Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

“GECE YOLCULUĞU”NA CEVAP – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 19 Ocak 2018 Cuma 14:40:59
 

21 Aralık 2017 tarihinde bu köşede “Gece Yolculuğuna Dair Birkaç Not” başlıklı bir yazı yayınlanmıştı. O yazıda özetle şöyle demiştim:
“Halk otobüsü, Karayolları Kavşağı’ndan gece 01’de mi geçiyordu, 01:30’da mı? 01’de geçiyorsa şehirlerarası otobüse yetişme imkanım yoktu. Saat 01:30’da geçiyorsa yine İzmir için hareket vaktine yetişip yetişmeyeceğim meçhuldü.
Peki Karayolları Kavşağı’na gitmesem de Kurtuluş Caddesi’nde gezinsem, otogara yetişebilir miydim?
Hayır.
Çünkü otogara gece giden halk otobüsleri, ya Yoğurt Pazarı’ndan Bankalar Caddesi’ne doğru gidiyordu, ya da Karayolları Kavşağı’ndan Şuhut Yolu istikametinde ilerliyordu.
Sonuç olarak, otogara taksiyle gitmeye karar verdim.
Afyonkarahisar-İzmir arası otobüs biletinin fiyatı 38 liraydı.
Arkeoloji Müzesi-otogar arası taksi tutmak 30 liraya mâl oldu.
Aradaki farkı verseydim de beni İzmir’e götürseydi taksi, bari…
İzmir’e giderken 38 lira veriyorum, otogara giderken 30 lira veriyorum.
Sizce de burada bir tuhaflık yok mu?”
Bu minvalde ilerleyen yazıya Afyonkarahisar Valiliği’nden, Vali Yardımcısı Erhan Günay imzasıyla bir cevap gönderildi.
Cevabı yorum katmadan yayınlıyorum:
“Gazetenizin 21 Aralık 2017 tarihli nüshasında Murat Arısoy tarafından kaleme alınan ve Gece Yolculuğuna Dair Birkaç Not başlığı ile yayınlanan köşe yazısı üzerine gerekli inceleme yapılmıştır.
Yapılan incelemede, İlimiz trafik düzeni, Minibüs ve Otobüs güzergâhları ile çalışma saatleriyle ilgili düzenlemelerin Afyonkarahisar Belediye Meclisi tarafından yapıldığı, vatandaşlarımızın ilimiz şehirlerarası terminali ve Devlet Hastanesine gece saatlerinde daha rahat ulaşımının sağlanması ve mağdur olmamaları adına Belediye Meclisi tarafından Özel halk otobüslerinin gece saatlerinde söz konusu yerlere çalışmalarına dair kararın alındığı, Aftaş firması tarafından ücretsiz servis hizmetinin verilmesi talebi ile ilgili firmanın özel şirket olması nedeniyle herhangi bir işlemin yapılamadığı,  ayrıca İlimizde Ticari taksi fiyat tarifelerinin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından belirlendiği, Arkeoloji Müzesinden otogara gidecek olan vatandaşımız, Arkeoloji Müzesi, İsmet İnönü Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Maliye Kavşağı, Cahar Dudayev Bulvarı istikametini kullanarak otogara ulaştığında yaklaşık 7.1 kilometre yol kat etmekte olduğu, Arkeoloji Müzesi, Kurtuluş Caddesi, Birlik Caddesi, Alparslan Türkeş Köprüsü, Asiye Sultan Caddesi, Adnan Kahveci Bulvarını kullanarak otogara ulaştığında ise yaklaşık 7 kilometre mesafe kat ettiği Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği fiyat tarifesinde Taksimetre açılışının 4.00 TL, her kilometre için 4.00 TL ye göre hesaplama yapıldığında, 4 TL açılış ve her kilometre için 4 TL 7×4=28 TL olduğu, 28+4=32 TL gibi bir fiyatın çıktığı, Belediye Başkanlığının konu ile ilgili cevabi yazısından anlaşılmaktadır.”
Gönderilen cevap, bana meramımı iyi anlatamadığımı gösterdi. Çünkü cevap benim köşe yazısında yazdığım bilginin teknik olarak doğrulanmasından ibaret.
Demek ki meramımı daha anlaşılır ve belki madde madde yazmak durumundayım.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER