Gece Bekçisi Kaç Saat Çalışır?

Günümüzde tercih edilen meslekler arasında yer alan Gece Bekçilerinin kaç saat çalıştıkları bekçi olmak isteyen binlerce kişi tarafından araştırılmaktadır. Peki, Gece bekçileri kaç saat çalışırlar? Hangi saatler arasında çalışırlar. Detaylar haberimizde…

İçişleri Bakanlığı’na bağlı çalışan ve emniyetin kolluk kuvvetlerinden biri olan güvelik güçleri arasında yer alan, sokak ve mahallerin güvenini sağlamak amacıyla görev yapan gece bekçilerinin kaç saat çalıştığı merak ediliyor. Sizler için araştırdık.

GECE BEKÇİSİ KAÇ SAAT ÇALIŞIR?

Mevzuata göre; Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin büyük çoğunluğu 12 saat ve gece çalışmaktadırlar. Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin çalışma saatlerinin tespiti Bekçi teşkilatının meslek amirlerinin mütalaası alınarak mülkiye amirlerince ikişer aylık olarak uygulanır. İstanbul’da 19:00-07:00 saatleri arasında 12/36 çalışma sistemi uygulanmaktadır. İstanbul’un bazı ilçelerinde polis sayısı yetersiz olmasından dolayı İstanbul’un tüm ilçelerin 12/36 çalışma saati mevcut değildir. Bu ilçelerdeki Çarşı ve Mahalle Bekçisi olan kişiler 6 + 1 çalışmaktadırlar. Yani; 6 gün boyunca 12 saat çalışıp haftada bir gün izin yapmaktadırlar.

Bekçi çalışma saatlerinde yapılan değişiklikleri Bekçi teşkilatı mesleki amirleri; teşkilat mensuplarına imza karşılığında duyurmaktadırlar.

Bakmadan Geçme