Şefi Yalçın Özgür, Gecek kaplıcası yolunda tehlike olarak adlandırılan Oruçoğlu Termal tesislerinin bulunduğu alandaki kavşakta yer alan araç girişlerinin kapandığını belirtti. Yol üzerindeki köprünün seviyeli kotlu olması nedeniyle giriş yapılamadığını belirten Yalçın Özgür; “Giriş yapamayan araçlar Oruçoğlu tesislerinin bulunduğu yerden ters şekilde girmeye çalışıyorlar. Bu durumda trafikte güvenliğini tehdit ediyor. Trafik ekipleri bu gibi girişimlere çeşitli cezalar yazdı. Bunlardan dolayı biz yolu yaparken bu sıkıntıları görerek, 500 metre ileride NATO’nun dolum tesislerinin bulunduğu alandan Gecek kaplıca girişine saklama cepli bir kavşak yaptık. Buradan 500 metre ileriden sola dönerek Gecek yolunu kullanmak mümkündür. Bu yol rahatlıkla kullanılabilir herhangi bir sıkıntı yoktur. Ama Gecek kaplıca yönetimi ya da oradaki kişilerin talepleri hemen Oruçoğlu tesislerinin olduğu alandaki kavşağı geçtikten sonra giriş yapabilme yönündedir. Bizim oraya fiziki olarak kavşak yaparak giriş vermemiz mümkün değil, 1,5 metre iki yol arasında kot farkı bulunuyor. Oraya kavşak verilmesi köprü yaklaşımından dolayı mümkün değildir. Zaten olabilecek olsaydı projecilerimiz bunu yapar uygulamalarıda yapılırdı.” dedi.
KOT FARKINDAN GİRİŞ
VERİLEMİYOR
Gecek kaplıcasına giriş ile ilgili taleplerde değişik öneri taleplerinde bulunulabileceğinden söz eden 31. Karayolları Şube Şefi Yalçın Özgür, yan taraftan toplayıcı yolun talep sahiplerince yaptırılabileceğini belirtti.
Toplayıcı yol yapımı için kriterlerin bulunduğunu aktaran Özgür; “Toplayıcı yol yapımında; araya yeşil bant ortaya toplayıcı yol yapılabilir. Ama bunu imar planlarına işlettikten sonra burayı kendileri açarlarsa olabilir. Buda bir süreçtir. Ancak böyle bir girişimde de bulunulmuyor. Böyle bir şeyin imalatını yapamayacakları için burada bir sıkıntı var gibi bir şey oluşuyor. Bizim açımızdan herhangi bir sıkıntı yok. Gecek kaplıcalarına 500 metre ileriden dolaşarak tehlike arz etmeden araçla rahat bir giriş sağlanmaktadır. Girişleri mevcuttur herhangi bir sıkıntı yoktur. Şu an için buradaki kot farkından dolayı bir giriş vermemiz sözkonusu değildir.”
EN GEÇ
TEMMUZ’DA
HİZMETTE
31. Karayolları Şube Şefi Yalçın Özgür, Kütahya-İzmir karayolu üzerinde ve termal otellere yakın noktada yer alan Devlet Demiryolu Yolu (DDY) alt geçidinde yapılan çalışmada kurumsal anlamda kendilerinden kaynaklanan bir sorun olmadığını ifade etti. Köprü çalışmasının bitirildiğini belirten Özgür sözlerine şöyle devam etti: “Köprüyü bitirdik. Üst tarafını DDY’nin yapması gerekiyordu. Onlar uzun bir süre hattı aktaramadılar. Bu çalışma tamamlandı. Yeni yaptığımız köprü üzerinde hat aktif hale geldi. Eski köprü üzerindeki demiride kaldırdık. Sağ taraftaki beton papucuda kırdık. Sıcak karışım asflat ihalesini yaptığımız müteahhide orayı yaptıracağız. Bölünmüş yol olarak orayı trafiğe açacağız. Herhalde en geç Haziran- Temmuz ayları arasında bu yol bölünmüş olarak çalışır.”

HABER: BURCU AYDIN

Bakmadan Geçme