• Haberler
  • Genel
  • Gazinin hastalığı iş öncesi ağırlaşmış

Gazinin hastalığı iş öncesi ağırlaşmış

İscehisar Devlet Hastanesi’nde hizmetli olarak görevlendirilen, “ayakta çalışamaz” raporu bulunmasına rağmen bu raporun gözönüne alınmadığını iddia eden malul gazi Yakup İnanç’ın durumunu yorumlayan Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici iddianın gerçekdışı olduğunu açıkladı Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneğini ziyareti sırasında gündeme gelen malul gazi Yakup İnanç’ın sağlık durumunun gözardı [&hellip]

Gazinin hastalığı iş öncesi ağırlaşmış

İscehisar Devlet Hastanesi’nde hizmetli olarak görevlendirilen, “ayakta çalışamaz” raporu bulunmasına rağmen bu raporun gözönüne alınmadığını iddia eden malul gazi Yakup İnanç’ın durumunu yorumlayan Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici iddianın gerçekdışı olduğunu açıkladı

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneğini ziyareti sırasında gündeme gelen malul gazi Yakup İnanç’ın sağlık durumunun gözardı edildiği yönündeki iddiası 19 Eylül Çarşamba günü bölgesel bir televizyon kanalının ana haber bülteninde ve Kocatepe Gazetesi’nin dünkü sütunlarında yer aldı. Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici malul gazi Yakup İnanç’ın iddiasını değerlendirdi.
HASTALIK İŞE BAŞLAMADAN İLERLEMİŞ
Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, İscehisar Devlet Hastanesi’nin hizmetli kadrosunda bulunan malul gazi Yakup İnanç’ın beş aydan beri “ayakta çalışamaz” raporu bulunmasına rağmen “ayakta çalıştırıldığı” ve ayağının kesilme durumunun bulunduğu ifadelerinin tam olarak gerçeği yansıtmadığını söyledi. Dr. Yemenici, malul gazi Yakup İnanç’ın durumu hakkında Vali İrfan Balkanlıoğlu’na aktarılan bilgilerin yanlış ve aşırı abartılı olduğunu söyledi. İnanç’ın 5 aydır çalıştığı ifade edilmesine rağmen 06 Temmuz 2012 tarihinde göreve başladığını belirten Dr. Yemenici; “İlgili kişi öyle bir raporu hastane idaremize sunmadığı gibi raporu olduğuna dair beyanda da bulunmamıştır. Hastane yönetimine sadece gazi olduğunu, ayağında yara olduğunu ve zaman zaman akıntıları olduğunu beyan etmiştir. Bunun dışında sağlık durumuyla ilgili bir ifadesi olmamıştır. Haberde çalışma şartlarına bağlı olarak hastalığının ilerlediği ve ayağının diz altından kesilmesi gerektiği ifade edilmektedir. İlgili kişi kurumumuzda bir fiil 19 işgünü hizmet vermiştir. Genel Kurmay Başkanlığı TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Ampute Rehabilitasyon Servisince verilen 19 Eylül 2012 tarihli raporun mevcut rahatsızlığın öyküsü bölümünde rahatsızlığının 2010 yılından beri olduğu ve 5 aydır morarma şikayetinin olduğu ifade edilmektedir. Hastaya konulan ön ve kesin tanılarda hastaya kronik osteomyelit, direne sinüs ile yer tanımlanmamış tanısı konduğu görülmüş olup hastalığı daha kurumumuzda göreve başlamadan 4 ay kadar önce ileri ve kronik seviyeye ulaşmıştır.” dedi.
GAZİNİN ULAŞIMIDA DÜŞÜNÜLDÜ
Malul Gazi Yakup İnanç’ın sağlık sorunun ulaştığı boyutun İscehisar Devlet Hastanesi’ndeki çalışma şartlarıyla hiçbir ilişkisi olmadığını vurgulayan Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, hastane idaresinin Gazi İnanç’ın sağlık durumu göz önüne aldığını, ayakta fazla kalmasını gerektirmeyecek bir görev yeri araştırdığının altını çizdi.
Gazi Yakup İnanç’ın hizmetli olarak atamasının yapılmış olması ve eğitim durumunun da değerlendirilerek İscehisar Devlet Hastanesi’nin mutfağına görevlendirildiğini anlatan Dr. Yemenici; “Kendisine bu görevlendirme yapılırken her gün Bayat ilçemizden geleceği değerlendirilmiştir. Hastane aşçısının Bayatlı olması ve sürekli olarak kendi aracıyla gelip gidiyor olması gözönüne alınarak beraber gelip gitmeleri için böyle bir çözüm bulunmuştur. Bayat ilçemiz ile Afyonkarahisar arasında çalışan otobüsler İscehisar ilçesine girmediği için ilgili kişinin araçtan indikten sonra hastaneye gelmek için 2 kilometre kadar yürümesi gerekecektir. Hastanemizde günlük yaklaşık 40-50 kişilik yemek yapılmakta ve mutfak personelinin görevi yaklaşık saat 14.00-14.30 gibi sonlanmaktadır. Mutfakta temizlik hizmetlerini yerine getirmek açısından hizmet alımı kapsamında birde bayan personel çalıştırılmaktadır.” diye konuştu.
AKTİF ÇALIŞMASI SÜRESİ 19 GÜN
Malul Gazi Yakup İnanç’ın İscehisar Devlet Hastanesi’nde 6 Temmuz 2012 Cuma günü öğleden sonra göreve başladığını bildiren Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, filii görev başlangıç tarihinin ise 9 Temmuz 2012 tarihi olduğunu söyledi. İnanç’ın kurumda en son çalıştığı tarihin 3 Ağustos 2012 tarihi olduğunu belirten Dr. Yemenici, Yakup İnanç’ın toplam çalışma süresinin 25 takvim günü, aktif çalıştığı süreninde19 işgünü olduğunu kaydetti. Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, hizmetli Yakup İnanç’ın 6 Ağustos 2012 tarihinde Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ortopedi polikliniğine gittiğini oradan 7 Ağustos 2012 tarihinde GATA’ya başvurup hastaneye yatırıldığını söyledi. Dr. Yemenici, İnanç’ın 14 Eylül günü taburcu edilerek kendisine 10 gün istirahat verildiğini gazinin halen raporlu olduğunu sözlerine ekledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme