Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazze’deki Soykırım Karşı Yürüyenler Afyon’a Ulaştı

Denizli’den yola çıkan Gazze Yürüyüş Platformu Afyonkarahisar’a ulaştı. Platform üyeleri adına açıklama yapan Halil Işılak, “Bizim amacımız farkındalık oluşturmak, Yahudi mallarına, İsrail ürünlerine karşı boykotu daha diri ve canlı tutmaktır.” dedi

Denizli’den yola çıkan Gazze

Denizli’den Hatay-Gazze’ye “Özgür Gazze Yürüyüşü” için yola çıkarak Afyonkarahisar’a gelen Gazze Yürüyüş Platformu bugün akşamüzeri İbrahim Evren Mesleki Teknik Anadolu Lisesi önünde Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan ve sendika üyeleri tarafından karşılandılar. Sendika üyeleri Gazze Yürüyüş Platformu mensuplarıyla Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Cami önüne kadar yürüdüler.

“SOYKIRIMA KARŞI DUYARLILIĞI DİRİ TUTMAYI AMAÇLIYORUZ”

Yürüyüş öncesi İbrahim Evren Mesleki Teknik Anadolu Lisesi önünde Gazze Yürüyüş Platformu adına açıklama yapan Halil Işılak şunları söyledi: “Biz yeni gönüllü olarak Denizli’den yola çıktık. Gazze’de onuncu ayına giren soykırım hakkında insanlarda bir farkındalık oluşturabilmek için 1 Temmuz 2024 tarihinde yola çıktık. Yaklaşık günde 40-50 kilometre arası yol alıyoruz. Bugün itibariyle Afyonkarahisar’a giriş yaptık. Yirmi günlük bir yolculuğumuz var. Yirmi gün sonrasında da Hatay-Reyhanlı’ya varacağız. Devamında nasipse Gazze’ye de imkânlar nispetinde devam edeceğiz. Onuncu ayına giren, fütursuzca, vahşice işlenen soykırıma karşı duyarlılığı diri tutmak bizim temel amacımızdır. İnsanlarda bir duyarsızlık, bir kanıksama oluşmaya başladı. Herkes elinden gelen bir şeyleri yapmak istiyor. Vicdan sahibi, insanlıktan nasibini alan bütün dünyadaki halklar bu konuda bir şeyler yapmak istiyor. Fakat yapabileceğimiz şeyler çok sınırlı. Bizimde kalbimiz sızlıyordu, ne yapabiliriz diye düşündük ve 7 kişi yola düştük. Yol kenarından yürüyerek insanlarda bir farkındalık oluşturuyoruz. Çok güzel neticeler de aldık. Neredeyse araçların yarısı korna çalıyor, el sallıyorlar, bize destek çıkıyorlar.”

 

“SANDIKLILI ENES BİZİ ÇOK DUYGULANDIRDI”

Halil Işılak, sözlerini şöyle tamamladı: “İnsanlardan çok güzel tepkiler ve destekler alıyoruz. Hatta bizi duygulandıran çok güzel bir olay yaşandı. Afyonkarahisar’ın Sandıklı İlçesinde 8 yaşındaki Enes, çadır kurup kamp attığımız alana gelip 45 liralık haçlığını bize verdi. ‘Bunu Gazze’ye götürebilir misiniz?’ dedi. Bu bizi çok duygulandırdı. Gittiğimiz yerleşim yerlerinde de halk bizi çok büyük bir coşkuyla karşılıyor. Onlara, herkese teşekkür ediyoruz. Bizim amacımız bu anlamda farkındalık oluşturmak, bir de Yahudi mallarına, İsrail ürünlerine karşı boykotu daha diri ve canlı tutmaktır.”