• Haberler
  • Genel
  • “Gaziler ve şehit ailelerinin her sorunuyla ilgiliyiz”

“Gaziler ve şehit ailelerinin her sorunuyla ilgiliyiz”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından düzenlenen hizmet içi eğitim toplantısına katılan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, gazilerin, şehitlerin kimsesi olabilmek onların elinden tutabilmek, onlarla hemhal olabilmek için büyük hassasiyet gösterdiklerini söyledi Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nca Şehit Yakınları ve Gazilerin iş ve işlemlerinde görevli [&hellip]

 "Gaziler ve şehit ailelerinin her sorunuyla ilgiliyiz"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından düzenlenen hizmet içi eğitim toplantısına katılan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, gazilerin, şehitlerin kimsesi olabilmek onların elinden tutabilmek, onlarla hemhal olabilmek için büyük hassasiyet gösterdiklerini söyledi

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nca Şehit Yakınları ve Gazilerin iş ve işlemlerinde görevli personele yönelik olarak düzenlenen hizmetiçi eğitim programının ilk oturumuna katıldı.
19-21 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan hizmet içi eğitim seminerinin ilk oturumuna Vali Hakan Yusuf Güner’in yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Çelik, Bakanlık üst düzey yöneticileri, 81 ilin İl müdürleri, Müdür Yardımcıları, şehit yakınları ve gazilerin iş ve işlemlerinde görevli personeller katıldı.
“KARDEŞLİK PROJESİNİN TEMELİ DAHA SAĞLAM KILINACAK”
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Çelik’in hizmet içi eğitim seminerinde görüşülecek konular ile Bakanlığın faaliyetleri hakkında bilgiler vermesinden sonra kürsüye gelen Vali Güner, “Burada böylesine önemli bir çalışmanın yapılması, sizlerle beraber olmak ve gönül birlikteliği sağlamasından dolayı Sayın Müsteşarımıza şükranlarımı arz ediyorum. İnanıyorum ki bu toplantı ülkemizin en temel fay hatlarından olan birlik ve kardeşlik projemizin temelini daha sağlam kılacak çalışmalara vesile olur. Anneler ve babalar evlatlarını, aile bireylerini terör vasıtasıyla kaybetmeleri nedeniyle yerelde valilerin ve kaymakamların kapısı çalınır. Ve onlardan acılarını paylaşmalarını ve bu acıların dindirilecek çalışmaların yapılmasını beklerler. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığına bağlı olarak illerimizde Valilikler bünyesinde Şehit Yakınları ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlükleri oluşturulmuş ve hizmet vermeye devam ediyordu. Daha sonra yapılan düzenleme ile bu hizmetler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’mızın uhdesinde yürütülmektedir.
“MERKEZ VE YEREL YÖNETİMLER
BİRBİRLERİYLE ENTEGRE OLDU”
Vali Güner konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bizim millet olarak sahip olduğumuz kültürel değerlerimiz ve inancımız, komşusu açken tok yatanın, aynı inançtan olmadığını, aynı yoldan olmadığını ifade eden bir kültürel ve inanç boyutu olan bir yapıya sahiptir. Bu çerçevede, kimsesizlerin kimi olabilmek zannediyorum bütün kurumları ilgilendirmekle beraber ziyadesiyle toplumda dezavantajlı gruplarla hizmet sunmanız çerçevesiyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızı birinci derecede ilgilendiriyor. Bu anlamda da gazilerimizin, şehitlerimizin kimsesi olabilmek onların elinden tutabilmek, onlarla hemhal olabilmek sadece onlarla ağlayıp onların acılarını o anlık paylaşmakla yeterli olmuyor. Devletimizin ve hükümetimizin getirmiş olduğu çok ciddi sosyal refleksler ve sosyal yaklaşımlar inanıyorum ki bu hizmetlerle beraber devletimizin daha sosyal bir yapıyı vatandaşa hizmeti hissettirmesi bağlamında önemli bir katkı sunacaktır. Yönetim anlayışı nasıl ülkelerin sınırları kalktıysa her ne kadar illerin bir sınırı olsa da sonuç itibariyle merkez ve yerel yönetimler birbiriyle entegre olmuş durumda. Ayrıca, hastanın hastanelere kabulüyle ilgili biliyorsunuz bir Başbakanlık Genelgesi çıkmıştı. Özellikle özel hastanelerde bu sorun ciddi bir şekilde yaşanıyor idi. Hastaneler, acile gelen bütün hastaları kabul etmek ve onların tedavisiyle ilgilenmek zorundadır. Belki bu ilk planda acil hastalar için gibi değerlendirilebilir ama bu genelge çok önemli bir genelgedir. Acil durumlarda hiçbir kurum ve kuruluşun isminin önünde “Sağlık” yazan kuruluşun yasal olarak gelen hastayı red etme gibi bir keyfiyeti yoktur.”
“HAK SAHİPLİĞİ YENİ DÜZENLEMEDE
DEĞERLENDİRİLECEKTİR”
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütüler hak sahipliği çalışması hakkında konuşan Vali Güner, “Ayrıca yerelde, sizlerin yapmış olduğu hak sahipliği çalışmalarıyla ilgili olarak genelde şöyle bir sorun valiliklere intikal ediyordu. Olay yeriyle yani şehit ve gazi olayın olduğu yer ile dosyanın düzenlendiği il ikamet boyutuyla farklı iller olabiliyor idi. Bu yönüyle vatandaş eğer Tunceli’de şehit ya da gazi olduysa Afyon’da da ikamet ediyorsa, Afyon Valiliğine müracaat ediyordu ve işlemler hak sahipliği işlemleri de olayın meydana geldiği yerde yürütülüyor idi. Bu ciddi bir koordinasyon sıkıntısına ve dosyaların gecikmesine yol açıyordu. Bunu bilemiyorum yeni düzenlemede mutlaka değerlendirilecektir. Bizlerin her türlü katkıyı şehitlerimizin manevi hatırasına ve gazilerimizin gazilik ruhuna uygun olarak yerine getirmemizin öncelikli görev olduğunu değerlendiriyorum. Bu anlamda tüm Valilerimiz de hassasiyet göstereceğine son derece inancım sonsuz. Sayın Müsteşarımızın ilimize teşriflerinden dolayı ve ilimizi tercih etmelerinden dolayı bir kez daha şükranlarımı ifade ediyorum. Bundan sonraki böyle hayırlı çalışmalara da ev sahipliği yapma istediğimizi özellikle bir kez daha belirtiyor, hepinize başarılar ve saygılar sunuyorum.” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme