• Haberler
  • Genel
  • ‘Gebe Okulu’ projesi için ilk adım atıldı

‘Gebe Okulu’ projesi için ilk adım atıldı

http://m.kocatepegazetesi.com/

Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürlüğü Sağlıklı Yaşam Merkezi bünyesinde Gebe Okulu projesini hayata geçirecek

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Akgün, Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde sadece hasta kişilere değil sağlıklı kişilere de hizmet vererek, sağlığın bozulmadan önce korunmasının hedeflendiğini söyledi. Obezite, diyabet, kalp ve tansiyon hastalıkları, sindirim sistemi hastalıklarında düzensiz ve dengesiz beslenmenin ve hareketsiz bir hayatın önemli rol oynadığının bilindiğini belirten Akgün, “Bu yüzden bu merkezimizde kişiler iyi bir beslenme alışkanlığı kazandırmanın yanı sıra fiziksel aktivitenin ve egzersizin önemi de anlatılacaktır. Herkesin evlerindeki mevcut spor aletlerinin amaca uygun şekilde nasıl kullanılacağı öğretilecek. Kendi imkanlarıyla evinde de yapabileceği egzersizler ile daha sağlıklı bir yaşama kavuşması sağlanacaktır.” dedi.
Lütfi Akgün, yine aynı şekilde Gebe Okulunda anne adaylarının sağlıklı bir gebelik dönemi geçirerek sağlıklı bebekler dünyaya getirmesinin sağlanacağını belirtti. Anne adaylarının sağlıklı bir gebelik süreci geçirmesi için de beslenme ve aktivitenin de önemli olduğunu ifade eden Akgün, “Hem bu konularda hem doğum ve annelik konusunda bilinçleneceği için kolay bir doğum süreci yaşayıp, doğumdan sonra da aynı şekilde sağlıklı birer anne olacaklardır. Bilinçlenen anne adayları sayesinde tıbbi gerekliliği olmadan yapılabilecek sezaryen uygulamalarını azaltacaktır.” diye konuştu.
Afyonkarahisar Belediyesi tarafından binası 25 yıllığına devredilen yaşam merkezinin önümüzdeki yılın ilk yarısında hizmete gireceği belirtildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme