Gazilik ömür boyu taşınan onur

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayınlanan mesajların tümünde vatan uğruna vücut bütünlüklerini feda eden tüm gaziler minnet ve şükranla anılırken, ebediyete intikal eden gaziler rahmetle anıldılar. Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, TBMM tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazilik” ünvanı ile “Mareşal” rütbesinin verilişinin yıldönümü ile 󈬃 Eylül Gaziler Günü”nü idrak etmenin gururunun yaşandığını kaydetti Şehitlik ve [&hellip]

Gazilik ömür boyu taşınan onur

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayınlanan mesajların tümünde vatan uğruna vücut bütünlüklerini feda eden tüm gaziler minnet ve şükranla anılırken, ebediyete intikal eden gaziler rahmetle anıldılar. Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, TBMM tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazilik” ünvanı ile “Mareşal” rütbesinin verilişinin yıldönümü ile “19 Eylül Gaziler Günü”nü idrak etmenin gururunun yaşandığını kaydetti

Şehitlik ve gaziliğin, Türk Milleti için şereflerin en yücesi olduğunu belirten Vali Hakan Yusuf Güner, cennet vatanın şehitlerin, gazilerin ve bütün kahramanların emaneti olduğunu kaydetti.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Türk ulusunun birlik ve beraberliğini ve devletin bağımsızlığını aziz şehitlere ve kahraman gazilere borçlu olunduğunu belirten Burhanettin Çoban, şehit ve gazilerin ortaya koydukları azim ve kararlılıkla ulusal varlığın elde edilerek bugünlere kadar ulaşıldığına işaret etti.
AK Parti Milletvekili Halil Ürün, Türk milletinin, kutsal saydığı değerler uğruna bir an bile tereddüt etmeden canlarını ortaya koyarak şehit ve gazi olduğunu belirtti.
CHP Milletvekili ve Milletvekili Adayı Burcu Köksal, 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutladı. Köksal, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: “19 Eylül, bizim için kutsal bir mücadelenin başarıya giden yoldaki kilometre taşlarından birini ifade eder. Günümüzde, terör saldırıları dolayısıyla birçok gazimiz olmakta, bu gazilerimizin acılarını ve göz yaşartan hikayelerini paylaşmaktayız. Gazilerimizin ve şehit yakınlarımızın hak ve hukuklarını korumak, siyaset kurumunun ödevidir. Ben de bir milletvekili olarak gazi ve şehit yakınlarımıza her desteği vereceğime söz veriyor; 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.
19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan MHP Milletvekili Mehmet Parsak, Türkiye’nin bugün ayakta kalmasının en önemli sebebinin gaziler ve şehitlerin verdiği mücadele olduğunu vurguladı.
İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, bağımsız ve güçlü Türkiye’nin temelinde önemli payı bulunan kahraman gazilere minnet ve şükran duygularını bir kez daha ifade ettiklerini belirtti.
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 19 Eylül Şehitler Günü nedeniyle açıklama yaptı.
Yurdunuseven, şehitlere ve gaziler çok şeyler borçlu olunduğunu, ülkenin her karış toprağında şehitlerin ve gazilerin emek ve izlerinin bulunduğunu kaydetti.
MHP İl Başkanı Raşit Demirel 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutladı. Demirel, şehitlerimizin ve gazilerimizin hem milli hem de manevi yönden kıymetli olduklarını belirtti.
CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, gazilere saygın yaşam koşulları oluşturulmasının toplumun görevi olduğu söyledi.
Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle mesajı yayınladı. Çöl meseajında şu ifadelere yer verdi: “Milletimiz, var olduğu günden bu yana, ülkesine, milli ve manevi değerlerine, birlik ve beraberliğine yönelen tehditlere karşı canı pahasına mücadele etmiştir. Ülkemizin ve milletimizin, bugün, bağımsız bir şekilde tarih sahnesinde yer alması, aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin eseridir. (Kocatepe Haber Merkezi)

Gaziler saygı ile anılacak

19 Eylül Gazileri Anma Günü nedeniyle bugün yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da bir dizi anma programı düzenlenecek
Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda bugün sabah saat 11.00’de çelenk töreni yapılacak. Atatürk Anıtına; Afyonkarahisar Valiliği, İkmal ve Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin çelenkleri sunulacak.
Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı günün anlam ve önemine yönelik konuşma yapacak. Çelenk töreninin ardından protokol ve tören katılımcılarınca Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ne ziyarette bulunulacak. Gaziler onuruna Marble Çakmak Otel’de saat 12.00’e öğle yemeği verilecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme