'Gazze İçin Tarihi Fırsat Kaçıyor mu? Şimdi Ne Yapmalıyız?'
Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şubesi, Milli Gençlik Vakfı 50'nci Dönem programları kapsamında 'Ateşkes Sonrası Filistin Ve Biz Ne Yaptık, Ne Yapabiliriz?' konulu konferans düzenledi. Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Coşkun, 'Gazze konusunda Rabbim bize pişmanlık yaşatmasın' dedi.
Milli Gençlik Vakfı’nın (MGV) 50’nci dönem programları kapsamında Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Afyonkarahisar Şube Başkanlığı’nın ev sahipliğinde Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mücahit Gültekin’in sunumuyla “Ateşkes Sonrası Filistin Ve Biz Ne Yaptık, Ne Yapabiliriz?” konulu konferans düzenledi. Konferansa Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş, AGD Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Coşkun ve dernek üyeleri katıldı.
“MGV SOHBETLERİMİZİN 50’NCİ DÖNEMİ”
Konferansın açış konuşmasını yapan AGD Afyonkarahisar Başkanı Muharrem Coşkun, gerçekleştirilen konferansın detayları hakkında bilgi vererek işgal devleti İsrail’in 15 aydır Filistin’de gerçekleştirdiği soykırımların ardından sağlanan ateşkesin önemine vurgu yaptı. Coşkun, “Anadolu Gençlik Derneğimizin Milli Gençlik Vakfı olarak tertip etmiş olduğumuz MGV sohbetlerimizin 50’nci dönemimizde ki ilk programını gerçekleştirmiş oluyoruz. Bugün gerçekleştireceğimiz program, konu itibariyle çok önemli. Malumunuz, Gazze Cihadı’nda 15 aydan sonra bir ateşkes anlaşması. Adı ateşkes ama orada bulunan bir avuç inanmış müminin zafer anlaşmasını inşallah bugün konuşmuş olacağız. Filistin meselesini, ateşkes sonrasını, ateşkesten önceki yaşanan o olayları inşallah değerlendirmiş olacağız.” ifadelerini kullandı.
“AKSA TUFANI BÜYÜK BİR FIRSATTI”
AGD Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Coşkun, konuşmasında Aksa Tufanı’nın büyük bir fırsat olduğunun belirtti. Coşkun, “Hani insanoğlunun hayatında öyle anlar denk gelir ya çok önemli fırsatlar. Onları değerlendirdiği zaman örnek veriyorum, bir tüccar açısından müthiş karlar elde ediyor. Bir öğrenci, bir akademisyen açısından o fırsatları değerlendirirse çok güzel dünyalık makamlar, mevkiler elde edebiliyor. Bir de elinin tersiyle ittiği durumlar da söz konusu. Aksa Tufanı, Gazze Cihadı belki de 21’nci Yüzyılda yaşayan Müslümanların, tamamına verilmiş çok büyük bir fırsattı.” dedi.
“BİR AVUÇ MÜMİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTI”
Gazze Savaşı’nda İslam ülkelerinin liderinin değerli bir fırsatı elinin tersiyle ittiğini vurgulayan Coşkun, bu ülkelerdeki bir avuç inanan insanın desteklerinden vazgeçmediğine dikkat çekerek, “Hani diyorduk ya, ‘Keşke Resulullah döneminde yaşasaydık da bizde Uhud’da, Bedir’de, Hendek’te Efendimiz (S.A.V.) yanında yer alsaydık.’, öyle iç geçiriyoruz ya Efendilerimizin hayatını okurken. Allah bize belki de Uhud’a, Hendek’, Hayber’e denk gelecek bir fırsat sundu. 21’inci Yüzyılın İslam ülkelerinin liderlerinin neredeyse tamamı bu nimetleri elinin temsil ettiler. Ancak, bu liderlerin bulunduğu ülkelerdeki bir avuç inanmış mümin ise ellerinden geldiğince gayret ettiler. Geceleri gerekiyorsa gözyaşı döktüler. Meydanları asla boş bırakmadılar. Maddi manevi ellerinde bulunan bütün imkanlarla oradaki kardeşlerimize Gazze’deki o mücahit kardeşlerimize yardım etmek için gece gündüz çalıştılar, dil döktüler, ter döktüler.” ifadelerini kullandı.
“İNŞALLAH BU SÜRECİ KAYIPSIZ BİR ŞEKİLDE ATLATIRIZ”
AGD Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Coşkun açış konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
“Rabbimizin huzuruna çıktığımız zaman, ‘Keşke dünyaya dönsek de o Gazze Cihadı’nın olduğu gün, gerekiyorsa günlerce uykusuz kalalım, gerekiyorsa aç kalalım gerekiyorsa evsiz, işsiz, evlatsız kalsaydık da Gazze’deki müminlere yardım etseydik.’ diye inşallah hayıflanmayız. Allah’ın huzuruna gittikten sonra 2 grup insan hayıflanır. Birincisi Allah için canını veren şehitler, dönmek isterler. Çünkü Allah’ın katındaki onu lütufları görünce bir daha dünyaya gelip bir daha şehit olmak isterler. Bir de müşrikler, münafıklar, zalimler, kâfirler. Neden? Onlar da kendi hatalarını, telafi etmek için. Rabbim bizlere pişmanlık yaşatmasın inşallah. Bundan sonraki süreç daha çetin, daha önemli bir süreç başladı şu anda bizim için. Bu süreci de inşallah kayıpsız bir şekilde hep beraber atlatmış oluruz.”
“AKSA TUFANI İLE NORMALLEŞME CEPHESİ BELİRGİNLEŞTİ”
AGD Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Coşkun’un konuşmasından sonra Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mücahit Gültekin, ‘Ateşkes Sonrası Filistin Ve Biz Ne Yaptık, Ne Yapabiliriz?’ konusunda konferansını gerçekleştirdi. Gültekin, Aksa Tufanı Operasyonu ile belirginleşen Gazze Davası’nda normalleşme cephesinin detaylarını açıkladı. Gültekin, normalleşme cephesinde Gazze’ye yapılan yardımların Birleşmiş Milletler’in istekleri doğrultusunda olduğunu vurgulayarak insani yardım dışında silah, mühimmat gibi savaş araç ve gereçlerinin yapılamadığını belirtti. Normalleşme cephesinin Birleşmiş Milletler’in tanımlaması doğrultusunda işgalci İsrail’i meşrulaştırmak olduğunu açıklayan Dr. Mücahit Gültekin, “Normalleşme cephesi demek, İsrail’in varlığını kabul etmek demektir. Onu bir meşru devlet olarak görmek, onunla ticari, siyasi, askeri, diplomatik ilişkiler kurmak yada kurmaya hazır olmak veya kurulmasını meşru görmektir. Normalleşme cephesinin istediği şey bu.” ifadelerini kullandı.
“FİLİSTİN MESELESİ DÜNÜN MESELESİ DEĞİL”
İsrail’in sahip olduğu toprakların aslında Filinstin’e ait olduğunun altını çizen Gültekin uluslararası hukuka göre İsrail’in işgalci olduğunu belirtti. Birleşmiş Milletler’in Filistin Davası’nda hiçbir şey yapmadığını ifade eden Gültekin, “60 yıl olmuş, bir nesil geçmiş İsrail’in Filistin’i işgal etmesi. Söze gelince Hamas’a ‘Direniş Ordusu’ diyorlar ama normalleşme cephesine göre Hamas terör örgütü olur. Artık edebiyat yapmanın, geçiştirmenin, yatıştırmanın zamanı geçti. İsrail Birleşmiş Milletler’i tanımıyor ki. Birleşmiş Milletler’de bu kavgalardan bıktı. BM’de Türkiye’nin öncülüğünde bir şeyler yapılabilir diyor ama bu dünün meselesi değilki.” ifadelerini kullandı.