Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gebeceler Beldesi karantinaya alındı

Afyonkarahisar İl Hıfzıssıhha Kurulunca

Afyonkarahisar İl Hıfzıssıhha Kurulunca Covid- 19 pozitif vaka sayısı artan Gebeceler Beldesi karantinaya alındı

 

Afyonkarahisar İl Hıfzıssıhha Meclisi Vali Gökmen Çiçek Başkanlığında kurul üyelerinin katılımı ile toplanarak il merkezine bağlı 3 bin 300 nüfuslu Gebeceler Beldesi’nde artan vaka sayıları nedeniyle beldenin karantina alınmasını kararlaştırdı.
GİRİŞ ÇIKIŞLARI
KOLLUK KUVVETİ SAĞLAYACAK
Merkez ilçeye bağlı Gebeceler Belde merkezinde ikamet edenlere yapılan Covid-19 virüs testlerinde pozitif vakalarının artması, bulaş riskinin yüksek olması nedeniyle Gebeceler de hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla, Hıfzıssıhha Kurulu’nca tedbirlerin arttırılmasının uygun görüldüğü bildirildi. Bu kapsamda; Covid-19 salgını nedeniyle yapılan mücadele kapsamında tedbir amaçlı Gebeceler Beldesi 22 Eylül’ü 23 Eylül’e bağlayan gece saat 23.59 itibariyle, ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina altına alındı. Belde de yaşayanların zorunlu olmadıkça evlerden çıkmamasına, temel ihtiyaçların giderilmesi için her aileden sadece bir kişinin evden dışarıya çıkabilmesine, beldeye tüm giriş ve çıkışların tıbbi acil durumlar ile yetkililerce aciliyetine karar verilen diğer durumlar hariç geçici olarak durdurulmasına karar verildi. Karantina süresince beldeye giriş-çıkışlar kolluk kuvvetlerince kontrollü sağlanacak. Gebeceler Beldesi’nde ikamet eden sağlık ve kolluk kuvveti personeli haricindeki kamu personeli karantina süresi boyunca idari izinli sayılacaklar. Lokanta, restoran, pide fırını vb. işletmelerin faaliyetleri geçici süreliğine durduruldu.
HALK PAZARI KARANTİNA
SÜRESİNCE KURULMAYACAK
Gebeceler Beldesi’nde ekmek fırınları ile market ve bakkalların temel ihtiyaçların karşılanması amacıyla açık tutulacağı bildirilen kararda, “Gebeceler Belde sınırları içerisinde bulunan berberler ve kuaförlerin faaliyetleri geçici bir süreliğine durduruldu. Belde de bulunan halkın ortak kullandığı mahalle ekmek fırınlarının kullanımının önlenmesine, sosyal izolasyonun sağlanamayacağı park ve bahçelerde oturmak, yürümek, piknik yapmak vb. faaliyetleri yasaklandı. Beldede bulunan kahvehaneler, kıraathaneler, çay bahçeleri, kafeteryalar ve köy odası gibi benzeri mekânların faaliyetleri durduruldu. Gebeceler Beldesi’nden kalkan veya beldeye gelen toplu taşıma araçlarının faaliyetleri çalışma amaçlı veya görev icabı sürekli gidiş-geliş yapan kişilerin servisleri hariç geçici süreliğine durduruldu. Halk pazarı karantina süresince kurulmayacak.” denildi.
TOPLU AKTİVİTELER YASAK
Kurul kararının devamında şunlar kaydedildi: “Hayvan çiftliklerinin, bireysel tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin en az kişi katılımı ile sosyal mesafe kurallarına uyularak ve maske takılarak yapılması kararlaştırıldı. Asker uğurlaması, kutlama gibi toplu aktiviteler yasaklandı. Belirtilen istisnalar dışındaki tüm işyerlerinin faaliyetleri geçici süre durdurulup, özel sektör çalışanları izinli sayılacaklar. Vatandaşların sosyal mesafe kurallarını ihlal edebileceği toplu yemek, toplu faaliyet, davet gibi toplu etkinlikler engellenecek. Gebeceler Beldesi’nden transit geçişlere kontrollü bir şekilde izin verilecek. Belde mevkiinde bulunan karayolu üzerindeki benzin istasyonları Bilim Kurulu tarafından yayımlanan rehberlerde belirtilen tedbirlere riayet edilmesi kaydıyla, genel mevzuatları ve ruhsatlarda belirtilen saat aralıklarında faaliyette bulunmak kaydı ile karantinada istisna kapsamına alındı. Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince idari para cezası verilecek. Alınan karantina kurallarına uymayanlara Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli işlemler başlatılacak.
>> Kocatepe Haber Merkezi