• Haberler
  • Genel
  • Gazlıgöl Kaplıcası’nın gelirleri yükseldi – Kocatepe Gazetesi

Gazlıgöl Kaplıcası’nın gelirleri yükseldi – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Olağan Toplantısı’nda Belediye Meclis üyeleri ve basın mensupları YÜNTAŞ tarafından işletilen Gazlıgöl Kaplıcası’nın faaliyetleri hakkında da bilgilendirildi Belediye Meclis Üyeleri Afyonkarahisar Belediyesi’nin şirketi olan YÜNTAŞ tarafından işletilen Gazlıgöl Kaplıcası’nın faaliyetleri hakkında bilgilendirildi. Kaplıca İşletme Müdürü Mustafa Dener, kaplıcada yapılan yenileme ve tanıtım çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, gelirlerinde de ciddi oranda bir [&hellip]

Gazlıgöl Kaplıcası'nın gelirleri yükseldi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Olağan Toplantısı’nda Belediye Meclis üyeleri ve basın mensupları YÜNTAŞ tarafından işletilen Gazlıgöl Kaplıcası’nın faaliyetleri hakkında da bilgilendirildi

Belediye Meclis Üyeleri Afyonkarahisar Belediyesi’nin şirketi olan YÜNTAŞ tarafından işletilen Gazlıgöl Kaplıcası’nın faaliyetleri hakkında bilgilendirildi. Kaplıca İşletme Müdürü Mustafa Dener, kaplıcada yapılan yenileme ve tanıtım çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, gelirlerinde de ciddi oranda bir artış yaşandığını söyledi.
Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısında Gazlıgöl Kaplıcası’nda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İşletme Müdürü Mustafa Dener, termal turizmin başkenti olan Afyonkarahisar’da Gazlıgöl Kaplıcası’nın hak ettiği konuma gelmesi için önemli yatırımlara imza attıklarını ifade etti. Kaplıca’nın önemli bir misyona sahip olduğunu anlatan Mustafa Dener; mutlu ve güler yüzlü çalışanlarıyla misafirlerinin ihtiyaç ve beklentilerini en üst seviyede tutmanın gayreti içerisinde olduklarını kaydetti.
Kaplıcayı unutulmaz bir tatil ve şifa mekanı haline getirme konusunda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın kendilerine verdiği desteğe de teşekkür eden İşletme Müdürü Mustafa Dener şunları söyledi; “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın başlattığı projeyle personelimize hizmet içi eğitim semineri verdik. Bu doğrultuda 25 personelimiz hijyen, ilk yardım, ön büro, kat hizmetleri ve halkla ilişkiler gibi konularda eğitim aldı” dedi.
Enerji tasarrufu sağlanıyor
Gazlıgöl Kaplıcası’nın Afyonkarahisar’da ruhsatını yenileyen 3. işletme olduğunu kaydeden Mustafa Dener; gerek villalarda gerekse ısı merkezinde önemli yeniliklere imza attıklarını söyledi.
Gazlıgöl Kaplıcası’nda bulunan tüm birimlere el atıldığını dile getiren Mustafa Dener, yapılan yeniliklerle büyük oranda tasarruf da sağlandığını ifade etti. Dener şöyle konuştu; “Isı merkezinde bazı değişikler yaptık. Yeni cihazlarımız sayesinde büyük enerji tasarrufu sağlıyoruz. Kaplıcalarımızın depolarını düzene koyduk. Bu yıl villalarımızı da bakıma aldık. Şuana kadar 4 villamızın bakım-onarımı tamamlandı. Villalarımızda çatılar yenilendi, yer döşemesi, kapılar, pencereler, mutfak tezgahları, mobilyalar, havuz mermerleri, elektrik hatları ve kablolar komple yenilendi. İnternet sitemizi yeniledik, tanıtım için yeni bir katalog çalışması yaptık. Doluluk oranımız Ramazan Bayramı’nda yüzde yüze ulaştı. Gelirlerimizde de gözle görülür bir artış yaşandı. Ne kadar yatırım yaparsak o kadar karşılığını alıyoruz. Çalışmalarımız sürüyor, kaplıcalarımızı daha güzel hale getireceğiz.”
25 yıllık çamaşır makinesi vardı
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise 2009 yılından bu yana Kaplıca’nın yeni bir vizyona kavuşması için önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi. Gazlıgöl Kaplıcaları’nın artan turizm rekabetine rağmen gelirlerini gün geçtikçe artırdığına dikkat çeken Başkan Çoban, “Eskiden Ömer-Gecek birde Gazlıgöl Kaplıcası büyük rağbet görüyordu. Gazlıgöl’de eskiden tek tabancaydık. Fakat son 3 yıldır alternatifler çoğaldı. Devre mülkler, villalar, apart daireler birçok misafiri burada ağırlıyor. 2009 yılında başlattığımız iyileştirme ve yenileştirme çalışmaları kaplıcanın vizyonu için büyük önem taşıyordu. Çamaşır makinemiz bile 25 yıllıktı. Tükettiği elektriğe bakıyorsunuz sanki fabrika çalışıyor. Hemen değiştirdik, inanın onun elektrik tasarrufu ile yeni makinenin taksitleri ödendi. 2009 yılından önce ne gelir ne gider var bi-linmiyor. Hiçbir şekilde kayıt tutulmamış. Sağ olsunlar arkadaşlarımız sürekli olarak yeni bir şeyler katıyor. Kaplıcanın bu yeniliklere kavuşmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme