• Haberler
  • Genel
  • Gecek, Ömer’e örnek olmalı – Kocatepe Gazetesi

Gecek, Ömer’e örnek olmalı – Kocatepe Gazetesi

Vali Hakan Yusuf Güner, Yap-işlet-devret modeli ile kaderine terk edilmekten kurtulan, sürekli yeniliklerle güncellenen Gecek Termal A.Ş yönetimine ziyarette bulundu. Vali Güner, tesis yönetim ve işletmesini beğenirken tesisin Borsa tarafından işletilen Ömer Termal’e örnek olmasını temenni etti Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ve beraberindekiler Gecek Termal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiloğlu ve yönetim kurulu [&hellip]

Gecek, Ömer'e örnek olmalı

Vali Hakan Yusuf Güner, Yap-işlet-devret modeli ile kaderine terk edilmekten kurtulan, sürekli yeniliklerle güncellenen Gecek Termal A.Ş yönetimine ziyarette bulundu. Vali Güner, tesis yönetim ve işletmesini beğenirken tesisin Borsa tarafından işletilen Ömer Termal’e örnek olmasını temenni etti

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ve beraberindekiler Gecek Termal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiloğlu ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ettiler. Vali Güner, tesisi detaylı inceledi.
ATSO’NUN İŞLETMESİ ÖNEMLİ
Vali Hakan Yusuf Güner, Gecek Termal A.Ş’nin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından işletilip, bakım ve onarımının yapılışının son derece önemli olduğunu söyledi. Bu yönetimin Afyonkarahisar için kazanç olduğunu belirten Vali Güner; “Eğer burası devir edilseydi bu kadar sağlıklı sonuçlar alamayabilirdik. Çünkü iş yerinde döndüğü zaman kontrolsüz hale gelebiliyor. Afyon’un işe sahip çıkıp, Afyonluların kontrolü altında olması lazım. Bu işletmenin ATSO tarafından yapılmasını ben önemsiyorum. Valilik burayı verirken bunları gözetmiştir.” dedi.
GECEK DEVREMÜLKÇÜLÜKTE
İYİ ÖRNEK
Afyonkarahisar’da termal anlamda çok ciddi çalışmalar yapıldığını dile getiren Vali Hakan Yusuf Güner, Gecek ve Ömer Termal Tesislerinin ismini sıkça duyduğunu belirtti. Termal çalışmalara Afyonluların çok ciddi destek verdiğini kaydeden Güner; “Sivil toplum kuruluşları ve hayırseverler, valilerimiz ve yerel yönetimler destek olmuşlar. Ben bu potansiyelin iyi kullanılmasına vesile olanlara teşekkür ediyorum. Devremülklerle ilgili ciddi şikayetler, serzenişler var. Devremülk sisteminin doğru kurulup doğru işletilmesi lazım. Gecek Termal devremülk sistemin iyi uygulama olarak örnek olabileceğini düşünüyorum. Çünkü içerisinde ATSO yönetimi ve diğer arkadaşlarımız var. Bir şirket adı altında Afyonlular tarafından kurulup kurumsal boyutu olan bir yapıda.”diye konuştu.
İŞLETME BİZZAT YAPILMALI
Vali Hakan Yusuf Güner, şirket yönetimlerinin içerisinde resmi bir hüviyet ve sivil toplum kuruluşu sorumluluğuna sahip kişilerden oluşması halinde daha ciddi ve disiplinel işletildiğini kaydetti. Ancak şirket yönetiminde sadece ticari kaygıların ön plana çıkması halinde bazı komplikasyonların oluştuğundan yakınan Güner “Tek başına ticari kaygı ile ciddiyet ve disiplinden uzak yönetim anlayışı zarar veriyor. Bu noktada AFJET’in ne kadar doğru bir çıkış noktası olduğunu hep beraber görüyoruz. Benim arzum; bu ilde vali bir kuruma bir şeyi teslim ettiyse TSO ya da Ticaret Borsası olsun işletmeyi bizzat kendileri yapması lazım. Eğer başkalarına devrettilerse o oto kontrol sisteminin ticari amaçla değil de Afyon’un genel menfaatine fayda sağlayacak amaçla kurulması gerekir. Ticaret Sanayi Odaları ve Ticaret Borsaları valilik indinde kar sağlamayı amaçlayan kurumlar değildir. Sosyal sorumluluk projelerine imza atan, şehrin, halkın varlığını güçlü hale getiren ve halkın yerelden istifadesini güçlü halde tutan kurum ve kuruluşlardır.” şeklinde konuştu.
GECEK, ÖMER’E
ÖRNEK OLSUN
Odaların ve Borsaların liyakat ve hassasiyete uygun hareket etmeleri gerektiğini dile getiren Vali Hakan Yusuf Güner, bu durumun kurumsal hüviyetin muhafazası yanında, güvenin daha sağlıklı işleme zemini oluşturacağını kaydetti. Valilerin daima bulundukları yerin ilerlemesi için gayret sarf ettiklerini söyleyen Vali Güner; “Valiler gelirken bir valizle gelip ayrılırken de bir valizle giderler. Valilerin şahsi bir hesabı olmaz. Buna bir de valilerin kurduğu sistemlerin, valilerin oluşturduğu yapıların doğru anlaşılıp doğru uygulanması çok önemli. Siyasi parametrelerin de buna destek olmaları özellikle yerel yönetimler olarak imar sahası içerisinde kalan yerlere gerekli desteği vermeleri gerekiyor. Şu ana kadar Afyon Belediyesi doğru bir konseptle yaklaştığını gerek AFJET gerekse Gecek Termal A.Ş örneklerinde görüyoruz. Noksanlar elbette olur. Hayat daima daha ileri gidiyor. Noksanları telafi etmeye çalışacağız. Temennim ATSO’nun işlettiği Gecek A.Ş. yapısının Borsa tarafından işletilen Ömer Termal’de de uygulanmasıdır. inanıyorum ki özellikle Borsa Meclisi gerekil hassasiyeti gösterecektir.” ifadelerini kullandı.
ATSO DOĞRUSUNU YAPMIŞ
Afyonkarahisar’ın geliştiğini ancak bu gelişimin Vali sayesinde olmadığını belirten Vali Hakan Yusuf Güner; “Afyon Afyonlularla gelişiyor. Vali sadece hizmetkarlık, önderlik yapıyor. O yönden de katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bir çivi çakan bir katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Valilik Gecek Termal’i işletim için verdiğinde çok cüzi bir tesis varmış. Burası alındıktan sonra SİT Kurulundan izinler alıp ilave bazı düzenlemeler almışlar. Vali’nin kafasından geçen ile TSO’nun yaptıkları örtüşmüş. Burası bir merkez haline gelmiş. TSO birisine aktarabilirdi. Bence doğrusunu yapmış. Bundan sonra da böyle yapılmalı.” dedi.
GECEK’TE ÜSTÜN
TERMAL HİZMET
Gecek Termal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiloğlu, ATSO’nun en yaşlı üyesi olarak dönemin Valisi Ahmet Özyurt’un talimatı ile 1997 yılında yap-işlet-devret mantığı ile çalışma beklediğinde virane durumda bir tesisten bugünlere ulaştıklarını söyledi. Çiloğlu şöyle konuştu: “O dönemde Gecek tesisinin yapılışında da bulunan bir kişiyim. 1997 Yılında başlayan yapım işi 2000 yılına kadar devam etti. 2000 Yılına gelindiğinde 45 adet villamız, 500 kişiye devre tatil verilmiştir. Geriye kalan 9 villamız da apart otel olarak halen daha mevcut şekilde çalışmaktadır. Bir villamız da vilayetin emrine tahsis edilmiştir. Yap-işlet-devret şeklinde çalıştırdığımız Gecek Termal Tesisimiz yöresinde beş yıldızlı termallerden daha üstün hizmet vermemiz nedeniyle Gecek Termal ve şahsım adına iftiharla bunu söyleyebiliyorum. Gece gündüz demeden burada yaşamak isteyen herkese mevcut eski havuzlarımızla, villalarımızla, 250 bin metrekare mesirelik alanlarımızla hizmet veriyoruz. 45 Villamızı sıfırdan yaptık. Devre tatilcilerimiz teşekkür ederek ayrılıyorlar. 2010 yılından itibaren her yıl yeşil alana binin üzerinde ağaç dikiyoruz. 15 Gün önce 1040 adet ağaç diktik.”
ODA GECEK’TEN TEK KURUŞ ALMIYOR
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Gecek Termal A.Ş. tesisine yaptığı iade-i ziyaret nedeniyle Vali Hakan Yusuf Güner’e teşekkür etti. Serteser, tesis hakkındaki övgülü sözleri için de Vali Güner’e ayrıca teşekkür etti. Bundan böyle şevkle çalışacaklarını ifade eden Serteser; “Yönetim kurulumuz Gecek için hakikaten çok özverili çalışmalar yaptılar. Tesisi restore etmenin yanı sıra çevre düzeni ve ağaç dikimine de önem veriyoruz. Dolayısıyla örnek tesislerden birisiyiz. Termal tatil köyü cinsinden en iyi tesislerden bir tanesiyiz. Kazandığımız parayı TSO’ya aktarmıyoruz. Bu önemli bir noktadır. Odamızın borcu olmasına rağmen bir kuruş Gecek A.Ş’den nakilde bulunmadık. Tüm kazanç tesisin daha iyileştirilip, yatırıma dönüşmesi yönünde kullanılıyor. Özel İdare kirasına uzun müddet var. 18. Madde bitmek üzere. Önümüzdeki yıllarda inşallah daha güzel tesisler kazandırmak istiyoruz. Sayın Valimizin Başkanı olduğu benimde yönetim kurulunda bulunduğum AFJET A.Ş’ye çok teşekkür ediyorum. Bir teşekkürü de fazlaca hakkeden Gecek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiloğlu ve yönetim kurulu üyelerine ediyorum.”
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Gecek girişindeki istasyon tesise entegre olmalı

Vali Hakan Yusuf Güner, Gecek Termal A.Ş. girişinde bulunan istasyonun tesise entegre bir proje ile hayat bulması gerektiğini söyledi. Vali Hakan Yusuf Güner, istasyonun Devlet Demir Yollarına ait olduğunu ifade eden ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’e bir protokolle tesise entegre bir proje hazırlanıp istasyonun hayat bulabileceğini belirtti.

Bakmadan Geçme