“Gazilerimiz kahramanlığın yaşayan sembolleri”

Vali Mustafa Tutulmaz, ülkenin bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü ve ebedi varlığını korumak, milletimizin birlik, beraberlik, barış ve huzurunu sağlamak için canları pahasına cepheden cepheye koşarak bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimizin, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan birer semboleri olduğunu söyledi Vali Mustafa Tutulmaz, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, şehitlik ve gazilik mertebelerinin iyi anlaşılması [&hellip]

Vali Mustafa Tutulmaz, ülkenin bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü ve ebedi varlığını korumak, milletimizin birlik, beraberlik, barış ve huzurunu sağlamak için canları pahasına cepheden cepheye koşarak bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimizin, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan birer semboleri olduğunu söyledi

Vali Mustafa Tutulmaz, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, şehitlik ve gazilik mertebelerinin iyi anlaşılması gerektiğini söyledi.
“KAHRAMANLIĞIN YAŞAYAN SEMBOLLERİ”
“Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazilik’ unvanı ile ‘Mareşal’ rütbesinin verilişinin yıl dönümünü ve ’19 Eylül Gaziler Günü’nü idrak etmenin gururunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.” diyen Vali Tutulmaz, “Ülkemizin bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü ve ebedi varlığını korumak, milletimizin birlik, beraberlik, barış ve huzurunu sağlamak için canları pahasına cepheden cepheye koşarak bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan birer sembolüdür. Şehitlik ve gazilik vatan sevgisini, milli ve manevi değerlerini her şeyden üstün tutan Türk milleti için ulaşılabilecek en yüce makamlardır. Toprak ve vatan arasında büyük bir fark vardır. Toprağı vatan haline getiren gözünü kırpmadan bu ülke için canını feda eden Mehmetçiklerimiz ve şehadeti göze alan gazilerimizdir. Bugün üzerinde özgürce yaşadığımız bu topraklar Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı, vatan, bayrak ve devlet için canlarını hiçe saymaktan çekinmeyen şehitlik ve gazilik mertebelerine ulaşan kahramanlarımızın en kutsal emanetidir.” dedi.
“ŞEHİTLİK VE GAZİLİK RUHU KAZANMIŞ NESİLLER YETİŞTİRİLMELİ”
Vali Tutulmaz mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Bizler Şehitlik ve Gazilik mertebelerini iyi anlamalıyız, Hiç şüphe yok ki, milletimizin bekası şehitlik ve gazilik ruhu kazanmış bir kalbe sahip olan nesiller yetiştirmekle mümkündür. Bunun için geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza şehit ve gazilerimizin Gelibolu’da, Yemen’de, Sarıkamış’ta, Dumlupınar’da, Sakarya’da, Gaziantep’te, Afyonkarahisar’da bu millet için verdiği İstiklal Mücadelesini, destan yazan kahramanların mücadeleci ruhunu iyi anlatmalıyız. Milletin ve vatanın bekası şehitlik ve gazilik bilincinin diri tutulmasıyla mümkün olacaktır. Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Gaziler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”
“GAZİLERİMİZ KAHRAMANLIĞIN YAŞAYAN ABİDELERİDİR”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, ülkenin her karış toprağına terini ve kanlarını akıtarak tarihe altın sayfalar yazdıran, Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşamasının en büyük teminatı gazilerin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.
“MEDARI İFTİHARLARIMIZ”
Aziz vatanın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehitliği göze alan gazilerin; ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleri olduğunu belirten Başkan Zeybek, “Tarih boyunca Türk milleti, şehitlik ve gazilik makamlarına nail olabilmek için gözünü kırpmadan hayatını ortaya koymaktan çekinmemiş, yazdığı kahramanlık destanlarıyla bunu defalarca ispat etmiştir. Şehitlik nasip olduğunda nurlanmayı, gazilik nasip olduğunda onurlanmayı kendisine bahşedilen en büyük mertebe bilmiştir.” ifadelerini kullandı.
EMSALSİZ FEDAKARLIKLARI SAYESİNDE HUZUR İÇERİSİNDE YAŞIYORUZ”
Zeybek mesajına şöyle devam etti:
“Şehit ve gazilerimizin ortaya koydukları azim ve kararlılıkla 100 yıl önce Samsun’dan atılan ilk adımla başlayan Milli Mücadele sonucunda ulusal varlığımız elde edilmiş ve bugünlere kadar ulaşılmıştır. Bugün de şehit ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıkları sayesinde huzur içinde yaşıyor, geleceğe güvenle bakıyoruz. Vatan için canlarını ortaya koyan gazilerimizin yaşamlarını, değerli kişiliklerine yaraşır imkanlar altında sürdürmelerini sağlamak, ihtiyaçlarını karşılamak toplumsal sorumluluğumuzdur. Bu vesileyle 19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e ‘mareşal’ rütbesi ve ‘gazilik’ unvanının verildiği gün olan ‘Gaziler Günü’nü kutluyor, vatanı için canını ortaya koymaktan kaçınmayan şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”
“VATANA OLAN HİZMET BORCUMUZ BİTMEDİ”
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, gaziler olarak halen vatana olan hizmet borçlarının bitmediği inancında olduklarını dile getirerek, “Bizler hızımızı Atatürk’ten, Milli tarihimizden, ruhumuzdaki sönmez iman ateşinden ve şehitlerimizin özgürlük meşalesinden alıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Yüce Türk Milletinin bir mensubu olarak sizi temin ederim ki; dün Aziz şehitlerimizin yaptığı gibi bugün de bizler, aynı inançla bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine, ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle, bu kutsal topraklar üzerinde bağımsız ve onurlu yaşamamızı aziz şehitlerimize ve siz kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinciyle; başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anarken, hayatta olan gazilerimize ve onların değerli ailelerine saygılar sunarım.” şeklinde konuştu.
Öte yandan; AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak ve MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan’da yayınladıkları mesajlarla 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutladılar.

Gaziler bugün anılacak

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yurt genelinde olduğu gibi bugün Afyonkarahisar’da bir dizi etkinlik düzenlenecek

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bugün sabah saat 11:30’da Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni gerçekleştirilecek.
Atatürk Anıtına; Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği İl Temsilcisi tarafından çelenkler sunulacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra İl Temsilcisi tarafından günün anlam ve önemine yönelik konuşma yapılacak. Çelenk töreninin ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği yönetim ve üyeleri protokol tarafından ziyaret edilecek. İkindi namazı öncesi Gedik Ahmet Paşa Camiin de (İmaret Camii) merhum gazilerin ruhuna ithafen Mevlid-i Şerif okutulacak.

Bakmadan Geçme