Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Gazlıgöl ve Heybeli’de birileri istediği gibi at mı oynatacak?”

“Gazlıgöl ve Heybeli’de birileri istediği gibi at mı oynatacak?”

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, jeotermal enerji kullanımının yaygınlaşması olmak üzere pek çok vaadin
takipçisi olacaklarını söyledi. “Afyonkarahisar’ın son evine jeotermal enerji girene kadar biz bu sıkıntıyı söyleyeceğiz” diyen İnkaya, Gazlıgöl ve Heybeli’nin Turizm Alanı kimliğinin iptal edilmesine şüpheyle yaklaştıklarını açıkladı

 

 

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya dün öğlen partide basın toplantısı düzenleyerek jeotermal enerji kullanımından yerel iktidarın vaatlerinin takipçiliğine kadar çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda partililerin yanı sıra; İYİ Parti İGM Üyesi Alper Yağcı, Nazike Lafçı, Sevgi Ayar, Necla Baykara da hazır bulundular.
“JEOTERMAL AKIYOR BİZ TÜRKLER BAKIYORUZ”
İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, yaklaşık 1 yıl önce jeotermalin önemini ve jeotermal kaynakla ilgili olarak yapılması gerekenleri Kütahya, Uşak, Denizli gibi komşu iller ve ileri kalan Bursa, Yalova ve Çanakkale’de jeotermalin milli enerjiden nasıl yararlanılacağını söylediğini ifade etti. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak’ın projelerinden birinin de jeotermal kaynaktan tüm Afyonkarahisar’ın faydalanması olduğunu hatırlatan İnkaya, “Afyonkarahisar Belediye Başkanlığını kazanmak nasip olmadı. Jeotermal konusu bitti mi? Hayır bitmedi. Bilindiği üzere jeotermal yerli ve milli bir enerji kaynağıdır. Bu kaynak yıllardır akmakta biz Türkler de bakmaktayız.” dedi.
“BİLGİLENDİRME VE KİŞİLER ARASI DİYALOGLAR FARKLI”
Afyonkarahisar’da jeotermal enerji ile ilgili olarak şu andaki kuyuların 600 metre civarında olup bu kuyulardan su çekildiğini AFJET yetkililerinden öğrendiklerini söyleyen İnkaya, “Eski usul yöntemlerle çekilen suyun atık su olduğunda tekrar enjekte edildiğini bizlere anlatmışlardı. Bin 600 metre derinlikte kuyular kazıldığında Afyonkarahisar’ın hemen her yerinin ısıtılabileceğini söylemiştim. Biz aldığımız bilgiler doğrultusunda da sevindik. Ama ne hikmetse insanlar kendi aralarındaki sohbetlerde ya da bizim büyük dediğimiz üst düzey yöneticilerimiz ‘Yok ben arkadaşımdan duydum, bu iş böyle değilmiş, su yetmezmiş’ gibi ifadeler duyuyoruz. Doğalgaza bilindiği üzere yüzde 15’li bir zam yapıldı. Arkasından da bir ayı tamamlamadan yüzde 15’lik bir zam daha yapıldı. Şimdiden yüzde 30’lu doğal gaz zammını düşünüyoruz. Acaba ne kadar fatura gelecek diye düşünüyoruz. 120 metrekarelik bir eve geçen yıl en soğuk aylarda 450 TL fatura gelirken jeotermalli aynı büyüklükte ki bir eve 125 TL fatura geliyordu.” diye konuştu.
“GAZLIGÖL VE HEYBELİ DE ŞİMDİ NE OLACAK?”
“Niçin jeotermal için eski laflara dönüldü?” sorusunu soran İnkaya, “Bilindiği üzere geçen günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın kararı Resmi Gazete’de yayınlandı. Bazı bölgeler termal turizm bölgesinden çıkarıldı. Tarihini bile bilmediğimiz adına efsaneler düzülmüş İhsaniye ilçemize bağlı Gazlıgöl beldemiz turizm bölgesinden çıkarıldı. Arkasında hemen Bolvadin’e bağlı Çobanlar ilçemize yakın Heybeli Termal Merkezi de turizm merkezi konumundan çıkarıldı. Hep aklımıza şeytani şeyler gelmeyecek. İyi şeyler düşündük. Tertipsizlik, düzensizlik acaba bunlardan ötürü mü diye düşündük. Ama değil. Turizm bölgelerinin bir takım yaptırımları, külfetlerinin yanında nimetleri de var. Bu yaptırımlar; Eğer bir inşaat yapılıyorsa müdürlükten, bakanlıktan izin alınması gerekiyor. Aynı zamanda her önüne gelen yeraltına kuyu açıp o suyu istediği şekilde kullanamıyor istediği yere götüremiyor. Oralardaki yapılanmaya dahi Turizm Bakanlığı karışıyor. Biz kendi kendimize şimdi ne olacak sorusunu sorduk. Edindiğimiz bilgilere göre buraların denetimi artık mahalli Belediyelere düştü. Şundan şüphe duyuyoruz; Acaba buralar turizm denetiminden kurtarılıp tabir yerindeyse ‘Birileri buralarda istediği gibi at mı oynatacaklar?’ sorusu aklımıza geliyor.” şeklinde konuştu.
“SALDA GÖLÜ’NÜN DE TURİZM BÖLGESİNDEN ÇIKARILMASI ÜZDÜ”
Geçen hafta gündemde Burdur’da yer alan Salda Gölü olduğunu belirten İnkaya sözlerine şöyle devam etti:
“AK Parti orayı yani Salda Gölü çevresini Millet Bahçesi yapmak istiyordu. AK Parti Genel Başkanı aynı zamanda Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hanımefendi oralara incelemelere gitmişti. Resmi Gazete’de gördüğüm bir başka konu da Salda Gölünün de turizm bölgesinden çıkarıldığıdır. Aklımıza kötü şeyler geldi. Buna da üzülüyoruz. Millet malı nem kapmasın diyoruz. Lütfen millet malına nem kaptırmayın. Eğer bir yaptırım bir işlem yapılacaksa bunu gerçekten kurallara, kanunlara uygun olarak yapmak lazımdır.”
“MİLLİ ENERJİ JEOTERMAL DEĞERLENDİRİLEMEDİ”
Jeotermal kaynağın milli enerji olarak tanımlandığını söyleyen İnkaya şöyle konuştu:
“Ne yazık ki milli enerjimiz hiçbir zaman değerlendirilemedi. Yıllardır aklı erenlerin bunu söylemelerine rağmen durum böyledir. Resmi Gazete’de yayınlanan yerlere baktım buradan Diyarbakır’a kadar, Erzurum bölgesinde de çalıştığımdan biliyorum oralarda da sıcak su olmasına rağmen ne yazık ki ısınmada da jeotermal kaynak kullanılamadı. Afyonkarahisar’ın son evine jeotermal enerji girene kadar biz bu sıkıntıyı söyleyeceğiz. Bizi istediğiniz kadar eleştirebilirsiniz. İstediğiniz sorumluluğa biz razıyız. İnşallah İYİ Parti olarak bu bizim başarımız olacaktır.”
“VAATLERİN TAKİPÇİSİYİZ, İKTİDARIN MARİFETLERİNİ GÖRECEĞİZ”
İYİ Parti olarak takipçisi olacakları konuları sıralayan İnkaya, “Biz İYİ Parti olarak jeotermal enerjinin kullanılması için var gücümüzle çalışacağız. Başında da söylediğim gibi jeotermal Afyonkarahisar’da inşallah tüm Türkiye de kullanılır olacak. Biz biliyoruz ki bundan 100 yıl önce 30’ar, 40’ar metre eninde yerden borular geçirilerek Avrupalı kendi ilini ısıtmıştır. Biz hala bunu gerçekleştiremedik. Doğal gaz geçerken yanı başına bir türlü jeotermal borularını koyduramadık. İkinci olarak yerli ve milli sanayinin geliştirilmesi için çalışacağız adıyla eğleniyoruz. Hiçbir küçük esnaf ve sanayici desteklenmiyor. İYİ Parti iktidara geldiğinde bu kesimin elinden tutacaktır. İYİ Parti olarak yerel iktidarın vaatlerini başta AFRAY olmak üzere takip edeceğiz. Askeri havaalanının sivil uçuşlara açılmasını takip ederek jeotermal ısınma sisteminin kullanımının arttırılması konularında AKP iktidarının marifetlerini göreceğiz.” dedi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi