Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Gazlıgöl ve Heybeli AK Partili olmayan Başkanlar nedeniyle mi turizm bölgesinden çıkarıldı?”

SP Merkez İlçe Başkanı

SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, Gazlıgöl ve Heybeli termal bölgelerinin Turizm Bölgesi’nden çıkartılmasıyla ilgili olarak AK Parti Milletvekili Ali Özkaya’nın ‘‘Yeni düzenlemenin içeriği hakkında bilgimiz yok” sözlerine hatırlattı. Arslan, “Adı geçen beldelerde Belediye Başkanlarının AK Parti’li olmamasının bir etkisi var mı? sorusunun cevabının dürüstçe verilmesini istiyoruz” dedi

 

Saadet Partisi (SP) Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan partide düzenlediği basın toplantısında Ahilik Haftası, Diyarbakırlı Annelerin Eylemi, Gazlıgöl ve Heybeli’nin turizm bölgesinden çıkarılması başlıklarında görüş açıkladı. Toplantıda partililerde hazır bulundu.
ARSLAN AHİLİK YEMİNİNİ OKUDU
SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, sözlerine 16-22 Eylül tarihlerinde idrak edilecek olan Ahilik Haftası nedeniyle ahiliği anlatan Ahilik Yeminini okuyarak başladı. Arslan, “’Bismillahirrahmanirrahim. Ahi Evran Yurdunda mesleğini icra eden biz zanaatkâr ve ticaret erbabı olarak, çalışmayı ibadet sayan bir anlayışla, hakkın rızasını gözeterek halka hizmet edeceğime, Ahiliğin temel değerleri olarak cömertlik, doğruluk, dürüstlük, hoşgörü, güven, sevgi, sabır, dostluk, fedakârlık, adalet, kanaatkârlık ilkelerine ve komşuluk hukukuna uyacağıma, elime, belime, dilime, gözüme sahip çıkıp, günahlardan sakınacağıma, ölçü ve tartıda doğruluktan sapmayacağıma, ‘müşteri velinimetimdir’ düşüncesiyle onlara güler yüzlü davranacağıma, kaliteli mal üretip, hileli ve çürük mal satmayacağıma, yalan söylemeyeceğime, insanları kandırmayacağıma, hayatımın her döneminde kul hakkını gözetip, kimseye haksızlık yapmayacağıma, meslek eğitimi ve kurallarına bağlı kalacağıma, helalinden kazanıp, haram lokma yemeyeceğime ve Ahi esnafında olması gerekli ahlaki değerlere bağlı kalacağıma, namusum, şerefim ve bütün mukaddesatım üzerine ant içerim. Bu yemin ahilik ahlakını net şekilde ortaya koymaktadır.” dedi.
“SP ÖNCE AHLAK VE MANEVİYAT DİYOR”
Günümüzde içerisinde bulunulan sıkıntıların tamamının ahlaki değerlerden uzaklaşılmasına bağlı olduğunu belirten Arslan, “Okuduğumuz Ahilik Yemininde yer bulan ilkeler, hayatımızda tatbik edilirse problemlerimizin çok büyük bir kısmı çözülecektir. Bunun içindir ki biz Saadet Partisi olarak her zaman ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’ diyoruz. Bu yıl 32.si düzenlenecek olan Ahilik Haftası’nın, unutulmaya yüz tutan Ahilik Prensipleri’ni tekrar hatırlayarak, hayatımızda uygulamaya vesile olması temennisiyle, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.” diye konuştu.
“EYLEM YAPMAYIN GEREĞİNİ YAPIN”
“Diyarbakır Anneleri” diye adlandırılan evlatları kaçırıldığı için eylem yapan annelerin durumuna yönelik görüşlerini açıklayan Arslan, “Bizim için annelerin evlat acısı her türlü tartışmanın üstündedir. Bu sebeple Diyarbakır’da evlatları için mücadele eden annelerin bu duruşlarının karşılık bulmasını temenni ediyor, annelerin sonuna kadar arkasında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu anneler ‘acaba bir çözüm olur mu?’ diye bir parti binasının önünde eylem yapmaktadırlar. Bunu makul karşılayabiliriz ama ülkemizi yöneten bakanların orada olmasını anlayamıyoruz. İktidar şikâyet etme, eylem yapma, miting yapma yeri değildir. İktidar problemleri çözme yeridir. Bir kurt bir koyunu yerse, ilahi adalet onu bizden sorar bilinciyle hareket etme yeridir. Bakanların orada bulunmaları kendileri açısından belki sempatikmiş gibi gelebilir. Ama devletimizi acz içerisinde göstermek şeklinde de yorumlanabileceği için son derece yanlış bir harekettir. Kendilerini eylem yapmaya değil gereğini yapmaya, sorunu bir an çözmeye davet ediyorum.” şeklinde konuştu.
“GAZLIGÖL VE HEYBELİ’NİN TURİZM BÖLGESİNDEN ÇIKARILMASINA KİM KARAR VERİYOR? “
Gazlıgöl ve Heybeli termal bölgelerinin Turizm Bölgesi’nden çıkartıldığını üzülerek öğrendiğini dile getiren Arslan şöyle konuştu:
“Bunun sebebi nedir? Bir bölgenin Turizm Bölgesi olarak belirlenmesindeki kriterler nelerdir? Hangi kriterler eksik olursa Turizm Bölgesi olmaktan çıkar? Bu bölgenin ihtiyaçları bittiği için mi Turizm Bölgesi’nden çıkartılır? Milletvekilimiz Sayın Ali Özkaya Bey ‘Yeni düzenlemenin içeriği hakkında bilgimiz yok’ diyor. Bir iktidar partisinin milletvekillerinin bile bilgisinin olmadığı bir konuda kimler bazı bölgelerin Turizm Bölgesi’nden çıkartılmasına karar veriyor? Bu hususlarda kamuoyuna tatmin edici bilgilerin verilmesini istiyoruz. Ayrıca adı geçen beldelerde Belediye Başkanlarının AK Parti’li olmamasının bir etkisi var mı? Bu sorunun cevabının da dürüstçe verilmesini istiyoruz.”
“BİR UÇTAN DİĞER UCA GİDİŞ DOĞRU DEĞİL”
Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nce minibüs güzergâhlarıyla ilgili bazı karalar alınıp uygulanmaya başladığını söyleyen Arslan şunları sözlerine şöyle devam etti:
“Alınan kararların hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bizim hat minibüsleri ile ilgili düşüncelerimizi de ifade etmek istiyorum. Öncelikle biz bir minibüsün Afyonkarahisar’ın bir ucundan diğer ucuna kadar gitmesini doğru bulmuyoruz. Bunun hem trafik yoğunluğu açısından, hem de ücretlendirme açısından sıkıntılı olduğunu düşünüyoruz. Çözüm için önerimiz ise, minibüs güzergâhlarının başlangıç noktalarından başlayıp Zafer Meydanı’nda son bulacak şekilde düzenlenmesi şeklindedir. Mesela Ataköy’den çıkan araç Zafer Meydanı’ndan geri dönecek, termal bölgeden gelen araç Zafer Meydanı’ndan dönecek, Uydukent’ten gelen araç yine Zafer Meydanı’ndan dönecek. Halkımız iki defa minibüs ücreti vereceğiz diye düşünmesin. Böyle bir uygulamayla trafikteki araç yoğunluğu azalacak, minibüslerin bir seferde yaptıkları kilometreleri de azalacağından yakıt maliyetleri düşecektir.”
“MİNİBÜS FİYATI 1,25 TL’YE İNEBİLİR”
Şu anda 2,25 TL olan minibüs yolcu fiyatının 1,25 TL civarına inebileceğini iddia eden Arslan şu ifadeleri kullandı:
“Minibüsçü kardeşlerimizde bizim gelirimiz düşecek diye düşünmesin. Tarife düşük olmasından dolayı talep daha çok olacak, kısa mesafelerde bile minibüs kullanan insan sayısı artacaktır. Ayrıca minibüs esnafı arasındaki güzergâh tartışmalarının önüne geçmek, minibüsçüler arasında kardeşliği ve adaleti temin etmek için güzergâhları dönüşümlü olarak kullanmaları sağlanmalıdır. Tabi bunlar bizim şu anki görüşlerimiz. Hayata geçirilmesi aşamasında konunun ilgilileri ile konuşarak ortak akılla en güzel karar verilebilecektir. Bu duygu ve düşüncelerle esnaf kardeşlerimizin Ahilik Haftalarını kutluyor, helal ve bereketli kazançlar diliyorum. >> Burcu AYDIN’ın Haberi